torstai 15. syyskuuta 2011

MilanostaLiikkuminen oli Milanossa todella helppoa,metrot ja junat olivat paremmin aikataulussa kuin Suomessa,päivän lippu maksoi 4,50e.Metrolla pääsi hotelliltamme,Stazione Centralen luota ydinkeskustaan parissa minuutissa.Hotelli oli kolmen tähden,edullinen,siisti,ei mitään valittamista muttei kovin persoonallinenkaan (Hotel Garda via Napo Torrianilla mikäli jotakuta kiinnostaa).

                                                                                                  Stazione Centrale


Syötiin ravintoloissa kerran päivässä ja haettiin hotellille tuoreet patongit,juustot,hedelmät,viinit kaupasta.Viini oli todella edullista,ruoka samoissa hinnoissa kuin Suomessa,ruokakaupoissa päivittäistavaroiden hinnat korkeampiakin.Jäätelö veti vertoja kotitekoiselle,olisin voinut elää pelkästään sillä.Shoppailukadut ja ostoskeskukset jäi meille vieraiksi,käytiin vain kerran ydinkeskustassa,yhtenä iltana kävelemässä Corso Buenos Airesilla joka käsittääkseni on suurin ostoskatu.Mango,Zara,Adidas ym. keskihintaisten merkkien omia liikkeitä.Guccit,Pradat ja muut kalliit merkit keskittyivät Galleria Vittorio Emanuelen ostoskeskukseen (historiallinen rakennus jossa ihan mielettömän kauniit lattiat;kertonee Dolce & Gabbanan kiinnostavuudesta aika paljon että kuvasin lattioita) ja Quadrilatero D'oron alueelle.
                                                                                     Galleria Vittorio Emanuele
Mujin liikkeessä olisin halunnut käydä mutta se oli iltakävelyllä jo suljettu ja seuraavana päivänä kirpputori voitti.Ydinkeskustassa,Galleria Vittorio Emanuelen vieressä on Il Duomo (oppaan mukaan yksi maailman hienoimmista katedraaleista,Milanon nähtävyys nro. 1) joka meidät jätti kyllä kylmäksi.Tyydyttiin napsimaan pari kuvaa ulkopuolelta (pitkät jonot eikä sisällä olisi saanut kuvatakaan) ja jatkettiin matkaa Naviglin kaupunginosaan,mikä olikin meille ihan oikea ratkaisu.Mikäli tahtoo palan historiantietämystä ja nähtävyydet on se oma juttu matkoilla niin Duomo on varmasti näkemisen arvoinen.

                                                                                         Il Duomo (yllä ja alla)

                                                                                                
                                                                                                     Keskustaa:Meille matkan ehdottomat kohokohdat olivat Naviglin kaupunginosa sekä Venetsia,niistä lisää myöhemmin.

7 kommenttia:

 1. Navigli taitaa olla se kaupunginosa, jossa menee kanava ja talot on matalampia...jostain on tälläinen mielleyhtymä...

  Tuon Galleria Vittorio Emmanuelen esikuva on Napolissa, Milanoon tehtiin sitten samanlainen. Komeita rakennelmia ovat.

  Kiva katsella ja lukea matkaraporttiasi, odotan innolla seuraavaa osaa.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostaisi tietää missä kirpputorilla kävit?
  Minkätyylinen kirpputori oli? antiikkia vai "rojua", tasokas vai sekalainen?
  Olen ollut kerran vain Milanossa ja kun ja jos uudelleen menen niin kirpputorit kiinnostaa aina.
  -Anne

  VastaaPoista
 3. Ihan oikea mielleyhtymä!Vähemmän prameaa,värikästä,rapistunutta.Viitisen minuuttia metrolla keskustasta ja ihan eri maailma.Sitä,jos jotain,suosittelen Milanosta,tuo keskusta oli nähtävä toki kun siellä asti oli mutta ennakko-odotukset osui aika oikeaan,liian hienoa meille :)

  VastaaPoista
 4. Muistitkos pyöriä kolme kertaa ja toivoa jotain Galleria Vittorio Emanuelle
  kauniilla lattialla siinä missä se kuoppa kantapäälle on?
  Se tuo onnea!
  Minä pyörin........
  -Anne

  VastaaPoista
 5. Kiitos matkalle mukaan pääsystä!Kerrot kivasti tunnelmistanne.Jatkoa myös odottelen...

  VastaaPoista
 6. olipa kiva katsella kuviasi Milanosta. Asuin siellä joskus vuoden ja oli kiva nähdä että samanlainen tunnelmahan siellä on edelleen. Minäkin meinasin missata duomon, mutta kipaisin siellä sitten kuitenkin sisällä juuri ennenkuin palasin suomeen :)

  VastaaPoista
 7. Anne; Fiera di Sinigaglia,näin ulkomuistista kirjoitettuna,kunhan laitan kuvia sieltä niin tarkistan jostain oikean kirjoitusasun.Vanhaa tavaraa;vintagevaatteita,astioita,tavaraa,paljon kirjoja,uutta krääsää,huonekaluja,vähän kaikkea.Mut kuvittelin etukäteen vähän isommaksi,oli siis ulkotiloissa ja varmasti vähän Hietsun kirppistä pienempi.

  Ja en muuten pyörähdelly,kuvasin vaan ihania lattialaattoja :)

  Maria; jatkoa on tulossa ihan vallan kamalasti vielä!

  Mansardikaton alla; oliko Duomo hieno?

  VastaaPoista