keskiviikko 16. toukokuuta 2012

IllallaKirjastosta kirjoja,uusi sohva,kahvia,laskeva aurinko,hiljaisuus.Mitäpä sitä muuta.Eikä jaksaisikaan,puhtia ei oikein ole,kamerakin pölyttyy pöydänkulmalla,siinä kangaspinojen vieressä.Pikkuprojektit odottaa edistymistään,hiljalleen maalailen,ompelen,vaihdan mullat ja lauantaiksi kerään ensimmäiset raparperit piirakkaan.Epänormaali olotila kun ideoita olis muttei energiaa viedä niitä alkua pidemmälle.Taidan aamulla käydä riipimässä pihalta nokkosta ja koivunlehtiä pirtelöön,virtaa vihreästä :)

5 kommenttia:

 1. Alkoi tehdä mieli nokkossämpylöitä...hyvää huomista sinulle

  VastaaPoista
 2. Ainiin, nokkoset! Nyt alkaa olla hyvä aika kerätä. Oisko hyviä nokkosreseptejä laittaa jakoon..? Itse oon vasta-alkaja ja tehnyt pitsan kaveriksi vasta nokkospestoa. Mut kaikki muukin hyötykäyttö kiinnostaa, nokkoslettuja tekis mieli... Ja öh, ei kait raskausaikana oo mitään estettä syödä nokkosta?

  Pirteämpää päivää sinne! :)

  VastaaPoista
 3. Googlailin tuon nokkosen käytön raskausaikana ja kahdenlaista tietoa tuli,joidenkin lähteiden mukaan pieninä määrinä hyvä koska nostaa hemoglobiinia mutta joissain lähteissä ei käyttöä suositella raskausaikana.Itse varmaan pieniä määriä söisin huoletta..
  Oi,nokkospestoa en oo kokeillukaan,pitääpä ottaa testiin,mitä Katri laitat siihen?
  Maria;meillä on nokkonen käytössä vähän joka sämpylöissä :) Ja Katrille luetteloa nokkosen käyttökohteista; sämpylät,leivät,mysli,letut,(tomaattipohjaiset) kastikkeet,keitot..Laitan vähän kaikkeen ja käytän lähinnä kuivattuna,helpoin säilyttää,ei vie marjoilta tilaa pakkasesta eikä maistu liikaa lastenkaan makuun.Kasvovetenä ja hiushuuhteena kuulemma myös mutten ole itse kokeillut,on kai lähinnä tummahiuksisille kiiltoa tuomaan hyvä,voin kuvitella miltä oma vaalea kuontalo näyttäis nokkosen jäljiltä..

  VastaaPoista
 4. Ok, kiitti kun googlasit mun puolesta. :) Eli aion syödä, ei niitä kuitenkaan tule NIIN paljoa syötyä. Ja kiitti muistakin nokkosvinkeistä!

  Mä olen tehnyt nokkospestoa tällä ohjeella:
  http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/5/18/reseptikoulu-pt-11-nokkospizza.html

  VastaaPoista