keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pöytänäkymiä

Täällä eletään flunssaa ja uhmaa,pakastinta tyhjennetään mustikasta ja taulu päivässä päätyy seinälle.Edelleen pieniä otoksia kuvissa,missään muualla kuin lastenhuoneessa ei vielä ole ihan valmista.
Keittiön pöytäryhmä on uusi,uusi meille siis mutta vanha oikeasti.Pienempi kuin edellinen,kuten keittiökin.Pidennettyä saa kuitenkin vähän joten isommallakin porukalla mahtuu.Pöytää on ehditty testata enimmillään 11 ihmisen voimin,todettu että pöydän pinnasta irtoaa siihen liimatut kimallehileet ihanteellisen hyvin ja useamman leipätaikinan olen vaivannut ikkunasta tuijotellen.Tämä on ensimmäinen koti jossa ruokapöydän saa ikkunan ääreen,johtuiskohan siitä että lasten lisäksi kameraan tallentuu kuvia vain yhdestä kuvakulmasta,yhdestä kohteesta..


Strömsön innoittamana surautin loput kuivatut mustikat jauheeksi blenderillä.En ollut uskaltanut kokeilla kun kuvittelin ettei tuo Gigantin laatukone selviytyisi mistään noin kuivasta ja sitkeästä mutta hyvin toimi ja helpommin tulee käytettyä kuin kokonaisia kuivattuja mustikoita.Turkkilaista jogurttia,hunajaa,hedelmiä,siemeniä,pähkinöitä ja mustikkajauhetta..Tai sama setti puuron kanssa,lapsetkin syö puuroa pitkästä aikaa innolla kun olen viitsinyt nähdä sen suuren vaivan että laitan hiutaleet veteen jo illalla.Nelihenkiselle perheelle 3dl (kaura)hiutaleita ja 9dl vettä.Aamulla levy päälle ja kun puuro kuplahtaa niin levy nollille ja kansi päälle vartiksi.Ripaus suolaa ja ihanan pehmeä puuro on valmis.Kuivattuja (luomu!!)aprikooseja pilkottuina sekaan likoamaan jo illalla jos tykkää makeammasta.3 kommenttia:

  1. Tuo ikkunan edessä oleva keittiön pöytä on jotenkin käsittämättömän ihana juttu. Asun nyt oman perheeni kanssa lapsuuteni kodissa ja mua harmittaa hirveästi, että näkymä, jota ennen aina keittiönpöydän äärestä katseltiin, on blokattu naapurin toimesta autotallilla! Eli ei ole pöytäkään enää ikkunan ääressä kun (täytyy mahtua meitä porukkaa joka puolelle pöytää mutta myös) ei siitä enää nää kuka kylätietä meillepäin tulee...p.s Ihana kun jaksat tehdä oikeaa puuroa :).

    VastaaPoista
  2. Kaardemumma; harmi naapuria autotalleineen..Se on kyllä kumma juttu miten merkityksellinen tuo pöydän paikka on.Syödäänkin koko perhe useammin yhdessä ja kiireettömämmin.Vaikkei jälkikasvun kanssa kanssa just ruokarauhasta voi puhua niin hermo lepää maisemassa :)

    Pirjo,yllättävän herkkua onkin,puurokin.

    VastaaPoista