sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Venetsia,osa 1


Milano - Venetsia junalla kaksi ja puoli tuntia,edestakaisin noin 70e.Suosittelen!Lähdettiin aamujunalla,tultiin illalla.Päivässä ehti nähdä sen minkä kaikki turistit; rantakadut,kanaalit,krääsäkojut,ravintolat toisensa jälkeen,överihintaiset gondolit,raitapaitaiset,lierihattuiset gondolierit,feikkilaukkuja kaupittelevat afrikkalaiset nuoret miehet,punakat turistit kamerat kaulassa mutta myös ihan tavallisia asuinalueita,mielettömiä rakennuksia,ränsistynyttä kauneutta,epätodellista olotilaa kaiken täydellisyydestä.Päivä oli kuuma ja kostea öisen sateen jäljiltä ja astuimme rautatieasemalta suoraan postikorttiin.Kornia ja ihmeellistä.Ps. Paaaljon lisää kuvia Venetsiasta tulossa,tässä vain pari sekalaista yleisilmeestä..

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, kuten edellisissäkin postauksissa. Miekin haluan postikorttiin :)

  VastaaPoista
 2. Tutulta näyttää, ja kuullostaakin. Paitsi "ravintolat toisensa jälkeen", ne kai oli talvella kiinni, kun meidän piti oikein etsimällä etsiä...
  Minulle tulee ensimmäisenä Venetsiasta mieleen se äänimaailma, se lumosi minut tyystin. Ei auton ja skootterin ääniä! Ihana hiljaisuus.

  Jäin ihmettelemään junalipun hintaa, miten voi Italiassa olla noin kallista! Vai oliko hinta teiltä molemmilta?
  Minusta Italiassa on niin halpaa huristella junalla. Kahden tunnin junamatka maksoi Roomasta Napoliin n. 30 e meno-paluu.

  VastaaPoista
 3. Ei kun lentoja varailemaan Tytti!

  Liivia; ravintoloita,sellaisia pieniä oli pilvin pimein ja näyttivät suurin osa olevan aika täynnäkin.Totta tuo mitä sanoit äänistä,satunnaisia moottoriveneitä vain.
  Juna oli miustakin yllättävän kallis,n.70e/hlö/meno-paluu eli ihan Suomen hinnoissa.Kakkosluokassa mentiin eikä ollut mielestäni mikään erikoisvuoro,Pendolinon tapainen vaan ihan perusjuna.

  VastaaPoista