tiistai 31. maaliskuuta 2009

Ihanaaihanaaihanaa ja univelkaa

Kamalan keikkumisyön ja kahden tunnin unien jälkeen päivästä sulkeutui mitä parhain.Seuraa pitkä sepustus ja kauheesti kauheita kuvia,joku ei antanut juurikaan mahdollisuuksia mallailla vaan veteli kuvauskohteita kärppänä alas pöydältä,joten pikaotoksia.

Ensinnäkin aamusella satoi lumiräntää vaakasuorassa joten sain hyvin omatunnoin jättää aamupäivän pakkoulkoilun väliin.No vähän huono omatunto..

Appiukko osti uuden auton ja myi vanhan meille.Eli meillä on eka oma auto!Eihän se ihan välttämätön ole eikä varmasti edes päivittäin käytössä mutta helpottaa se niin paljon liikkumista etenkin lapsen kanssa että pahoin pelkään ettei tämä talous tule enää autoton olemaan.

Tilipäivä!Vaikkei käteen ihmeitä jää laskujen jälkeen niin on kiva tietää että tilillä on edes JOTAIN.Kasasin myös kirppikselle tavaraa,lisätienestien toivossa.Hurautin tavarat perille,oven eteen uudella menopelillä.Miten helppoa!Aiemmin olen vaivannut Unton isovanhempia tai hikoillut bussissa parin ikean kassin,vedettävän matkalaukun plus lapsen kanssa..Loppukuu on useimmiten nihkeähköä aikaa koska tää haluais olla mahdollisimman pitkään kotona lapsen kanssa plus kesähäät,jotka säästellään yhden ihmisen palkasta.MOLEMMAT kyllä tahdotaan ne häät,en oo pakottanu..Tosin miestä säästökuuri riepoo ehkä enemmän,kysyi ohimennen että onko ne oltava just tänä kesänä.ON.Jos tahtoo naimisiin.Toista kertaa en käy menu-,juhlapaikka-,kirkko- ym ym keskusteluja ja järjestelyjä tekemään.Elämä on valintoja,totesin mielessäni kirppiksellä kasseja purkaessani.Taas pystyin luopumaan muutamasta vaatekappaleesta,jotka vielä edelliselle kirppisreissulle eivät karsiutuneet mukaan.

Ja roposia tuli heti sijoitettuakin.Onneksi vaan kirppisostoksiin,joten varsin maltillisessa hintatasossa liikutaan.Näin hyviä löytöjä en ole tämän kylän kirppiksiltä löytänyt ehkä koskaan.Tuli muistumia Vallilan ja Hietsun kirppiksillä vietettyihin aamupäiviin;venyneet muovikassin sangat,kahvintuoksu ja se kohina,hyörinä-ääni,jonka tungeksiva kirppisväki aiheuttaa.Niitä onkin Helsingistä ikävä.Muun muassa,onhan siellä sukuakin ja paljon sellaista mitä täältä ei löydy.Mutta tässä niitä löytöjä;

Pojalle nippu vaatetta.Pari hihatonta paitaa kesäksi,housut kevääksi,palmupaita ja kahdet uudet tykit,eli pitkät kalsongit.Gantin neuleliivi on vähän öky,mutta siisti ja napakkaa neuletta.Jonkun ruutupaidan kanssa aika lutunen.Siistimpänä vaatetuksena siis.Kotona mennään aamupuuroisessa riemunkirjavassa bodyssa ja nyppyläisissä tummansinisissä jarrusukkiksissa..Joskus,oon kyllä aika napakka pojan vaatetuksen suhteen,mukavat pitää olla,pehmoiset ja helpot mutta puhtaat ja mielellään sävy sävyyn,kotonakin.



Kolmet uudet kengät!Osittain nahkaiset vuorelliset nilkkurit ensi syksyyn,talveen,Mustat Tretornin uudenveroiset kumpparit (jollaisia pojalle just tänä aamuna suunnittelin!) ja tosi hyväkuntoiset rusket nahkaiset kävelykengät,sisältäkin nahkaa eikä ulkopohjissa eikä nauhoissakaan kulumajälkiä.Nää on ensi syksyn lempparit!Nyt vielä reilut mutta syksyllä farkkujen ja kummitädin ostaman kasvunvaraisen nahkatakin kanssa..



Peltinen hyrrä,jo käytössä,hintalapun jämätkin vielä kiinni.Ei vanha mutta vanhanaikainen.



Kotikutoinen vauvamallinen mutta isompi pipo ja Reiman kevätpipo.Olikohan euron kipale.



Itselleni söpöinen laukku,joka sopii Noa Noan pallomekkooni.Vaikuttaisi olevan oikeasti vanha.Ainut mikä hiukan häiritsee on hihnat,nätit kyllä mutta voisi olla silkkiä,tuo on jotain liukasta satiinimaista tekokuitua,ehkä ne sais vaihdettua.En kai oo vaativa?



Löytyi myös parhaushuivi kevääseen.Lapussa luki 'vanha liina' mutta selvä huivi mielestäni.Ihanan pehmeä,just oikeat sävyt ja kuosi ja reunoissa vielä suloista hörhellystä.Tää kaulassa tunnen huokuvani taiteellista lahjakkuutta,ilmiömäistä luovuutta sekä herkkää älykkyyttä,aika hyvin huivilta ja kertoo ehkä jotain pinnallisuudestani.Tuo teksti 'Firat prenses' kääntyy kielipäälläni juhlituksi prinsessaksi,ai miten osuvaa.





Ja sitten se mitä en ikinä odottanut löytäväni paikallisilta kirppareilta; Noa Noaa!Kahdella eurolla vaaleanpunainen lyhythihainen ja -helmainen neuletakki.Aika paksu,jäänee syksyyn,jonkun pitkähihaisen,raidallisen/kukallisen paidan ja hameen kanssa..



Kaiken ihkutuksen kruunaa aamulla,siinä puolen kuuden aikoihin,pojalle puuroa lappaessani katsottu Pieni suklaapuoti,joka oli ainut keino kestää hereillä itkemättä itsesäälistä.Upunen meuhkasi kahteen asti unissaan,valvotti potkuillaan ja mylläyksellään ja heräsikin jo ennen puolta viittä.Ekassa kuvassa päivällä keitetty normi jauhekaakao mutta nyt illan hiljaisuudessa keittelin tummasta suklaasta Viannen tyyliin,eikä voi kyllä samana päivänä puhuakaan.Pieni breikki makeanlakkoon ja endorfiineja elimistöön niin ei univelkakaan paina.Päivän sana on imelästi ihana ja Juliette Binoche on sitä!


1 kommentti:

  1. helei! mahti-löytöjä! joensuussakin on tosi köyhä kirppistarjonta. ylihinnoiteltuja, huonokuntoisia trikoorättejä suurin osa. paitsi tietysti silloin, kun tämä neiti on vienyt omat loistokamansa yhteiseen hyvään jaettavaksi, muahahahaha :DD isot kirppikset siirtyi keskustasta tuonne vähän sivummaksi, ja kontin hintataso oli ihan järkky, kun siellä kävin kääntymässä. tosin herra avomies (kirppariangstaaja) oli mukana, eli en voinu kun tosiaan kääntyä, joten en tiedä kuinka oikea tää käsitys on.

    mutta nuo neuletakki ja huivi on ihania.

    nyt pitää rientää, u:lle pusuja!

    t.e

    VastaaPoista