tiistai 5. helmikuuta 2013

Viikonloppuna

Lätkittiin äitini kanssa tapettia seinään koko sunnuntai vinksinvonksin ja luovin ottein,etenkin loppua kohden löysin rantein,viimeinen vuota koottiin melko pehmeällä laskupäällä.Yhtään ei ole liioiteltua sanoa että tapetointi on haasteellista,ainakin ensikertalaiselle.Oli onneksi laskiaispullia,äiti apuna ja lapset mummolassa.Mies teki lumitöitä yli kolme tuntia että saatiin pihalla väyliä leveämmiksi ja tilaa muuttoautolle.Kylppärissä on seinät laatoitettu,lattialämmitys asennettu,valut tehty lattiaan,vessanpönttö toimitettu muttei vielä paikoillaan.Makuuhuone on nyt tapetoitu,yksi seinä maalattu,listat maalattu ja lattia tänään maalattu myös.Ainakin ensimmäisen kerran,saa nähdä tarvitseeko toisen kerroksen vielä.

Taudit koittaa häiritä edistymistä mutta eiköhän siellä valmista tule ennen muuttoa.Hella toimitetaan ensi viikosta,lattialaatat on odottamassa asennusta ja osasin ihan itse etsiä rautakaupan hyllysokkeloista oikeat sauma-aine-jutut rakennusmiehellemme.Ei mikään itsestäänselvyys :) Puuseppä sai portaat valmiiksi mutta tekee vielä listat niihin,toivottavasti onnistuu tämän viikon aikana tai viimeistään ensi viikon alussa,pääsisi sitten portaita jo maalaamaan mikäli yläkerran työt on saatu valmiiksi.Yläkerta on enää listoja ja lastenhuoneen tapetteja vailla,tapetointikin aloitettiin tänään.Tehtiin se helpoin seinä ja tutustuttiin tämän tapetin käyttäytymiseen.Suunnitteilla käyttää ammattilaista alakerran tapettien laitossa sitten aikanaan..

Mummo ja Mamma on olleet niin suureksi avuksi lastenhoidon ja remontin kanssa että ajateltiin ovelina lahjoa niitä että jaksaisivat vielä seuraavat pari viikkoa.Mummolle Moccamaster ja Mammalle Oiva Toikan Flora-kannu,samanlainen jonka hajotti muutossa kymmenkunta vuotta sitten.Oli mieluiset eikä kumpikaan kuulemma ole yhtään rasittunut hoitamaan lapsia ja tapetoimaan ja maalaamaan niskat jumissa :)

Nuohooja kävi ja saatiin lupa käyttää tulisijoja.Lasiliikkeen setä kävi ottamassa mitat vessasta suihkun liukuovea varten.Mitähän vielä.Muuta ei tule mieleen kuin muistutus itselle;älä kittaa kahvia pannutolkulla kun lähin vessa on anopilla kahden kilometrin päässä!

Pari ilman salamaa otettua hämärää ja roisisti 'valoistettua' kuvaa tämänhetkisestä tilanteesta.Ja eilinen pakkausapuri HelloKittyPeppiPrinsessaLiisa muuttokaaoksessa.Öitä!

Makuuhuone

LastenhuoneMakuuhuoneen tapettia ei hämärässä otetussa kuvassa erota yhtään mutta se on tämä.Ja lastenhuoneessa Pihlgren & Ritolalta Hyasintti sinivihreä-sävyisenä.

7 kommenttia:

 1. Hienoa kun kaikki on teillä noin alkuperäisessä kunnossa. Tuosta on helppo jatkaa. Hyasintti tapetti on kyllä aina niin ihana ;)

  VastaaPoista
 2. Mahdollisimman vähän remontoitua etsittiin :) Muovimattoa on alakerrassa mutta alla on puulattia.Yksi ikkuna on vaihdettu alakerrassa isompaan mutta siihenkin on silmä jo tottunut,oikeastaan tuo valoa aika kivasti vaikkeai alkuun innostanut yhtään.Kaikki vanhat pinnat mitä voidaan säästää,säästetään,pinkopahvia jää seiniin ja ikkunat on onneksi aika hyvässä kunnossa,ei vaadi heti mitään toimenpiteitä.

  VastaaPoista
 3. Voi mitä talosta vielä kuoriutuukaan käsissänne!

  VastaaPoista
 4. Näyttää Ihanalta jo nyt! Tuo hyasintti tapetti on niin valloittava, että oon himpun verran kade. Mihinhän sitä laittaisin :D

  VastaaPoista
 5. Ihania suunnitelmia! Ja ahkeria olette! Tuosta tulee teidän käsissä niin upea koti. <3

  VastaaPoista
 6. Tuo on niin ihanaa aikaa! Meillä siitä on kulunut jo melkein 9 vuotta mutta siihen innostuneeseen olotilaan on helppo vielä palata(vaikka remonttia onkin tehty kaikki nämä vuodet ja valmiita ei olla vieläkään...vanhan talon remontointi on elämäntapa, juu;)
  Mitä teillä on ulkorakennuksessa? Sauna? Ja ihanan iso piha!
  Meillä ei valitettavasti ollut mitään säästettävää, koska talon toinen omistaja, meidän edeltäjä oli mattomies, joten kaikki paikat oli muovimatotettu(niin lattiat kuin katotkin!)ja alkuperäiset lattiatkin oli koottu laudan pätkistä...mutta pohjahan näissä rintamamiestaloissa on omanlaisensa ja asumisympäristö myös:) Tuskin maltan odottaa lissä kuvia teidän talostanne!

  VastaaPoista
 7. Onnea talosta!
  Kaunista tulee. Tuon ensimmäisen kuvan väriyhdistelmät aivan ihanat. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista