maanantai 15. kesäkuuta 2009

Kotilomailua


Poikanen on mummolassa,mummolla loma.Siellä ne on päivän nyhränny,katsoneet mökin ikkunasta 'untuja' ,syöneet erinäisiä riisipiirakoita ja mahdollisesti mansikkakiisseliä,tarkastelleet pihalla naapurin traktoreita.Uskoakseni molemmat nauttivat yhtä paljon.

Tänään oli suunnitelmissa ompelua,kotityöt ja häälistan lyhentämistä.Suunnitellut ostostelut hoidettu,kotityöt suosiolla unohdettu,häälistaa vähän supistettu ja mukavia asioita tehty.

Kirppikseltä löytyi suloinen virkattu pannunalunen pullonkorkeista ja kangaskaupasta hain heti lankaa vastaavaan askarteluun,kaulakorua ajattelin.Anopin vinkistä kävin Joutsenossa matkan varrella Saimaan kulttuuri- ja taideyhdistyksen (Saiku ry) vasta avatussa myymälässä.Yhdistyksen ideana on innostaa kaikkia luovia ihmisiä tuomaan esille omaa osaamistaan,retkiä ja kurssejakin kai järjestetään.Löysin myymälästä ihanan rannekorun,joka oli toteutettu täsmälleen samalla tekniikalla kuin juuri löytämäni pannunalunen!Ostamani langan värikin on lähes sama.Kokeilen tehdä nyt sitten yhteensopivan kaulakorun.Saikuun voisi itsekin liittyä,josko joskus uskaltautuisi viemään jotain tekeleitä myyntiinkin.
Ostin myös jo pitkään hinkumani puuvillasukat kirppikseltä (uutena).
8e ja tosi siistiä työtä,samalta kirppismyyjältä kuin mintunvihreät lähes vastaavat taannoin,luulen laittaneeni niistä kuvankin.Täydelliset villasukan vastineet kesään.

Kirppikseltä kaksi vanhaa käsinkudottua,paksua pellavalakanaa 2e/kpl.En vielä tiedä mihin käytän mutta pakko oli ottaa talteen.


Lähiaikoina ostettu lila Kaffen pitkä puuvillapaita,Anttilan alessa kympin.Samalla ostin myös mustan silkkisen pikkumekon niinikään kympillä.Juhlamekkosia olisikin pari jo odottamassa,juhlia vaan ei tiedossa..Huomenna miehen kanssa etsimään hälle puku häihin.Parhaillaan testaillaan boolivaihtoehtoja ja sitten pitkästä aikaa kunnon yöunille.Hävetti näin tiistaina keskellä päivää hakea Alkosta pullo (pieni,saanen huomauttaa) vodkaa mutta miehellä on huomen vapaa ja pitäähän ne booliohjeet kokeilla et tietää mitä vieraille on tarjoamassa..

Yleensä tähän aikaan iltaa hissuttelen koneella ja poika tuhisee,mies vielä töissä tai katsoo urheilua viereisessä huoneessa.Nyt soi Stellan 'Pelkääjän paikalla',hiusväri haisee ja ripset on jo värjätty.Ikävä on jo,ei tuhise lämmin nyytti kyljessä yöllä.Myönnettäköön että yöuni tulee tarpeeseen mutta kahta yötä en saattaisi olla pojasta erossa.

Edit. Unohtui leuhkia;juoksin tuplalenkin eiliseen verrattuna ja tein vielä inhokkivatsalihasliikkeitäkin,hah!Ja persikkabooliin päädyttiin,sitruunaista seassa,noin 6 promilea.Jotka kaikki kuusi löysi miut jo.Öitä!

1 kommentti:

  1. Oikein mukavalta "kotiloma"-päivältä kuulosti sinun päiväsi!

    VastaaPoista