keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Konditionaalissa

Pitäisi..

Sen sijaan..

Suklaavanukasta,vaniljapullia,virkkausta.Enkä kyllä taipuisi noin sulokkaasti joten jatkan valitsemallani linjalla toivoen että jumitukset,kolotukset ja liika pehmeys häviää ihan itsestään.

Pitäisi myös kiristellä kukkaronnyörejä mutta sen sijaan luuhaan kirppiksillä.
Liisalle uudet ranskalaiset nahkakengät odottamaan jalan kasvua.Untolle kotimainen karvalakki ja rukkaset,vaikuttivat käyttämättömiltä.Turkikset on tuntoja nostattava aihe,itse en osaisi käyttää mutta omat kengät ja laukut kun pääsääntöisesti on nahkaa niin en näe ristiriitaa siinä että käytän lapsella noita.Etenkin kun valtaosa nahkatuotteista tulee ostettua käytettyinä,ne kun ei kulu siinä missä tekokuituiset tai kankaiset vastineet.Voisi siis kai ekologisuudella perustella.Vaikkakin nahkaa parkitaan (?) käsittääkseni aineilla jotka luontoon joutuessaan ovat haitallisia.'Ei' eläinkokeille,eläinten huonolle kohtelulle ja ylipäätään kaikelle aihepiiriin liittyvälle joka maalaisjärkeä käyttäen tuntuu väärältä ja epäoikeudenmukaiselta,epäinhimilliseltä.Taitaa miulla jotain piilotuntoja olla aihepiiriä kohtaan kun koen tarpeelliseksi näin kovasti puolustella ostoksiani..Pitäisi varmaan muodostaa vallan mielipide aiheesta.Untolla oli viime talvena miun vanha nahkahattu,joka tänä talvena lämmittää veljenpoikani päätä ja sitä seuraavana Liisaa.Kiertänyt käsittääkseni ennen Untoa myös kolmella nuoremmalla sisaruksellani ja mahdollisesti kahdella serkullani.Lämpöarvo on ihan omaa luokkaansa,nahkarukkasten kanssa Unto ei tarvinnut viime talvena kertaakaan lapasia ja pakkasta taisi olla -25c ainakin.

Itselleni löysin ulkoiluhousut,enää takki puuttuu.Ja ulkoiluun soveltuvat kengät.Totesin että balleriinakelit alkaa olla takana ja korollisissa kumisaappaissani en pitkälle pötki vaunujen kanssa.Tennarit,lenkkarit ynnä muut ei tunnu yhtään omilta mutta jotkut goretexit on kai pakko hankkia puistossa seisoskeluun,eipä ne nahkasaappaat tuulipuvun kanssa sopisikaan.Hankin siis ensimmäiset varsinaiset ulkoiluvarusteeni tänä syksynä,tähän asti olen palellu farkuissa,hameissa,sukkahousuissa ja millon missäkin virityksissä villakerros toisensa päällä, tuuli ytimiin asti puhaltaen.Joskus on tingittävä estetiikasta.

5 kommenttia:

 1. Löysin blogisi tänään, ja selasin heti paaaaljon sivuja taaksepäin :). Sinulla on maailmaan suloiisn tyttö, ei voi olla hymyilemättä,ihana pakkaus. Myöskin isoveikan halit ja suukot pikkuiselle lämmitti kovasti sydäntä <3

  Saara

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat nuo Liisan kengät!! Mahti löytö.. ja nuo nahkarukkaset. Ei palele varppina!! Ja hei.. nuo kunnon ulkoiluvarusteet vie mennessään. Ei ole edes olemassa huonoja kelejä, on vaan huonot varusteet. Kerran kun investoi hyviin, niin ei niistä suostu enää edes tinkimään.. ja niitä löytyy niin moneen lähtöön. Tyylikkäitäkin löytyy! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun löysit Saara!Tuo siun Hoppu kuulostaa tutulta,oon siihen jossain törmänny aiemminkin.

  Lapinka; pakko se on taipua tuulipukuun,tai johonkin päivitettyyn jokasäänversioon siitä siis,ulkoiluelämys on ihan erilainen jollei palele ja ole varpaat märkinä..Löysin jo mieluisiakin mutta harmillisesti rahaa ei ole kuin Kroisoksella :)

  VastaaPoista
 4. Aika kivoja ulkoilujuttuja ja r-collectionilla, niissä on nykyään sitä jotain vettähylkivää käsittelyäkin. Miun silmää ainakin miellyttävät.
  Mutta siis sama ongelma on. Ei ihan viiti töissä ulkoilusta tinkiä sen takia että itellä on huonot varusteet, mutta en haluais mihinkään räikeään intersport-mallistoonkaan pukeuta, pakko olis löytää jotain. Nettikauppoja selailen.

  VastaaPoista
 5. lasten kengät ovat tosi nätit mutta ah niin huonon malliset jos ottaa huomioon miltä lapsen jalka yleensä näyttää.pehmeä luusto muokkautuu ja jalka muuttu nopeasti kengän malliseksi

  alalla ollut

  VastaaPoista