perjantai 14. kesäkuuta 2013

3

Liisa Vanamo,vauvavanamo täytti kolme.Virallisesti eilen,juhlat vasta juhannuksen jälkimainingeissa.





Elää vahvasti prinsessakautta.Itku tulee kun pitäisi joskus housut laittaa jalkaan,pitää olla helmat,mieluiten myös rusetteja,kukkia,rimpsuja ja kimalletta.'Miul on ihan ku Tähkäpään tukka' toteaa joka kerta kylvyssä hiukset märkinä selkää vasten.Löysin syntymäpäivälahjaksi juhlapukuliikkeen loppuunmyynnistä mekon joka täytti neidon vaatimukset,edellämainittujen toivottujen ominaisuuksien lisäksi tyllikerrosten alla on myös pieni helisevä tiuku..



Odottaa tätinsä häitä jotta pääsee tanssiaisiin,kysyi viimeeksi tänään ruokakauppaan lähtiessä joko nyt mennään häihin.


Kerää kukkia,tekee ruusuvettä piilossa puskan keskellä kaivonkannella istuen.Tutkii kyllä pikkuötököitäkin mutta turvallisen välimatkan päästä.Syö (jo akuuteimman kerkkävaiheensa ohittaneita) kuusenkerkkiä ja apilankukkia pihalta,kastelee nurmikkoa koska 'kyllä luohoillakin on nälkä,on nekin kukkia';pyysin kastelemaan janoisia kukkia kun lutrasi vesileikkejä.Täyttää kaikki pikku astiansa vedellä ja pitää kahvilaa ulkorakennuksen seinustalla.Vanhanajan salmiakki-kahvi ja jalkapallosta ja emalikiposta kasattu mansikkakermakakku on bravuurinsa.

Polkee jo parin kilometrin lenkkejä,apupyörillä vielä tiiviisti.Veteen juosta molskii pelotta,kerran jo mulahti rannassa tänä kesänä mutta ehti omin avuin ylös ennen kuin ehdittiin tempaista pinnalle.Ei jäänyt kammoa,sama meno jatkui.

Pelkää pöriseviä koneita,pöriseviä ötököitä,Muumien mörköä,hirviöitä,aamukettuja (kirjasta Pikkusisko Kaniini ja vaaniva kettu,valitsee kuitenkin lähes päivittäin tämän päiväunisaduksi).Mieltää myös äitipuolet ja sisarpuolet pahiksiksi mutta niin paljon kiehtovat että toivoi synttärikakkunsa päälle vaatimattomasti 'Tuhkimon,äitipuolen,sisalpuolet,hiiliä,helmiä ja huivin'.Oh well..

Lähipäiviltä:
'Ei plinsessat pidä housujaaaaaa!'
'Eihän isit tiskaa'
'Ei plinsessoilla ole hattuja päässä kesällä IKINÄ'
'Kypälä puuttuu,eihän pelkällä tukalla voi ajaa (pyörää)'
'Miulle ei kasva paltaa,miulle kasvaa tissit.Tohon noin,nännien tilalle'
Polottaa kaikki leikkinsä ääneen,pitäisi muistaa kirjotelle ylös parhaimmat jutut,ei niitä enää seuraavana päivänä muista.

On vielä mielestään useimmiten pieni tyttö,miusta ihan hirveen pieni koko ajan,melkein vauva.

17 kommenttia:

  1. Voi onnea ihana Liisa♥ Muistan postauksen vieläkin kun syntyi ja nukkui niissä ihanissa lakanoissa.Mihin tää aika juoksee??!!
    Mun tietokone reistailee... oon tilannu uuden on niin monesti pitäny kommentoida...
    Voi mitkä kuvatkin tossa edellisessä, otin omaan inspis kansioon:)Miten kivaa teillä uudessa kodissa kesällä.Miten sun työt on lähteny käyntiin.Mulla sama edessä marraskuussa.
    Hannan kanssa ollaan viestitelty jos nähtäis sinä ja minä ja Hanna kun ollaan tulossa sulkavalle 12.7-14.7.Voitas käydä yhdessä vaikka kahvilla jossain:)?

    VastaaPoista
  2. Onnea ihana linsessa LIISA. ...liisa ihmemaassa...siellä!

    VastaaPoista
  3. Ihana ruususuu, kukkaistyttö. Onnea!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille onnitteluista,välitetty Lillukalle :)

    Sannu;ihana idea,toivottavasti työvuorot täsmäis että pääsisin paikalle,olis tosi kiva nähdä teidät!Työelämä alkaa vasta vähitellen tuntua todelliselta mutta ihan mukavaa on,työkaverit on ihania ja se jo merkkaa paljon.Vähän vielä ihmettelyä kahden vuorotyöläisen ja peruspäiväkodin aikataulujen yhteensovittamisessa.Huomasin just töistä tultuani että jääkaappi on tyhjä,en ehdi kauppaan aamullakaan eikä ole autoa su käytössä.Pakastimen aarteilla mennään,pakko varmaan leipoa :)

    VastaaPoista
  5. Ihana aivan kertakaikkisen suloinen pikkuisesi♥Onnea koko perheelle ja sinä-voi olet ihana äiti.Voimaa ja iloa arkeen.
    maria

    VastaaPoista
  6. Miten kauniisti kerrottu tytöstä! Juuri hän vasta syntyi.

    VastaaPoista
  7. Voi kun näkee ilmeestä kuinka onnessaan prinsessa on puvustaan!! Ihana! Ja niin tutun kuuloista, ei sille mitään voi, että se on meihin ohjelmoitu tuo prinsessa-vaihe. Kanelia on myös nyt 4,5 vuotiaana juuri pitänyt 1,5 vuotta tuhkimo-pukua suurimpana aarteenaan ja prinsessaleikit naapurin tytön kanssa on mieluisimpia kaikista. Kruunuja on kulutettu jo monta ja prinsessa-sadut niitä parhaita vaikka noidat niissä pelottaakin, niin että noitasivu piti värityskirjastakin repiä irti :). Onnea sinne ja iloista juhlahumua!

    VastaaPoista
  8. Kiitos Maria ja Mari,ihanasti sanottu.
    Kaardemumma;meilläkään ei ole mitenkään tähän suuntaan ohjattu kehitystä,kyllä se todella myötäsyntyisesti tulee.Samoja satuja luetaan molemmille ja Unto intoilee lohikäärmeitä ja prinssejä ja Liisa huokailee prinsessoja.Untolle ostettiin aikoinaan hella ja astioita joilla on leikkinyt ehkä kerran,samoin miun vanhat nukenrattaat ei ole kiinnostanut pätkääkään.Liisa taas on ne ottanut käyttöön ja kiertää autot,turtlesit ja muut örkit kaukaa.
    Ihana toi noitasivun repiminen!Liisa kyselee tai oikeestaan hakee vahvistusta iltaisin sängyssä 'eihän noitia oikeesti oo ole-mas-sa-KAAN'.On ne ihania!Ja kiitos,huomenna koristehärpäkkeiden ostoon niin vähitellen voi alkaa pipareita koristelemaan ym.

    VastaaPoista
  9. voi ihana pieni prinsessa x). noi prinsessamekkokuvat on jotain niin kertakaikkisen valloittavan liikuttavaa että oksat pois :D. kiitos kun jaoit! onnea liisalle. kovin on äitinsä näköinen söpöliini! (ps - juuri hiljattain lähetin siskon kolmevuotiaalle synttärilahjaksi prinsessahameen ja kruunun. taitaa siis olla aika iänmukainen vaihe! :)

    VastaaPoista
  10. Voi tuota kummin prinsessaa :)

    En vielä voi ajatella ilman tippaa linssissä tätä nykyistä välimatkaa. Ja voi liikutus sitä parane pian-puhelua/tuhinaa!

    Onneksi on nää blogit, niin pysyy vähän kärryillä miten kamalan nopeasti nuo lapset kasvaa.

    Tytti

    VastaaPoista
  11. Anonyymille; päiväkodista on jo löytynyt samanhenkistä seuraa,todellakin iänmukainen vaihe :)

    Tytti;miekin mietin kesäreissua sinnepäin,olisko sellanen missään välissä mahdollinen,kypsytellään ajatusta..Tätä kautta onneks pikkusen pysyy toisen arjessa kiinni,kamalaa kyllä tää välimatka <3

    VastaaPoista
  12. Hups,vähän on blogi unohtunut..Kaikki hyvin,arki vaan niin täynnä ettei puhti riitä kirjoitella eikä tiedä mistä aloittais edes :) Jos vaikka lähipäivinä saisin aikaiseks laitella edes kuvia kesältä.Teidän kuulumiset kävinkin kurkkaamassa!

    VastaaPoista
  13. Vanamo -nimi niin kaunis! Jos joskus vielä tyttövauvan saan, niin sitä ehdottelen miehelle!

    VastaaPoista
  14. Niin miustakin :) Ehdottelin ensimmäiseksikin nimeksi ja listalla oli muitakin 'luontoaiheisia',Kanerva ainakin toiseksi nimeksi,Hilla etunimeksi mutta menisi kuulemma liian hillo-linjalle,tuli miehelle kasveja prässäävä ituhippi mieleen.Tyytyväinen oon kyllä ollut Liisaankin,oli jo 'tekonimenä' kun ei tiedetty kumpi on tulossa.
    Ja lisää vauvoja vaan,ne on ihania!Uhmaikäiset ei ehkä niin hellusia ihan aina.

    VastaaPoista