sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Häkkyrä


Tuntuu kuin hellepäivistä olisi ikuisuus.Kesää odotellessa järjestelin täkkivarantoni uudelleen löydettyäni kirppikseltä metallikorin niille.Kotimiljöö uudistuu kun pojalle on huuto.netistä tulossa punainen tuoli ja huudossa on ison pojan sänky,just sellainen mitä oon etsinykin.Toivottavasti ei hinta kohoa ihan huikeaksi.

Häkkyräinen on umpiruostunut ja siinä oli valtava vanha pullo,näytti jonkun itseoppineen lasinpuhaltajan tekeleeltä.Pullo kuitenkin lähtee huomenna kirppikselle,sille ei ole tilaa eikä käyttöäkään.Huomenna pitäis loput kirppiskamat hinnotella ja viedä,etsiä pojalle housuja,lähettää vihdoinkin hääkutsut ja hoidella muitakin 'asioita'.Sohvan tämänhetkinen ilme,itse sohvaa ei kannata lähemmin tarkastella,käsinoja rusahti rikki kun mies istahti siihen..Uusi sohva siis hankintalistalla muttei ennen häitä.Ikean Ektorp on ihan kiva mut riittääkö ihan kiva?Ja kivointa siinäkin on hinta..Ja ankeinta se että kaikilla on sellainen.Jos teettäis pellavasta pellavanväriset päälliset (olikohan Bemz tms joka tekee Ikean sohviin tilauksesta) niin vois olla kivempi,enemmän omannäköinen,vähän rosoisempi.Oikeasti haluaisin vanhan (jostain 20-50-luvulta siis,en ysärivihreää vuodemekanismilla) sohvan,mutta sen pitäis olla löhöilykelpoinen,pöpötkin vähän mietityttää joten ehkä siihen uuteen kallistutaan.Tosin tän Ikea-kokemuksen (halpis-Klippan) myötä miestä voi olla vaikea taivutella Ektorpin kannalle.

Pyöreään (vai pyöreeseen,onpa äikäntunneista aikaa..valista E!) tyynyyn vaihdoin uuden turkoosikukallisen kankaan sisätyynyyn ruskean tekokuidun tilalle.3e kirppikseltä.


Mies kotiutui polttareistaan,mustelmilla värikuulasodan jäljiltä ja hiukan heikossa hapessa ravintolavaunussa vietettyjen tuntien jälkeen.Oli ollu onnistuneet kemmakat,täysi yllätys ja tosi mieluista ohjelmaa,kaikki läheiset ystävät paikalla.Omat vastaavat vähän jännittää,en ihan kauheesti tykkää yllätyksistä (poislukien miehen taskusta ilmestyvät Pätkis- ym. makeat yllärit),lähinnä se kontrollin menettäminen kauhistuttaa,langat onkin jonkun muun käsissä.Kaasot on kyllä niin herttasen neuroottisia itsekin että turhaan stressaan,ne kyllä tekee sitä miunkin puolesta.Tuskin joudun myymään baarissa kielareita keski-ikäisille ukoille eurolla peruukki päässä.Enhän.

2 kommenttia:

  1. Heippa!

    Sinulla on ihana blogi; suloisia värejä ja ihastuttavia kukkakuoseja sekä kauniita vanhoja esineitä. Itselläni on hyvin samanlainen maku kuin sinulla. :) Kuule, ihan samoja sohvabohdintoja ollaan miehen kanssa mietitty. Klippan on meilläkin ollut.. ja mennyt.. ja ektorp on ollut harkinnassa. Tällä hetkellä meillä on 50-lukulainen turkoosi sohvaryhmä, mutta löhöily ei onnistu, kankaat alkaa revetä liitoksistaan ja ne pöpöt mietityttää minuakin. Voisihan noihin teettää uudet päälliset, mutta tulis maksamaan ihan liikaa.. Mutta tekeekö joku liike siis tilauksesta päällisiä ektorp-sohviin? Onko sinulla aavistusta mitä päällisten teettäminen mahtaa maksaa?
    -terkuin Anna (28-vuotias pienen poikasen äiti :) )

    VastaaPoista
  2. Moi Anna!Kiva kun oot vieraillu ja tykänny,hauskaa että täällä käy joku joka elää samaa vaihetta ja arkea pienen pojan kanssa.Meillä sohvapohdinta jatkunee syksyyn häiden yli mutta katsopa http://www.bemz.com/,siellä on kangasvaihtoehtoja Marimekosta yksväriseen puuvillaan.Sellainen pellava-puuvillapäällinen näyttäisi maksavan alle 350e 3-istuttavaan Ektorpiin postikuluineen mutta maksaa Ikean omat päällisetkin näköjään aika paljon,beige yksivärinen 149e ja kuviolliset parisen sataa.Plus postit jos niitä edes voi netistä tilata.Tietysti vois kuvitella itsekin ompelevansa mut saattaa olla tuhoon tuomittu idea :) Eihän tuo ihan ilmaiseks tulis noilla päällisillä,tuplaa sohvan hinnan mutta senkin kun arvaa miltä valkoinen näyttää jo parissa viikossa eikä värillisissä/kuviollisissa ole Ikealla tarjolla mieluisia.Toivottavasti oli apua ja löytyy mieluinen!

    VastaaPoista