tiistai 20. elokuuta 2013

Kesäkuu kuvina

Kesä meni,kai niin saa jo sanoa.Rannalle ehdittiin ihan kiitettävän usein,lapset pääsi teatteriin ja kesäkadulle,risteilylle,Kesämaahan ja Linnanmälle.Miehen kanssa päästiin Lontooseen.Yhdet ihanat häät juhlittiin,tosi ihanat!Päiväkotiin tutustuttiin kesäkuussa muutamana päivänä,Mummo ja Mamma paikkasivat päiväkodin puutetta heinäkuussa.Työarki tuli tutuksi,Unto aloitti esikoulun,syksyn työkuvioitani mietin ja Liisa on ilmoittanut menevänsä päiväkotiin vasta syksyllä,nyt on kuulemma alkukesä.Oma piha on tullut tutuksi tai ainakin tutummaksi.Mehua ja hilloa ja marjoja pakkasessa,yrttejä kuivumassa,kesäkurpitsaa ja kurkkua,perunoita ja porkkanoita on jo maisteltu ja todettu tomaattisadon jäävän pieneksi.Muurahaiset pilasivat mansikat,suurimman osan ainakin mutta tiedänpähän ensi keväänä etten peittele taimia niin pitkään ja tiiviisti,oli yhtä muurahaisyhdyskuntaa koko mansikkapenkki..Senkin opin että herneitä kannattaa kastella jos haluaa että niistä vihreitä ja vähemmän pahvinmakuisia.Tekevä oppii.Ja innostuu aina vaan lisää.Vadelmia tuli ihanan paljon.Omenoita ei tule ku maistiaisiksi,yhdessä puussa taitaa olla joku pöpö kun mätänee puuhun ne omenat,muumiotauti,onko sellaista olemassakaan,jostain tuli mieleen?
Kotona ei suurta edistystä remontoinnin saralla mutta suunnitelmia sitäkin enemmän.Seuraavana listalla (edelleen) ulkorakennuksen ja kellarin tyhjennys remonttiroinasta ja turhasta rojusta.Pintoja laitellaan sisätiloissa uusiksi kun on aikaa,rahaa ja voimia,aikaisintaan ensi kesänä.Muuten koti tuntuukin aika valmiilta.Keskeneräisyyksiinkin tottuu kummasti,lukoton vessan ovi ja tylsät keittiön kaapit ei enää pompi silmille.Satunnaisissa puuskissa edistän pikkujuttuja eteenpäin,teen täsmäiskuja rautakauppaan ja annan sitten maalin marinoitua muutaman kuukauden ennen kuin saan aikaiseksi alkaa maalaamaan.Mut onpahan valmiina sitten kun inspiraatio iskee.Mukavaa syyskauden alkua kaikille!

Kuvia kesäkuulta


























Kukkia,ruokaa,lapsia,pihajuhlia,niistä oli kesäkuu tehty.

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia kesäkuulta, näyttää letkeältä ja iloiselta meno :) Ja kauniilta, ihana tuo teidän (?) puutarhan ruokailupaikka! Oon kateellinen korkeista puista, niiden tuomista varjoista jne. Kaunista!

    Ja tsemppiä arkeen hurjasti :)

    VastaaPoista
  2. Oikein hyvältä kuulostaa kesänne! Muumiotautia on täälläkin omenapuissa, joka kesä jonkun verran, mutta onpa noita terveitäkin ihan tarpeeksi. Ihanaa uuden alkua sinne!

    VastaaPoista
  3. Anni,miekin olen kateellinen korkeista puista,viimeeks eilen manailin taas,tästä meidän tontin reunalta on kaadettu isot koivut vuotta ennen ku ostettiin tämä talo.En edes kestä ajatella niitä,ehdin kuitenkin nähdä miltä tontti näytti aikaisemmin ja nyt on puskissa vaan kannot..

    Kaardemumma,meillä meni koko valkean kuulaan sato muumioille.Muut puut taitaa tän vuoden huilata,ihan muutama omppu on.Viime syksynä onkin ollut hyvä sato,päätellen siitä ruskeasta hillosta jota haravoitiin viime keväänä puiden alta erinäisiä kottikärryllisiä :)

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka kepoisan oloinen kesäkuu teillä ollut! Paljon juhlia vissiin, moni kuva herkkuja pullollaan.
    Mukavaa alkusyksyä eiku -kesää...vai miten se meni? :D

    http://elamaakuvina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. S,kesäkuu oli kyllä aika herkkuisa ja kepoinenkin.Heinäkuussa työyahti tiiviimpi,huomaa jo siitäkin että kuvia on otettu ehkä kolmasosa kesäkuun kuvasaldosta :) Aurinkoista syksynalkua sinullekin!

    VastaaPoista
  6. Ihana kesä olikin, myös kuvissasi!

    VastaaPoista
  7. Työkin ootte tainneet tulla Kotiin! Ihania kuvia ja tunnelmia, ihan teidän näköistä! <3

    VastaaPoista
  8. Nalle,niin oli,ei ollut ilmoissa eikä oikeastaan missään valittamista.

    Hanna;kiitos,siltä miustakin tuntuu :) Tosin vallan on keskeneräistä vielä mutta tässä ollaan tositarkoituksella,mihis sitä kiire on malttaattomalla.Tapettirullat pikkusen polttelee varastossa mutta lattiaremonttia pitäis odottaa ennen kuin ne saa seinälle.Eteisen kattopaneloinnin aion maalata,ehkä verannalta repiä muovimaton pois mutta muuta ei ennen ens kesää sisällä tapahdu,pihasaunassa ja ulkorakennuksessa sen sijaan toivottavsti lähiaikoina.

    VastaaPoista