keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Mekko-odotuksia

Odotan kärsimättömänä Helsingin reissua kuun puolivälissä.On pitkälti kirppissaldosta riippuvaista millaiseksi reissun ohjelmisto muodostuu.Noa Noaan pitäis päästä (mekkomekkomekko) ja Vallilan kirppikselle.Mokoon ja Accessorize katsastaa.Johonkin ihanaan kahvilaan.Indiskaan.Nuo kaikki puuttuu täältä nykyisiltä kotikulmilta.Ja niitä ikävöin,etenkin Vallilaa.Se oli silloin Kallion aikoina,lapsettomana seurusteluaikana vakio viikonloppuohjelma,joskus molempinakin aamuina hypähtelin innostuksissani sinne kun kaupunki vielä nukkui.Matka oli käveltävissä ja varsinkaan kevätauringossa ei ratikka tullut mieleenkään.Matkalla ikkunaostostelua,olikohan liikkeen nimi Wanha Kaarle,sinnepäin ainakin.Ihania lamppuja,astioita,retroa,vintagea.Myös kodinkoneliike oli matkan varrella,Smegin jääkaapista haaveilin aina sen kohdalla.Ja kirppiksen ympäristö,vanhoja isoja puita ja se kahvintuoksu joka leijailee siinä kirppiksen kulmalla,Meiran tehtaalta,on ihan uskomaton.Kuoppainen hiekkapiha jossa on aina kuralätäköitä ja kärsimättömiä autoilijoita.Ja se innostuneen jännittynyt kuhina ja hyörinä siellä sisällä.Aina löytyi jotain.Jos nyt jää reissubudjetti niukaksi niin ainakin Vallilassa käyn,keskustasta ei ole edes mitään oikeaa tarvetta,kunhan olis kiva hipelöidä kaikkea ihanaa,hakea ideoita ja inspiraatiota ja katsastaa tarjontaa.Ja jotain pientä konkreettistakin vois tarttua mukaan.Ja reilun sadan euron mekko Noa Noasta.Ihan vaan arkimekoksi,ei silkkiä,pari juhlamekkosta on sieltä,ehdottomia lemppareita mutta nyt olis arkitarve.Kun noita juhlia harvemmin on ja arkea joka päivä.
Mokossa oli joskus syyspuolella allaolevia ihania keraamisia astioita alessa vaikka kuinka kauan,tietääkö kukaan vieläkö niitä saa?Noita kulhoja,ruokalautasia ja tarjoilulautasia.Ainakin haalean vaaleanpunaisena ja maitokahvin värisenä.Ei yllättäen ollu sillonkaan liikaa rahaa eikä lastentarvikepaljouden takia käsiäkään kantaa ja raahata yksin junassa joten ostin vaan yhden kipon ja se on ihana,saisi olla kaverikin sille.

Mokon kippo

Noa Noan mekot ja kolmantena vilaus hääpukua alushameineen.Jotka nekin Noa Noalta,jo aiemminkin pikkusen esitelty.


Sovittelin perinteisiä pukuja liikkeissä,mutta ainut mihin kuvan perusteella täysin rakastuin oli Rembo stylingin 'Ferline' ja sitähän ei tietty enää mistään olis saanutkaan kun oli parin vuoden takainen malli.Ja olis siinä hintakin ollu este.Perus kermakakkuviritykset oli liian pönkkiä,jäykkiä ja täynnä muovikristalleja ja yliampuvia yksityiskohtia.Olo oli kömpelö,raskas,paksu ja epäluonteva (ei taida olla oikea sana) joten nyt on silkkiä ja rimpsua,helppo liikkua ja hegittää.

5 kommenttia:

  1. Huomenta, Niinan unelmien kautta tänne itseni löysin. Ja voi että, miten samanlaiset ajatukset jaan kanssasi, mä muutin Käpylästä tänne Lappeenrantaan ja ikävä Helsinkiin on! Kirpputoreja, kahviloita, ihania kauppoja, ratikan kolinaa ;-) Ei varmaan tarvii jatkaa, ymmärrät mitä tarkoitan ;-) 9 päivän päästä helpottaa, parin päivän reissu Helsinkiin perheen kera. Terveisin Leenamari
    ps. miltä kirpparilta löydöt teit, mä en koskaan löydä niiltä mitään

    VastaaPoista
  2. ihana tuo ylin kukka-noa! sitä en kai ollu edes nähny. hei nyt siun pitää nostaa lappeenrannan profiilia, tai kohta alan miettiä muuttoa toisaalle. hehe, VITSI. mutta oikeesti, kerro sieltä jotain ihquja rimpsukaisa-juttuja! :D:D

    jyväskylän indiska oli suuri ilo, aina kun siellä käytiin, mutta nyt sekin on lähteny veks. byää.

    t.e

    VastaaPoista
  3. Odotan kans reissua kuin kuuta nousevaa..Leenamarille kirppisvinkiksi Lappeenrannassa Prisman vieressä Eurokirppis.Sinne vien itsekin myyntiin,on kaikkein siistein ja tavara vaihtuu nopeasti.Vieressä on Kansantori(?) tms,josta joskus hyvin harvoin löytyy mitään,kuuma ja tunkkainen,samat tavarat kuukaudesta toiseen ja ihan hirveitä riepuja.Eurokirppikselle saa usein jonottaa pöytää,joten joskus jokunen pöydällinen ihan säällistäkin tavaraa löytää tiensä tuonne toiselle kirpparille,ei varmaan ole viitsinyt jäädä odottamaan pöydän vapautumista.Toisella puolella samaa rakennusta on SPR:n Kontti,melko ylihintainen mielestäni mutta joskus ihan hyviä juttuja,lähinnä kotiin,vaatetta en ole sieltä löytänyt.Keskustassa on vielä Löytötori,löytyy varmaan netistä,en muista kadunnimeä.Sekin aika nuhjuinen..Mutta siel on alakerrassa sellanen antiikkiosasto,jossa on kaikkea ihanaa vanhaa tavaraa,hinnat kyllä aika kovat.Näistä kokemusta itellä,mutta tuosta linkistä löytyy muitakin; http://www.gosaimaa.fi/fi/ohjelmaa/ostokset/lappeenrannanseutu/kierratyskeskuksetjakirpputorit
    Hauskoja kirppisreissuja sinulle!
    Ja E;koitan keksiä jotain kivaa täältä,vois käydä linnotuksella napsimassa kuvia,tarkotus on ollu muttei ikinä kamera mukana kun nätillä ilmalla sieltä kautta kävelty.

    VastaaPoista
  4. Jawohl!
    Viimeksi tänään Noa Noa mielessä, sillä olen hävittänyt yhden hyvityskuitin (palautusta ei rahana vaan kuittina). Gulps.
    Jos käyn Mokossa viikonlopun aikana, ilmoitan!
    Vallilaan myös tehnyt mieli. Ilman katrasta kiitos!

    Tekee aikamoisen lenkin cityvisiitille, mutta Lanternan takana on Fida outlet-myymälä! Siellä on kaikki eurolla tai sitten laareista penkomaan 0.20,-/kg mutta edellyttää vähintään 10kilon hamstrausta. Oli ihan mielenkiintoinen paikka... ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tillis vinkistä,kuulostaa mielenkiintoiselta,sieltähän vois hamuta ihan vaikka kangasvarastoon täydennystä tolla kilohinnalla.Tosin ehkei tällä reissulla,jos joku kerta pääsis tosiaan liikkeellä kädet lapsivapaana.

    VastaaPoista