lauantai 14. heinäkuuta 2012

Omalla pihalla voi..


kokkailla ja keittää yrttiteetä kissankelloista ja koiranputkesta.


leikkiä vesileikkejä.


syödä jäätelöä.


kiivetä.

keinua.telttailla isin kanssa ekaa kertaa yön yli.

Koitan listata mitä kaikkea tuolla kolmen talouden yhteispihalla voi tehdä ruohonleikkuun lisäksi,alkukesän kun on kiristellyt pinnaa ettei saa poimia kukkia,kiivetä omenapuissa,kerätä kiviä (!),tuoda resissuilta keppejä,kiviä ja muuta muistoesinettä ja keräilykohdetta,potkia palloa ettei osu istutuksiin jne.Ymmärrettävää sen kannalta joka ne rehut on istuttanut mutta niin rasittavaa kahden pienen menijän kanssa kun kuitenkin teoriassa olisi iso piha käytettävissä eikä muuta saisi tehdä kuin istua nilkat ristissä pihakeinussa.Ei paljoa olla vietettykään aikaa omalla pihalla mutta ihan aina ei jaksa lähteä muualle ulkoilemaan.
Aurinko paistaa muttei ihan rantakeli ole kuitenkaan,suunnataan siis lähipuistoon,onneksi on naapurustossa pikkupoikia lauma seuraksi.Ja seuraa äidillekin,sen takia kannattaa jo kotipihalta liikahtaakin.

7 kommenttia:

 1. Ihania touhuja! Tuosta telttaretkestä omaan/mökin pihaan meilläkin haaveillaan. Vähän mälsiä naapureita kyllä! Miten ihmeessä saat pidettyä lapset pois noista touhuista, ei meillä vaan onnistus... Kaverit (eikä vähiten äidille seura) on meilläkin suurin syy puistoretkiin. Äitien puistoterapiaa :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kesätouhua siellä - telttailu on jännää! :)

  VastaaPoista
 3. Hanna; en mie saakaan pidettyä niitä aisoissa siellä..sen takia niin vähän tuossa ollaakin.Pitäähän lasten saada touhuta,inhottaa rajoittaa joka asiaa tuossa pihalla.Tänään kestettiin vartti ennen ku kyllästyin jankuttamaan omenapuista ja puskista.Oi rantakelit,tulis takaisin jo!Ja puistoterapia on parasta,jopa välttämätön vertaistuen muoto :)

  Pieni Lintu; ens kesänä varmaan koko porukalla,nyt olis turhan haasteellista yhden kuivaksi opettelevan uhmaraivarikiukkupussin kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Ompas herkullisen näköiset sopat ;)

  Meilläkin oli yhden mänttinaapurin kanssa kiistaa lasten pihaleikeistä, mutta onneksi taloyhtiössä oltiin sitä mieltä että leikit saa jatkua vapaasti. Tulkaa tänne leikkimään ja oma potkulauta mukaan! :)

  VastaaPoista
 5. Suurella innolla tarjoillut :) Tullaan kyllä joku päivä!Tänään on kauppareissu suunnitteilla,eipä just muuta muttei taida paras ulkoilukeli olla..Kävin just päikkäriaikana metsässä ennen ku S lähti töihin ja 1h 15min aikana sain arviolta kolme litraa,ainakin.Ihan sairaan hyvä mustikkavuosi,varvut makaa pitkin maata kun marjat painaa niin paljon.

  VastaaPoista
 6. Unto päässy telttailemaan:)Varmaan ollu jännää;)
  Voi kun meilläkin olis oma piha jossa vois muksut leikkiä.
  Ihanat noi Liisan uikkeet!Mä yritän saada aikaseks kirjotella sulle.Ollaan menty ja tultu tällä viikolla.Onnex tänään pojat pääsi parin tunnin pyöräretkelle.Sulolla pyörällä ajo vielä hakusessa.Oli sellaista sähläystä;)

  VastaaPoista
 7. Unto suhaa pyörällä jo aika riskialtista tahtia,ei paljon pelko,järki päätä pakota eikä liikennesäännöt ihan aina pysy mielessä.Liisa istuu oman pyöränsä kyydissä tyynenä ku ruustinna eikä just yritäkään polkea,kulkeehan se pyörä vanhempien työntämänäkin,ei turhaa vaivaa itseään.
  Ei toi meidänkään piha kyl mikään onnela ole,naapurin täti on niin nipo kasviensa kanssa että kasvattelen tattia otsaan joka kerran kun siinä hengaillaan :)

  VastaaPoista