maanantai 18. kesäkuuta 2012

Päivä Helsingissä

Jäätiin torstaina illalla risteilyn jälkeen isomummille Helsinkiin yöksi,kotiin ei olis kyllä jaksanut ajaakaan,kolmisen tuntia kestää matka ja oltiin ihan yhtä puhki kuin lapsetkin.Perjantaina käytiin aamupäivällä mummolan lähellä Liisanpuistossa (vai puistikossa?) sekä Tervasaaressa leikkipuistoissa,uitettiin varpaita meressä,syötiin jätskit ja lennätettiin liidokkia.


Liisanpuistossa piirtelemässä
Tervasaaressa kiipeilemässä

Mummola

Iltapäivällä käytiin Luonnontieteellisessä museossa.Museokeikka meni ihan hyvin mutta matkaväsymys alkoi jo vähän näkyä,sudelta meinasi tippua kallo kun Unto olisi vähän taputellu.Ei ihan muistanut ettei saa koskea..Onneksi oli isillä nopeat refleksit.Loppuvisiitin istuivat rattaissa ja jaksoivat kuunnella ja katsella ihan kiinnostuneina.Suomen luonto-näyttelyssä oli 'lumitunneli',josta sai ryömiä läpi,taisi olla kivoin juttu museossa.Siellä oli lumen alla talvehtivia eläimiä ja kolonen mihin sai työntää käden ja kokeilla (toivon mukaan; toinen vaihtoehto on että siitä kohdasta oli pleksi irronnut ja silittelivät säilöttyä raatoa..).Liisa riekkui tunnelissa ja ihmetteli eläimiä mutta sai sätkyn työnnettyään käden sinne onkaloon.'Liitaa pelottaa!Täikähin!Kalvaa oli tiellä.'Siellä oli joku karvaturrikka johon käsi osui.Tyrmistystä hoidettiin sylissä tovi ja vielä kotona kertoi vakavana että käteen osui karva.


Ps.kuvat on ihan kamalaa mössöä,etenkin museossa otetut,ei ehtinyt lennossa säädellä mitään eikä näemmä juuri tähdätäkään..

Kaikenkaikkiaan onnistunut reissu.Päiväreissu Tallinnaan oli ihan riittävä näin pienten kanssa,vuoden,parin päästä sitten hotelliyö tai Tukholman reissu.Mitää suureellista ohjelmaa ei loppujen lopuksi tarvinnut järjestää,Linnanmäki tai Korkeasaari olisi ollut liikaa tähän reissuun ängettynä,Suomenlinnakin jätettiin toiseen kertaan.Puistot,pehmikset,kiipeily,iso laiva,pallomeri,katuliiduilla piirtely,eläinten ihmettely.Aika pieniä iloja,pienille riittävän kuluttavia ja kiinnostavia,sopivan hintaisia kotiäidin perheelle.Nukahtivat autoon illalla kotimatkalla,nukkuivat pitkään ja lauantaina reissuväsymys näkyi.Vähitellen tasoitutaan kotielämään,eilen oli vielä Liisan juhlat ja tänään Hippo-kisat,nyt vaan odotellaan mökkijuhannusta.

Kesämaa ja Tykkimäki on sunnitteilla vielä tälle kesälle,jos olet käynyt niin vinkkaa onko sopivat kohteet näin pienille (2 ja 4v).Muitakin lapsiperheen kesänviettoideoita otetaan vastaan,mieluiten suhteellisen maltillisella budjetilla.
Lappeenrannassa kävijöille suosittelen Hiekkalinnaa satamassa; leikkipaikkoja,hiekkaveistoksia,(kallis) jäätelö/kahvikoju ja pikkujuna (1e lippu koko päiväksi).Hiekkalinnalta lähtee myös katujuna joka kiertelee keskustassa,välillä on ollut ilmainen,viime kesänä taisi olla maksullinen,tänä vuonna ei olla vielä käyty.Myllysaaressa sataman lähellä on perhepuisto jossa on ainakin leikkipuisto,pieni hiekkaranta,parkourpuisto,katukoriskenttä ja kahvikioski. Keskustan liepeillä on Liikennepuisto;polkuautoja pikkukaduilla,eri ikäisille eri kokoiset,maksuton mutta aukioloajat kannattaa tarkistaa.Myös satamassa on iso ja ihan kiva leikkipuisto ihan satamakahviloiden kupeessa mutta vierestä menee tie kahdelta suunnalta ja kolmannessa onkin satama-alas joten meillä on jäänyt vähälle käytölle,saa vahtia niin silmä kovana noita mutta Unto nyt onkin kohtalaisen vauhdikas tapaus ja paljon siellä lapsiperheet käy.Linnoituksen alueella järjestetään elokuussa Lasten Linnoituksen yö mutta pysyvämpää lastentoimintaa siellä ei taida olla tai sitten en vaan ole sitä hoksannut.Joulun alla siellä on ihanat markkinat,joulupukki muoreineen ajeluttaa lapsia reessä,ainakin aiempina vuosina.Satamassa Satamatorilla on myös jos vaikka mitä markkinaa kesäisin ja useimmiten ohessa lapsille jotain toimintaa; hevoskyytiä,pomppulinnaa,ongintaa,VPK esittelemässä paloautoa ym.Kauppatorilla on sunnuntai-aamuisin kirpputori,paljon on ollut leluja ja lasten vaatetta,tarviketta yleensä tarjolla ja kun lapset herää lomallakin aikaisin niin siellä on sunnuntaille katseltavaa ennen kuin mikään muu paikka aukeaa.7-14 on auki.

Jos muuta vielä tulee mieleen niin lisäilen tänne,toivottavasti jollekin on iloa näistä.

6 kommenttia:

 1. Ihana Liisa, voi mikä pelottava karva! :D Lapset on niin suloisia ja aitoja..

  Pienille tosiaan riittää pienemmät ilot. Mekin teemme vain yhden kohteen retkiä kerrallaan. Jos menemme Suomenlinnaan, emme sitten muualle. Sama Korkeasaaren tai Lintsin kanssa. Tai minkä tahansa. Lapselle usein kiinnostavin juttu on ihan joku muu kuin aikuiselle. Korkeasaarestakin jäi yhtenä vuonna mieleen lapsille eniten leikkieläimet ennen korkeasaarta ja hanhi joka varasti poitsun sämpylän :D

  VastaaPoista
 2. Pienet riemut ovat pienille monesti isoja! :)
  Jos joku E- Karjalaan eksyy heinäkuun ekalla viikolla, kannattaa poiketa BB- viikon lastenkonserteissa Imatralla! :)

  VastaaPoista
 3. Kesämaassa käymme joka kesä :) Olemme Sln:ssa saaressa pari viikkoa ja sieltä suuntaamme serkkuköörin kanssa päiväksi sinne. Pienillekin on paljon tekemistä. Uusi iso maauimala, jossa ei tosin kunnon matalaa päätyä. Pienimpiä sylitellään sitten. Yksinään ei tosin voi lapsia päästää, kun vettä on kaikkialla. Pojat tykkäävät polkuautoista -ja veneistä. Yksi ruokapaikka, jossa joutuu pahimmillaan kovasti jonottamaan. Paikkana aika pieni, mutta meidän lapsille riittänyt ;) Retretin läheisyys äideistä kiva, jos ei näyttelyyn ole kerennyt, niin myymälä on kiva.
  Muisto Eläintieteellisestä: esikoisemme, nyt 16v. oli varmaan kaksivuotias silloin. Innokkainna ens. lapsen vanhempina suuntaismme sinne. Eero ei silloin oikein jaksanut näyttelystä innostua, mutta se pienen pieni norsuliukumäki oli best! Taisimme oppia, että aikaa kutakin. Nyt mietimme olisiko Muumimaailma liian varhain, kun Inkivääri on 2,5v.

  VastaaPoista
 4. Niin vielä yksi juttu:
  Hih, te voitte oikeasti laulaa sitä Limpsis, lompsis -lauluaa. Siinähän on se kohta: köröttelen, köröttelen 10 -ratikalla...mummolaan:)

  VastaaPoista
 5. Teillä on ollut kyllä tosi kiva reissu. Usein aikuiset yrittääkin ympätä näille reissuille liikaa tapahtumia ja kaikkea jännää, vaikka lopulta lapset nauttivat niistä yksinkertaisimmista asioista kaikkein eniten... Hyvänä esimerkkinä Onnin reissu miehen äidin kanssa Muumimaahan viime kesänä: paras juttu koko paikassa oli ollut joku rata missä mentiin paljain jaloin (vettä, mutaa, hiekkaa jne...). :D

  Kesämaassa ja Tykkimäellä on tullut joskus käytyä, mutta molemmmista on NIIN kauan aikaa, että muuttuneet varmaan kovasti. Tykkimäen sivuilta kuitenkin katsoin just yhtenä päivänä, jossa näkyy laitteet ja niiden pituusrajat. Rannekkeet oli kyllä muistaakseen yllättävän hintavia, oisko olleet suunnilleen saman verran kuin Lintsille..? :/

  Ja kiitos Lpr-vinkeistä! Meidän Onni menis sekaisin ainakin siitä liikennepuistosta. :)

  VastaaPoista
 6. Jarna; Unto muistaa viimekesäisestä Korkeasaaren reissusta sen leikkipuiston kahvilan kyljessä..Perustylsä pikkupuisto omasta näkökulmasta mutta ilmeinen reissun kohokohta :)

  Merja;hyvä vinkki!Unto on parina kesänä jo käynyt,en muistanut yhtään mutta voitais mennä tänäkin vuonna.

  Peurankello; tuo oli Unton lempilaulu parivuotiaana :) Kiva kuulla että Kesämaa on käymisen arvoinen,meillä varmaan reissu sinne edessä heinäkuussa.

  Katri;piti vähän itseään pidätellä ettei olis suunnitellu liikoja mutta jo siirtymisiin menee lasten kanssa sen verran aikaa ettei montaa kohdetta päivässä ehdi.Eikä lapset jaksa ottaa vastaan liikaa uutta,kokemuksia kerralla.Mielummin kaikessa rauhassa,lasten tahtiin ne pari kohdetta,ei joudu sitten hoputtamaan ja kiristelemään omia hermojaan kun pitäis olla jo muualla.Hoputusta on arjessa jo ihan riittävästi.Ja ihan omaa syytäni,tuu jo,meehän reippaasti,nyt sisälle,eiku nyt,nyt...Kumma kyllä lomareissussa osasin olla hoputtamatta :)

  VastaaPoista