sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Tallinnan reissu lasten ehdoilla


Käytiin Tallinnassa Mamman ja Puoliukin kanssa.Matka meni niin hyvin kuin vain voi.Rusina-pillimehu-hedelmäpatukkavarannot jäi lähes koskemattomiksi,suurin osa viihdykkeistä käyttämättä.Automatkatkin piirtelivät,nukkuivat,katselivat maisemia,kuuntelivat satu-cd:itä (haettiin kirjastosta ennen reissua pino).Lähdettiin to-aamuna kuudelta ajamaan,kannettiin unilullukat yöpuvuissa autoon,söivät aamupalat autossa ja matkalla pysähdyttiin vessaan ja vaatteita vaihtamaan,hetken nukkuivatkin.Isomummolan kautta Katajanokalle kävellen,lapsille oli tuplarattaat ja ihan hyvä että olikin,ei olisi Untokaan jaksanut kävellä koko päivää.Laivalla oli paljon järjestettyä ohjelmaa lapsille ja tykkäshän nuo vaikkei matkanjärjestäjien lapsiparkit, lastenklubit ym. vastaa ihan omaa käsitystä tasokkaasta lomanvietosta.Pallomeri oli parhautta,muistaahan sen itsekin.


Ville Viikinki oli aika kova juttu myös.Liisakin halaili mutta sellasella säpinällä että kuvissa näkyy pelkkä mekonsävyinen raita pyyhältämässä.
Tallinnassa tallusteltiin (vähän vahingossa) Vanhassa kaupungissa ja etsittiin Tornien aukiolla olevaa leikkipuistoa.Siellä hetki leikkiä ja sitten syömään,siinäpä se aika menikin.Neljä tuntia oli laivan saapumisesta lähtöön mutta käytännössä siirtymisissä laivasta ja laivaan meni niin kauan että alle kolme tuntia jäi aikaa olla maissa.Meille riitti,ajatuksena oli lasten reissu,isolla laivalla käynti,mahtipontisesti ulkomailla.Lasten ehdoilla,kunhan jossain ehdittiin syödä niin se riitti.Mitään shoppailuja tuohon aikaan on mahdotonta lasten kanssa survoa tai ainakaan ei enää mennä lasten ehdoilla.Aikuisten reissut fiineine ravintoloineen ja kaikessa rauhassa Vanhaa kaupunkia ristiin rastiin tallustellen,valokuvia ottaen ja punaviiniä välillä nautiskellen on sitten asia ihan erikseen,nyt oli pääasiana pallomeri ja laivan karkkikauppa.Laivalla jatkui paluumatkalla ohjelma lapsille,Unto oli ihan innolla mukana kaikessa;tanssikoulua,kesäkisoja,maskotti ym.Riekuttiin vielä laivan tultua satamaan autioituneessa pallomeressä niin kauan että kuulutettiin ensimmäisen kerran että laivasta pitäisi poistua,vältyttiin pahimmalta jonottelulta ja saivat hyppiä miten halusivat.Poistuttiin vahingossa yhtä kantta alempaa kuin kai oli tarkoitus eikä jouduttu pahimpiin karjalauman ajoihin ollenkaan.Torstai-risteilyllä ei känäämistäkään juuri ollut,mennessä ei nähty mitään häiriökäyttäytymistä eikä tullessakaan kovaäänistä käkätystä kummempaa,aika siivoa siis,paljon lapsiperheitä ja vanhuksia.Illalla laitettiin isomummilla kylvyn kautta sänkyyn ja posottivat puoleen yhdeksään aamulla.Myöhemmin lisää päivästä Helsingissä lasten kanssa (pienellä budjetilla) ja joitain vinkkejä lasten kanssa Lappeenrantaan matkaaville.

Itse Tallinnasta on todella vähän kuvia,vauhdissa ei ehtinyt napsia.Samasta syystä laivan leikkihuoneesta on nippu kuvia,siellä ehti istua ihan riittävästi.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapas kivalle. Ehkäpä myökin voitais lähteä joskus tuollaiselle lasten risteilylle. Omassa mielessä on just ne karjuvat ja hoippuvat känniääliöt, mut kai siellä muitakkin käy.

  VastaaPoista
 2. Uskotko, että teidän lapset muistavat tuon reissun aina! Varmaan ihan täydellistä pienen matkaajan näkökulmasta. Meillä on kans ollut tässä puhetta, että tehtäisiin päiväristeily Tallinnaan Onnin kanssa, vähän samoilla kuvioilla kuin teillä. Vaikka tässä lähellä ollaan, niin tuon pojan kanssa sinne ei ole vielä koskaan tullut matkustettua.

  Jään odottelemaan sitä Helsinki-postausta! :)

  VastaaPoista
 3. Moikka:) Olipa kiva lukea teidän reissusta.Mullakin kesän kiireisin oli viime viikko.Laitan sulle heti meiliä kun ehdin:)

  VastaaPoista
 4. Tytti; se meitäkin on hidastanu etten halua lasten näkevän sitä pitkin käytäviä yrjöilyä ja kännistä örinää..Mutta kun lähtee viikolla ja ottaa vaan noi ylitykset ilman laivassa yöpymistä niin selviää varmaan vähimmällä.Plus siellä pallomeren tietämillä oli aika siivoa touhu,baarit kierrettiin kaukaa ja tax freessäkin pyörähdettiin vaan pikaisesti.

  Katri; uskon,toivon :) Ihana oli nähdä miten pienet nautti,ei se tosiaan paljoa vaadi,pallomeren ja puiston.Kaikki ennakkoaavistukset viinanhakuristeilystäkin osoittautui turhiksi,ihan oli siistiä meno laivalla.

  Sannu; meil oli tänään vielä Hippo-kisat..Noin 600 lasta plus vanhemmat,kolme tuntia urheilukentällä,suoritusten kesto ehkä 10 min,loppu odottelua ja jonotusta :) ei hoppua,kirjotellaan!

  VastaaPoista