tiistai 7. joulukuuta 2010

Helsingissä

Unto remusi junan leikkivaunussa,näki Stockmannin jouluikkunan oravat ynnä muut,pääsi raitiovaunuun,metroon,bussiin,mummin isoon ammeeseen vaahtokylpyyn,Tervasaareen kävelylle ja mummolan viereen Liisanpuistoon,jossa vielä oli keinut paikallaan.Äiti pääsi Kruunukirppuun ja isi keskustaan veljeään tapaamaan.Liisa ihasteli kiiltäviä metallisia keittiönpöydän jalkoja,makasi parketilla ja maisteli varpaitaan,teki yöt hammasta.Mummi sai puristella pieniä,nostella heliseviä kristalleja turvaan ja ylensyöttää meitä.Varsin onnistunut reissu jota edes flunssa ei onnistunut pilaamaan.
Lapsille löysin vaatetta ja kotiin ostin Kruunukirpun vastapäätä olevasta (saman omistajan) liikkeestä (Olohuone?) vanhan akvaarion.Jouluasetelmaa meinasin siihen askarrella.Ja joulun jälkeen ehkä kynttilöitä,turvaan lasin taakse niin ei pienet kädet pääse kaatamaan.Se on edelleen mummolassa,jos isukki saa sen mahtumaan autoonsa loppuviikosta niin se kotiutuu jouluksi,junassa oli mahdotonta lähteä tuomaan kun painaa niin paljon.Tajusin liikkeen ulkopuolella,akvaario Ikean kassissa painaen että tultiin tosiaan junalla eikä autolla kuten suunniteltiin..

10 kommenttia:

 1. Sie oot hauska hamsteri. Miten onnistutkin aina tekemään löytöjä? Meidän kellaristä löytyy kans yks käyttämätön akvaario jos kaipaat toista :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli kato sellanen melkein antiikkinen,oli ihan pakko ostaa :) Tuskin pitäis vettä enää..

  VastaaPoista
 3. Juu, se on Olohuone se Kruunukirppua vastapäätä ja saman omistajan. Oliko se millainen paikka, siis siellä myydään ilmeisesti vanhaakin? Ei ole tullut käytyä, vaikka ihan kulmilla asunkin...

  Innolla odotan mitä saat akvaariolle aikaiseksi. Toivottavasti asetelmasta saa kuvia nähtäville! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kaupunki matka, joskin varmaan raskas jo ihan fyysisestikin. Onnittelut löydöistä :)

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Tein tiluksen Denovaan.
  Unto on päässyt paikalle, jossa ei moni ole istunut! Liisan ensimatka Helsinkiin huvittaa..
  On mummi ollut pyörityksessä, mutta niinkuin muistat, niin "nyt tippa kahvia ja rauhoitutaaan!" Mamma

  VastaaPoista
 6. Se Olohuone oli oikein söötti,olin vaan vartin ennen sulkemisaikaa paikalla valitettavasti.Jollen ihan väärin lukenut niin teetä ja kaffettakin on tarjolla siellä ja julisteita,tyynyjä,vanhoja emalikippoja,teetä,kahveja,magneetteja,nauhoja,tuoksukynttilöitä,kynttilänjalkoja ym ym siellä oli.Aivan ihana iiiso kynttilänjalka 5 kynttilälle mutta oli kuulemmaantiikkinen ja hintaa 250e.Muut hinnat ihan maltillisia miusta.Akvaarion esittelen jos se jouluksi ennättää.
  Liisa oppi just kääntymään!!Juhuu,eikä ees ihan 6kk ole vielä täynnä :)
  Nyt piparitaloa koristelemaan!

  VastaaPoista
 7. Voih.. Tervasaari, Liisanpuisto, Kruunukirppu..ja koko Krunikka yleensä <3 Hyviä muistoja paljon!! Meidän (minun ja mieheni) ihka ensimmäinen yhteinen koti oli siellä. Siinä Snellmanin kadulla..heti se vihreä talo siinä Siwaa vastapäätä..toiseksi ylin kerros ja ikkunat helsingin keskustaan päin. Ihan haikeus iski :) Me oltiin niiiiiin vastarakastuneita!!

  VastaaPoista
 8. Oliko hyviä löytöjä Kruunukirpusta?
  Käymisen arvoinen paikka varmaan,jos sattuu sille suunnalle...

  tanja

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa ihanalta reissulta ! :)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin ensimmäinen yhteinen koti (ensin yhdessä miun yksiössä..) oli Helsingissä,Kalliossa tosin.Kivalla paikalla olette Lapinka asuneet.
  Kruunukirpusta löytyi ihan kivasti vaatetta lapsille,hinnat ei toki ole ihan kirppishintoja mutta tavarakin on tosi siistiä pääsääntöisesti.Suosittelen kyllä,varsinkin tytöille näytti olevan ihan laidasta laitaan,104cm pojille varmaan vähiten,tai siltä tuntui kun sitä etsin.Heillä on uuttakin tavaraa,lasten sisustusta,leluja ja Kammakarlon uutta vaatetta joka oli nyt tarjouksessa.
  Niina; oli ihanaa,suunnittelen jo uutta reissua,ihan vaan Liisan kanssa kahdestaan niin saan mennä minne nokka näyttää ja luuhata rauhassa Valtterin kirppiksen ja keskustan liikkeet,istuskella kahvilla..(ja imettää jossain vessoissa,heh)

  VastaaPoista