keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Alkuasetelmat..

Kuvat ensimmäisiltä vierailuilta talolla,ennen kaupantekoa,myyjän tavarat vielä sisällä.Otin silloin vain pikaisia räpsyjä muistin tueksi eikä todellakaan näy edes oleellisimmat jutut.Oon nyt kolme kertaa unohtanut ottaa kameran mukaan että saisin pari kuvaa nykytilanteesta..


Tärähtänyt kuva verannalta.Kivasti mahtuu naulakko,kenkäsäilytystä ja aamukahvipöytä..


Kuva kertoo kaiken..Vessassa ei siis ollut suihkua ollenkaan mutta tuonne sekin mahdutetaan.Tuolta on kaikki revitty nyt pois ja laattoja aloitti remonttimies latomaan tänään.Vessanpönttö tulee olemaan tällainen,lavuaari on Villeroy & Bochin Subway 2.0-sarjasta,kuvaa en nyt löytänyt.Tarpeeksi pientä allasta sai tosiaan etsiä.Seinään laitetaan 15x15 valkoista laattaa ladottuna salmiakkikuvion muotoon,kärki ylöspäin siis.Hanat on K-raudan valikoimasta ja messingin väriset,merkki on Grana,tällainen allashana ja tällainen suihku.Lattiaan tulee kaakelikeskuksen octagon-laattaa,8-kulmaista valkoista laattaa joissa mustat kulmapalat.Tarkoitus oli laittaa Pukkilan octagonia punaisilla kulmilla mutta toimituksessa olisi mennyt 5-6 viikkoa,laatta oli lasittamaton ja netissä punaiselta näyttänyt livenä punaruskeaa.Venuksen Kylpy Helsingissä edustaa ihania laattasarjoja muttei ehditä odottaa niitäkään,helmikuun 23. on muutto joten näillä mennään,ihan tyytyväinen olen.Alunperin etsiskelin kuviollista,kiemuroita,marokkolaistyylistä laattaa lattiaan mutta joka firma netissä ja paikan päällä myy eioota,ei kuulemma ole menekkiä.Venuksen Kylvyn löysin liian myöhään mutta jos joku muu etsii kuviollista laattaa niin toivon mukaan googlaa itsensä tänne ja saa vinkin,googlaamalla en Venuksen Kylpyä löytänyt,muistin firman kun joskus tuli aika usein käveltyä ohi ja jo silloin ihastelin ikkunassa laattoja.


Keittiöstä ei toistaiseksi vaihdeta muuta kuin kodinkoneet,keittiöremontti odottaa vision selkiytymistä varmaan kesään 2014.Kokeilemalla nykyistä sen reilun vuoden osaa varmaan aika hyvin sanoa mikä sijoittelu toimisi nykyistä paremmin ja paljonko säilytystilaa tarvitaan.Tarkoitus on käyttää vanhoja kaapistoja,1930-1950-luvuilta jos sopivat sattuu vastaan.Liesi ja jääkaappi tulee Smegiltä kermanvalkoisena ja ne perusteellisen kuurauksen kanssa saavat luvan muuttaa keittiön tunnelmaa toistaiseksi riittävästi.Liesituuletin on samaa sarjaa myös mutta sekin odottanee paketissaan keittiöremonttia,lieden lopullinen paikkakaan kun ei ihan ole varma.Eteisestä on käynti yläkertaan noiden pariovien takaa.Yksi ihanimpia juttuja talossa nuo ovet.Portaista on nyt huovat irroitettu,kovalevyt irroitettu,portaat hiottu ja puuseppä asentaa vielä vanerilevyt ja fiksaa listat.Alkuperäisiin portaisiin olisi jäänyt liikaa reikiä ja rosoa noiden päälle naulattujen kerrosten jäljiltä,siksi päädyttiin puusepän ehdottamiin vanerilevyihin.Portat maalataan suunnilleen ovien sävyisiksi.Toivottavasti ennen muuttoa..


Olohuoneesta,tärähtänyt tämäkin eikä takka edes näy kuvassa..Kattoa on maalattu nyt 4 kertaa ja vaatii ainakin viidennen vielä.Uulan Into sisäpohjamaalilla.Maalikaupan setä kyllä varoittikin että 'saat ainakin kaksi ellei jopa kolme kertaa maalata tällä,toi paneelikattomaali peittäisi kerralla.Mutten halunnut mitään muovijohdannaisia joten nyt ollaan maalattu niskat vääränä.Apuja on onneksi ollut ihanasti,sekä paikan päällä talolla sekä lastenhoitoapua.Tosi mukava remonttimieskin satuttiin saamaan.Verholauta on poistettu myös ja ikkunanpuitteita koitan epätoivoisesti saada maalattua valkoisiksi ennen muuttoa.Jotain meni pieleen sisimpien karmien kanssa kun maali ei kuivu millään,yli 3 viikkoa kuivunut.Uloimmat pinnat onneksi taitaa ehtiä ennen muuttoa valmiiksi,täytyy sitä sisintä raaputella ja hioa ja ottaa koko homma uusiksi kunhan päästään asettumaan.Tänne on joskus vaihdettu tosi iso ikkuna jota aluksi vähän vierastin,tuntui sopivan paremmin 70-luvun punatiiliseen rivitaloon kuin rintamamiestaloon mutta karmien väriä muuttamalla saa aika paljon aikaan ja iso ikkuna tuo kyllä aika ihanasti valoa ja ilmettä huoneeseen joten enää en suunnittele ikkunan vaihtoa.


Yläkerran tasanteelta käynti meidän makuuhuoneeseen tuossa kengänkärkien kohdalla vasemmalla,pikkuovi sivuvarastoon ja iso ovi lastenhuoneeseen.Tästä ei toistaiseksi muuteta muuta kuin pakastimen takana pilkottavaan seinäsyvennykseen on entisen tummanvioletin tilalle sudittu valkoista maalia.


Meidän makkari,eiks oo nätti :) Talossa asui 90-vuotias neiti-ihminen,aiemmin siskonsa kanssa ja pari viimeistä vuotta yksin.Kovina käsityöihmisinä olivat tätä huonetta käyttäneet vain mattojen tekoon ja käsityökampetta oli joka paikka täynnä.Täältä on repaleiset tapetit revitty,seinät paikattu,maalattu ja tapetointi aloitettu.Muille seinille tulee tapetti,vihreään päätyseinään maali.Lattia maalataan myös.

Lattioissa on yläkerrassa (mh ja lastenhuone) tuollaista kovalevyä joka jätetään,makuuhuoneessa hiotaan ja maalataan mutta lastenhuone jätetään tuolle harmaalle maalipinalle.Yläkerran tasanteelta revitään muovimatot ensi kesänä,alakerrassa on myös muovimatot ja ne lähtee varmaan kesällä 2014 samalla kun tehdään keittiöremontti.

Tällaista siellä oli,en oikeastaan edes muistanut että rojua oli noin kamalasti ja vessa noin järjettömän hirveä.Kaikesta tuosta huolimatta pystyi näkemään talon omana,valmiina,kunnostettuna.
Kunhan muistan sen kameran ottaa mukaan niin laitan jotain päivitystä nykytilanteeseen vaikka remonttiroinaa siellä nytkin joka paikassa on mutta saisi tulisijoista esim. kuvia.Asutaan vielä muutama viikko vuokralla vajaan 40km päässä joten ihan joka ilta ei miehen vuorotyönkään takia päästä paikalle todellakaan,siksi nyt tehdään vain välttämätön eli suihkutilat ja wc ja se mikä on kätevin tehdä nyt eli kattojen maalaus ja yläkerran pinnat.Tapettia ei alakertaan tule ennen lattiaremonttia ettei sitten lattialistan yläpuolelle jää 5cm tyhjää rakoa kun kaikki ylimääräinen puretaan lautalattian päältä.
Ei malttais ei mutta nyt on pakko hetki keskittyä pakkaamiseen ja arkeen,pyykkivuori kaatuu päälle ja jollen rouhisi Buranaa tasaisin väliajoin niin päänsärky ja lämpöily kaatais sänkyyn.Liisallakin nenä vuotaa mutta vesirokosta onneksi jo selvittiin :)

11 kommenttia:

 1. Onnea ihan tuhannesti uudesta kodista!
  Niin teidän näkoinen!Mä tykkään ihan hirveesti vanhoista rintsikoista ja voisin todella itsekkin muuttaa jos sopiva löytyisi joskus.Nyt vaan asutaan vielä pari vuotta ainakin tässä ja remppaillaan.
  Ihanaa te saatte oman pihan myös!
  Voimia remppa hommiin!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sannu,kiva kun siekin näet potentiaalin :) Töitä tuossa on meillekin ihan loppuiän tarpeiksi mutta 'loppusijoituspaikkana' tuota pidetään joten mikäs siinä on itselle tehdessä,vähitellen.En malttais odottaa kesää et pääsee penkomaan pihaa ja ulkorakennusta kunnolla..

  VastaaPoista
 3. Onnea taloon! Upeat väliovet minustakin.
  Saatte ihan omannäköisen talon remontoimalla.

  VastaaPoista
 4. Arvaa onko näitä kuvia jo odotettukin ;) Saatte kyllä ihanan kodin <3 ja juuri teidän näköisen. Onko talo just siellä mistä unelmoitte sen löytävänne? Kilsoista yritin laskea :D

  VastaaPoista
 5. Nalle; niin saadaan,puitteet on kunnossa vaikka pinnat repsallaan.Ja piha on ihan mieletön,kaksi mummelia hoitaneet sitä vuosikymmenet,en malttais odottaa ensi kesää..

  Hanna; heh,näissä vähän kesti.Just sieltä mistä haaveiltiinkin,kouluun parisataa metriä,samoin pikkukauppaan,kirjastoon,päiväkotiin on kilometrin verran ja enemmät palvelut n.4km päässä.Ja molemmat mummolat parin kilometrin säteellä <3

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän hieno -onnea ja tsemppiä remppaan :)

  VastaaPoista
 7. Jo pelkästään verannan ja noiden pariovien takia olisin miekin tuon talon ostanut. Jos minussa tai miehessäni asuisi edes pienenpieni sisäinen remonttireiska.
  Arvaa istunko kahvilla tuolla verannalla vaikka pilkkihaalarissa, kunhan ootte muuttaneen? Tsemppiä loppurutistukseen ja tarjoudutaan muuttoavuksi jos tarviitte!

  VastaaPoista
 8. Mukavaa kun laitoit kuvia ja kuulumisia! Talosta tulee hyvä koti ja tiedän kokemuksesta, että hidas remontti on lopputuloksen kannalta parasta. Kun asuu ja kuulostelee talon toimivuutta ja näköa, niin moni asia muuttuu paremmaksi kuin pikaremonttia tehdessä. Mieti myös tuota sähkölieden paikkaa, koska hellan vieressä olisi todella hyvä jos siinä olisi kunnolla laskutilaa molemmilla puolilla liettä. Puulieden viereen saisi sille tarpeellisen laskutilan ja sen tason alle tarpeellinen vanhanajan puulaatikko puille, tiedät varmaan? Tiedän, että osaat, tsemppiä remppaan ja paranemista!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Minna!

  Tytti;kiitos,taidetaan selvitä veljesvoimin :) Mut tervetuloa verannalle kahvittelemaan!

  Villis;Samaa miekin mietin että ei ole paras paikka hellalle tuo,remontissa siirtyy varmaan toiselle seinälle,sinne missä nyt on kaapit,muuten saa aina heilua kuumien kattiloiden,pannujen kanssa ympäri keittiötä.Mut ihanaa kun keittiötä saa rauhassa suunnitella ja etsiä just ne parhaat ratkaisut,en vielä edes tiedä miltä se tulee näyttämään :)

  VastaaPoista
 10. Ihana talo:)

  Muuten, jos revitte nuo Enso-levyt vessan seinistä, koettakaa saada ehjänä ja laittakaa myyntiin.
  Moni etsii noita kissojen ja koirien kanssa. Ne kun ovat hienoa alkuperäistä rintamamiestalotunnelmaa.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi; eipä tullu mieleen että joku vois Enso-levyjä haluta mutta pitää katsoa lähtikö ne kokonaisina ja ilmotella että saa hakea ken tarvitsee.Luulen kyllä että remonttimies ei juurikaan säästellyt niitä irroittaessaan.Siellä on nyt jo kaakelit seinissä,lattiat valettu ja lattialaattaakin taitaa olla paikallaan.Jospa viikonloppuna sais taas kuvia,tällä kertaa vessastakin.

  VastaaPoista