keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Piparkakkutalo
Ensi vuonna ehkä muistan sitten ostaa myyjäisistä.Kokoaminen onnistui jotakuinkin mutta koristelu oli yhtä turvellusta.Kolmeen kertaan lisäsin kuorrutteeseen tomusokeria.Ensimmäinen valui pitkin seiniä kuin räkä,viimeiseen versioon jäi pursottimen kuviot näkyviin.No,Unto on ihan tyytyväinen,se riittänee.Sai talon omaan huoneeseensa ja ilmantui suljetun ovensa takaa kertomaan silmät syyllisyydestä pyöreinä,nenänpää ja leuka tomusokerissa että 'Äiti mie en oo yttään maittanu titä pipalitaloa,mie en yttään oo haukannu tiitä'.

Kalenteritontun taskut repsottaa yhä viime vuoden jäljiltä,taidan suosiolla siirtää niiden korjailun ensi vuoteen.Tein tontun kaksi vuotta sitten enkä tajua miten jaksoin nyhrätä sen,numerot taskuihin käsin kirjomalla ja taskut kiinni käsin.Käsinompeluksi meni kun innostuksissani survoin nuo henkselihousut tontulle sovitukseen ennen taskujen kiinnitystä enkä jaksanut äheltää sitä enää housuista ulos koska suuressa viisaudessani olin jo ommellut haarukset kiinni ja survoin sitä tonttua leveine pyllyineen tosta ranteenpaksuisesta 'kaula-aukosta'..

Josko ohjeiden avulla ompelukset onnistuisi vähemmillä mutkilla,kirjat 'Juju' ja 'Maja' odottavat iltalukemistona.Unton kanssa yhdessä selailtiin ja tilauksia sateli.'Juju' oli mielestäni viimeistellympi kokonaisuus ja sain siitä paljon enemmän irti kuin 'Majasta',jossa aika moni idea on meillä jo käytetty ja moni tosi simppeli.Täytyy tutustua itsekseen paremmin,josko 'Majastakin' saisi enemmän irti ilman kolmevuotiasta sylissä.

11 kommenttia:

 1. Epätäydellinen on täydellistä. Piparitalostahan tuli oikein viehkeä ja persoonallinen, tuollaista ei myyjäisistä saa. Kyllä sitä kelpaa salaa vähän maistella. :)

  VastaaPoista
 2. Piparkakkutalo on oikein hurmaava! Ja Unton mielestä varmaan paljon parempi, kuin ostettu. Ja upea on kyllä kalenterikin. :)

  VastaaPoista
 3. Talostanne tuli ihanan tunnelmallinen, kuten oma kotinnekin on ja luminen, kuten tällä hetkellä kuuluu ollakin;)

  Piparitalon rakentaminen ei taida koskaan onnistua täydellisesti. Minullakin loppui tänä vuonna tomusokeri kesken ja viimeisestä kuorrutesatsista tuli litkua, joka muuttui kunnolla kuivuttuaan läpikuultavaksi eli ruskeaksi, sokeriliiman päällä olleessaan. Ei niin kaunista. Muumitalon muotit taas on annettu pari vuotta sitten ikuiseen lainaan ystävälleni. Talon tekeminen oli niin haastavaa ja varsinkin kun valmis talo, jonka nostin keittiön ylähyllylle turvaan pieniltä kätösiltä romahti totaalisesti vesihöyryn vaikutuksesta..

  VastaaPoista
 4. Ihana talo! Ja ihana poika. <3

  -Päivi-

  VastaaPoista
 5. Suloinen siitä tuli. Ihan kuin Untokin!

  Piparkakkutalo taitaa olla lähes kaikille se asia, joka ei koskaan onnistu suunnitelmien mukaan. Mutta aina se on kiva väsätä :)

  VastaaPoista
 6. Piparitalot on konstikkaita! Mutta hyvä juttu että syömärille on kelvannut! ;)

  VastaaPoista
 7. No mutta minusta tuo on ainakin tosi hyvä!
  Tomusokerimössö näyttää kivasti jääpuikoilta:)
  Ja aivan ihanan hameenkin olet tehnyt,sen mikä oli tuolla alempana! Juuri tuollaisen haluaisin tehdä tytöllenikin,enpä vaan ole aikaisemmin hoksannut että kaulaliinathan ovat hyviä kankaita siinä missä pöytäliinat ja verhotkin! ..tosin en tiedä riittääkö yhdestä liinasta hametta meidän jättiläiselle..mutta pitää pitää silmät auki tästä lähtien,kiitos!

  Juju oli mullakin joskus kirjastosta lainassa mutta en oikein silloin jaksanut innostua. Ihmettelin,miksi siitä oli niin kauhea vouhotus..mutta voi olla,että oli ehkä vain väärä hetki sille. Pitää lainata uudestaan,samoin tuo Maja,mikä kiinnostaa myös.

  VastaaPoista
 8. Ihan loistava tuo teidän Untonne. Kyynelsilmin täällä nauroin tuota teidän minimiehenne kommenttia. Loistavaa. Ja mitä vielä, tuo teidän piparkakku talonne on hieno. Älä ihmeessä mistään myyjäisistä sitä ensi vuonna osta. Tuo on miljoona kertaa hienompi!

  VastaaPoista
 9. Oliko tuo tonttu siis siun ite tekemä?
  Ihastelin sitä ja arvelin että olit sen jostain ostanut. Mutta oishan se pitänyt arvata, kun olet niin taitava :)

  VastaaPoista
 10. Lohdullista kuulla ettei piparitalon rakentelun salat aukea teille kaikille muillekaan.
  Tytti; se on parin vuoden takaa,enää en tekis samanlaista (kun Mailegin vastaavia on kaupat pullollaan ja oon ihan kyllästyny niihin) mutta Untolle on tuokin mieluinen.Ihan törkeästi matkittu Mailegin tontuista,samanlaista en halunnut mutta samalla idealla.Aika simppeli itse asiassa,eihän siihen oo pakko mitään kirjailla,numerot vaikka huovasta leikaten,liimaten..

  VastaaPoista
 11. Talon seinät ja katto kannattaa tietenkin koristella ennen "liimaamista" niin ei valu. Söpöhän tuosta tuli! Meillä tehtiin pojan pyynnöstä tänä vuonna piparinen ritarilinna. Onnellista joulunaikaa!

  Johanna

  VastaaPoista