tiistai 30. elokuuta 2011

Matkaan


Huomenna Milanoon!Lasten kassit pakattuina mummolaa varten,itselle ei paljoa mukaan tarvitsekaan,lauantai-iltana lennetään takaisin.Lentäminen vähän hirvittää,edellinen kerta oli kuutisen vuotta sitten,ennen lapsia,Sri Lankaan opiskelijavaihtoon.
Ei suuria suunnitelmia,opaskirja karttoineen on ja hotellihuone varattuna.Ulkona syömistä,keskeytyksettä,taidetaan molemmat odottaa eniten.Kaikessa rauhassa kaupungilla kiertelyä.Pieniä ostoksia,jos jonkusen kirppiksen ja second handin löytäisi.Jos kenellä on antaa vinkkejä niin otetaan kiitollisina vastaan!Guccit ym. jää suosiolla kiertämättä,keskitytään ihastelemaan muotiluomuksia katukuvassa.Oih,ihan mahassa muljahtaa kun kuvittelenkin katukahviloita!


Jääkaappia on tyhjennetty järjestelmällisesti ettei mitään jäisi happanemaan.Välipalaksi omena-luumu-spelttipaistosta ja kotitekoista vaniljakastiketta.Aasinsiltana tästä; satuitteko katsomaan Yleltä dokumentin Arvokas ja herkullinen jäte?Suosittelen,on vielä katsottavissa muutaman viikon,kestää alle tunnin.'Kaupat heittävät yli puolet hankkimastaan ruoasta jätteeseen. Parasta ennen -päivän jälkeenkin suuri osa ruoasta on käyttökelpoista, jopa herkullista. Kuka vastaa tuhlauksesta, jolla voitaisiin ruokkia monta nälkäistä?'(Lainaus tuolta linkin takaa.)Matkalukemistoksi otan kälyltä lainatun Marjoja ja maskaraa jota en ole ehtinyt viikossa vielä edes aloittaa,jos lennoilla malttaisi keskittyä.


En ole vielä liiemmin halunnut miettiä miten kestän olla lapsista erossa puolikkaan viikon,Liisa on ollut yhden yön hoidossa aiemmin eikä Untokaan näin kauaa vaikka yökyläilee aika usein mummoloissa.Vaikka omaa aikaa kaipaa niin samanaikaisesti tiedostaa että oma arki on kuitenkin parasta,kaikkine nahinoineen,kakkavaippoineen ja kuravaatteineen.Lapset viihtyy varmasti,on seuraa ja turvaa toisistaan ja Mummo ja Mamma hoitamassa.Silti,en saa aamulla lämpöisiä yöpukunuhjukoita kainaloon muheltamaan,ensimmäistä kertaa..

12 kommenttia:

 1. Oih ihanaa, Milanoon! Onnea matkaan!

  Ruoan pois heittämisestä - ystäväni on isossa leipäfirmassa töissä. Hän on kertonut, että tehtaalta menee joka päivä paljon hyvää ruokaa roskikseen, koska jos ne eivät täsmälleen täytä tuotteille asetettuja kriteereitä, niitä ei saa laittaa myyntiin. Ja jos niissä on mennyt joku pieleen, vähänkin liikaa jotain raaka-ainetta tai paistettu väärin tms. niitä ei voi luovuttaa eteenpäin syötäväksi (esim. hyväntekeväisyyteen). Koska yritys on vastuussa tuotteistaan ja niiden mahdollisista aiheuttamista seurauksista, eikä voi ottaa riskiä, että "huono" tuote aiheuttaisi jollekin jotain.
  Eli aina nämä asiat eivät ole niin yksinkertaisia - kauppiaiden tai tehtaiden päätettävissä. Monen asiaan mutkistaa lainsäädäntö tai vastuuasiat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjelmavinkistä, tuollaiset ohjelmat kiinnostaa, mutta tahtoo aina mennä sivu suun.
  Kyllä minä uskon, että osaatte nauttia suulla, silmillä ja jaloilla unelmalomasestanne. Tuo on vain pyrähdys, mutta silti teille ehtii kuitenkin hiipiä pieni haikeus mieleen illalla nukkumaan lähtiessä. (Ei mikään "ikävä" kuitenkaan, kun lapset on hyvissä käsissä.)
  Pysykää terveenä (kaikki) ja nauttikaa hurjasti.

  VastaaPoista
 3. Oi miten kivan paikan löysin!!!
  Matkasi kuulostaa niin ihanalta irtiotolta arjesta. Tuollainen on ihan parasta!
  Tervetuloa piipahtamaan keltaiseen talooni, Prinsessa & Auto blogiin. =)

  ---anrinko

  VastaaPoista
 4. Ihanaa matkaa! Nauttikaa ja pikkasen ikavoikaa!
  -katja

  VastaaPoista
 5. Nautinnollista reissua teille :)

  VastaaPoista
 6. Mukavaa, onnellista matkaa ja nauttikaa toisistanne ja Milanosta ! ♥

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, koita nauttia matkasta niin paljon kuin vain pystyt!!<3 Ja pidä mielessä, että ne lapset odottavat kyllä kotona ja sitten saat taas olla paaaljon ja kaaauan heidän kanssaan. Hienosti se menee! :))

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti oli mukava reissu, ja ihanaa palata kotiinkin!

  Tuota ruuan haaskuuta halusin vielä kommentoida - meijän asiakkaiden kannattas muistaa että ottaa ne kauppiaat meiltä hinnan siitä poisheitettävästä tavarastakin... Kuinka paljon edullisempaa ruoka olisikaan, jos valikoimat olisivat pienemmät (ei esim. kymmentä erilaista perunaLAJIKETTA) ja niinollen hävikki olisi pienempää.

  Ruuan alku tuottajana vastustan kyllä totisesti sitä summaa minkä kaupat vetävät itselleen välistä :/ Myytävästä osasta otetaan niin iso tuotto että se kattaa hyvin vielä jätteeksi menevän osan. Ihan kauheeta tuhlausta! Ja asiakkaathan sitä kruusailevaa valikoimaa tänäpäivänä vaativat ostospaikastaan.

  Sunnuntaiterkuin: Pikku-Pihlajan Merja

  VastaaPoista
 9. Ihanan elämänmakuinen Blogi ja meno tyttären kanssa kuulostaa niin samalta! :) Hyvää reissua!

  VastaaPoista