maanantai 23. marraskuuta 2009

Lamput tapetilla

Lamppuasiat tuntuu tärkeiltä nyt.Ehkä tiedossa oleva muuttokin aikaansaa muutoskaipuuta mutta valaistus ei ole niin hyvällä tolalla kuin toivoisin.Unelmoin jostain vähän repäisevimmistä valaistusratkaisuista kuin mitä Anttila ja Ikea tarjoilee.Valaistus vaan on aina ollu se sokea piste sisustuksessani.En yhtään tiedä miten se oikeasti pitäis järjestää.Tykkään vaan vähän hämyisestä,matalalta tulevasta valosta ennemmin kuin kattovaloista.Spotteja en tule ikinä omistamaan,valaisinkisko on kamala sana ja kristallikruunut liian juhlavia meille.Joku varmaan myy lähiaikoina kirppiksellä miulle just täydelliset valaisimet lähes ilmaiseksi.Sitä odotellessa..

Tämä söpönen kirppikseltä.Pikkuinen mutta tuo sopivasti valoa tietokoneen ääreen.Kattolamppu puuttuu tulevasta lastenhuoneesta ja pari vanhaa jalkalamppua löytäis myös paikan helposti.Olohuoneen lamppu harkinnassa,toisaalta tykkään,toisaalta en.Onko yhtään kiva?Se oli pakko saada muutama vuosi sitten mutten enää oo yhtä vakuuttunu.Kierrätyskeskuksesta tarttui mukaan seinälamppu tulevaan lastenhuoneeseen,1,50e.Alla jo mainittu päiväpeitoksi ostettu keltainen,pilkullinen täkki.Mietin että tikkaisin sen vähän napakammaksi.Jos innostun.


Keittiössä on Ikean versio suutarinvalaisimesta,muuten ihan ok mutta se kuuppa siellä katossa on ihan hervottoman kokoinen.Siinä määrin piinaa silmää että vaihtunee sekin.Ikeasta myös jalkalamppu.Varsi vino eikä varjostintakaan saa ihan suoraan.Laatukamaa.Vois kuitenkin mennä hätätilassa vaikka lastenhuoneen lukuvalona sellasen ison nojatuolin kyljessä.Sitä nojatuolia ei siis ole.Ja ilmeisesti ollaan muuttamassa asuntoon jossa on kohtalaisen suuret huoneet.


Makuuhuoneessa Madame Stoltzin valkoinen peltinen varjostin.Vähän hepponen ja tusinainen.Mutta tää vois siirtyä vaikka sen suutarinvalaisimen tilalle keittiöön.Ja makuuhuoneeseen sitten uus.Tai sinne riittäis pöytälamput ja yks jalkalamppu,kattolamppu on niin kliininen.


Ruokapöydän päällä on tällainen.Häälahjaksi saadulla lahjakortilla lunastettu.Tästä sentään tykkään edelleen.Ellei tää sitten siirtyiskin keittiön yleisvaloksi ja ruokapöydän ylle tulis se makuuhuoneen lamppu......


Iltakuvat on yhtä harmaata mössöä taas.Pitäis lukea vihdoin ne kameran seikkaperäiset käyttöohjeet.

Ja jälkikommenttina; kannettavan a-näppäin kanittaa joten puutoksia kyseisen kirjaimen suhteen esiintynee korjailuyrityksistä huolimatta.

5 kommenttia:

 1. kaikki ihania! ikea- ja lahjakorttilamppu omaan silmääni kivoimmat, tunnelmallisimmat. olkkarin lamppu on niin spesiaali, että älä missään nimessä heivaa sitä. ja uusi söpöys on täydellinen, sö-pö!

  täällähän roikkuu katossa ties mitä kammotuksia, vanhojen asukkaiden 80-luvun järkytyksiä, plus lamppuja ilman kupua. hehhe. silmiä vihloo toisinaan, ja sit pakotan katseeni toisaalle :D

  itse tykkään isoista ja ronskeista lampuista. ja hassuistakin. block-lamppu ja E27-lamppu oisivat just messeviä. (hmph, en saanu linkkiä laitettua). jos siis eläisin rajoittamattoman valaisin-budjetin kanssa ;)

  e/jns

  VastaaPoista
 2. Block ei ehkä oo miun juttu,tuntuu vähän kylmältä mut E27 on aika hauska,vois olla kiva Unton huoneessa mut epäilen kestävyyttä (jotenki tuntuu ettei sais olla sellanen lamppu jossa se ite hehkulamppu on näkyvissä,otollisesti lentävien lelujen kohteena..)Joku teollisuuslamppu olis ehkä kans kiva,niitä on näkyny paljon lehdissä,blogeissa.Mut eniten kyllä hingun vanhoja jalkalamppuja,viel kaarevalla jalalla niin et se varjostin roikkuu kuin kellokukka..

  VastaaPoista
 3. Valaistusasia on vaikea. Tiedän, kun olen pääni puhki miettinyt uuteen taloon valaisimia.

  VastaaPoista
 4. Kiva lamppupostaus! Nuo on kyllä hankalia asioita... Itekkin tykkään vähän hämymeiningistä. Oon rakastunu miun sinkkämpäri lamppuun, se on ihan paras ja herättänyt hilpeyttä keittiössä. Kyllä sitä on mitäänymmärtämättömät tuijottaneet läppä levällään :D Ei hitto, lehmien juottoämpäri keittiön lamppuna?! Tuo siun häälahjalamppu on kyllä kaunis, ja pieni kirpparivalo on kuin keijun hattu! Söpö :)

  VastaaPoista
 5. Ämpärilamppu kuulostaa kivalta,ei varmaan monesta kyökistä löydy.
  Valaistuksen merkitys korostuu pimeänä vuodenaikana,luonnollisesti,pitäis varmaan vähän lueskella aiheesta niin sais osviittaa et mitä ja miten.Siis se ite valo,lamput sit asia erikseen,ne tulee kyllä vastaan aikanaan..

  VastaaPoista