torstai 3. kesäkuuta 2010

Yhä kotona


Laventeli.Miten sitä hoidetaan?Käytetään?


Rucolat laitoin siemenistä,timjamia ja rosmariinia torilta keittiön pöydälle.Kunhan vähän kasvavat niin saa napsia suoraan lautaselle.Vauvalla ei tunnu olevan kiire,harjoittelee hengitysliikkeitä niin että vatsa kumpuilee rymikkäästi.

Olo menee vuoristorataa innostuksesta ja energisyydestä tolkuttomaan ärtyneisyyteen,ihan vaan verensokerien heittelyn takia.Mahaa jaksaisin kanniskella vielä mutta jatkuva fysiologisista syistä johtuva kiukkuisuus alkaa käydä raskaaksi eikä tasapainoa insuliinihoidossa taida ehtiä löytyä ennen synnytystä tälläkään kertaa.Eikä ruokavaliolle enää voi tehdä oikein mitään.Eikä jaksaisikaan.

Lähes kaikki on valmiina ja alan tajuta kuinka lähellä elämänmuutos on.Esikoisen kanssa yritän ottaa kaiken irti jäljellä olevasta ajasta ilman sisarusta.Kerhoa,puistoja,vesivärejä,kavereita,leipomista.
Pakastin on survottu niin täyteen ettei enempää mahdu,intoa olis leipoa ja kokkailla vaikka yötkin.Raparperia aion riipiä vielä mehua varten,jääkaapissa kun on edelleen tilaa.Ommellakin voisi kaikenlaista.Ja siivota.Sairaalalaukun käydä vielä läpi.Tykkään valmistautua,varautua,tehdä etukäteen.

6 kommenttia:

 1. Laventelista en tiedä, mutta meillä on rucolat ja basilikat kasvaneet jo varmaan maaliskuusta ensin ikkunalaudalla ja nyt jo parvekkeella. Tavallinenkin salaatti maistuu ihanalle kun lisää reilusti tuoreita yrttejä (syötiin jo versojakin kun niitä tuli reilusti) ja paahdettuja siemeniä/pähkinöitä. Onnistuin homehduttamaan monta satsia herneenversoja, mut nyt kai nekin sais kasvamaan ja ne ne vasta hyviä onkin.
  Teidän tuon tunteen odotellessa, miekin silittelin ja viikailin ja petasin pinnasänkyä moneen otteeseen ennen toisen tulemista. Se jotenkin rauhoittaa mieltä. Olen tehnyt kaikkeni, nyt ei jää mikään harmittamaan. Eikä jää aikaa murehtimiseen ja hikihatussa odottamiseen... tule jo...tule jo...
  Ja sen vielä sanon että teidän ihanasta Untosta kasvaa varmasti ihana isoveli :)

  VastaaPoista
 2. Voi,oot Tytti ihana!Mie taas oon aika kauhuissani millanen velipoika tosta jyrästä tulee :) Mut tuo on ihan totta et tuntee tehneensä kaikkensa eikä tarvii sitten vauva sylissä tuskailla jotain täysin turhaa mutta omaa silmää kiusaavaa yksityiskohtaa..Haettiin Lidlistä jauhoja ja pähkinöitä,täytyykin paahtaa niitä salaattiin.Pähkinöitä..

  VastaaPoista
 3. Siis voi jööses tuo teän poika on ihana!! Niin söpö ja halittavan näköinen... :) Ja ihan varppina loistava isoveikka!

  VastaaPoista
 4. Täällä laventelit edelleen odottavat kaupassa - sitä pitää ehdottomasti saada sisään ja ulos. Ulos olisi kiva saada sellainen joka myös talvehtisi. Viime vuotinen ei selvinnyt talvesta.
  Oletpa sinä siellä ollut ahkerana. Muistathan myös lepäillä ja olla vaan :)

  VastaaPoista
 5. Luin sun sata:)
  Tuttuja juttuja...varsinkin tuo varautuminen!

  Mä olen tappanut jo yhden persiljan ja rosmariinin...toinen persilja on tulilinjalla...varmaan liian pimeä kasvupaikka meitin keittiössä ;)
  Ulkona ne kyllä viihtyy...paitsi basilika? Onkohan Suomen kesä liian kylmää?

  Ihana tuo teidän keittiön verhonne, ihailin sitä jo tuolla aikaisemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
 6. Lueskelin eilen illalla Toivo Rautavaaran Terveyskasvikirjaa muttei sekään osannut tuon laventelin kanssa valottaa.Metsästin kirjaa aikoinaan kauan,jostain netistä sain sitten tilattua ja sormet kyllä syyhyäis kuivattaa kirjan ohjeilla vadelmanlehtiä,koivunlehtiä,kerätä kuusenkerkät ja nokkoset talteen mutta ehkä voimavarojen ja säilytystilan rajallisuus täytyy jossain vaiheessa tosiaan alkaa tiedostamaan.Kun teetäkin on seitsemää sorttia jo kaapissa niin ehkei oma kuivan heinän makuinen terveysteesekoitus pihan antimista tekisi kauppaansa kuitenkaan.
  Yrttejä saa onneksi kaupastakin ja ne valmiit tupsutkin kasvaa yllättävän hyvin kun ruukkuun laittaa.
  Niinu; verho on makuuhuoneessa jos sitä vihreää tarkoitit,kirppikseltä,Sandbergin ja miunkin lemppariverhot.
  Lapinka; äidin mieltä lämmittää :)

  VastaaPoista