maanantai 27. huhtikuuta 2009

Inspiroitunut

Löysin kirppikseltä Cath Kidstonin tuoreen kuvaston sekä värikkään Bazaar style-sisustuskirjan.Lehti sisältöönsä nähden halpa,kirja kallis kirppisostokseksi mutta ovh:n nähden halpa,on vielä uudehkokin,08 painettu.Ihanan värikäs kirja,en ihan kaikkea allekirjoita mutta kivoja yksityiskohtia ja tuntuu ajankohtaiselta,retrokuosit ja 70-luvun väripaletti viehättää nyt.Valkoisia koteja on kiva katsella mutta mietin aina kuinka niissä eletään,ainakaan lasten tai kotieläinten kanssa.Tanskalais-ranskalaistyyliset chateaut on kyllä vaikuttavia mutta näyttävyys hiukka kärsis kerrostalokaksiossa,saattais tulla pikkusen päälleliimattu fiilis,suoraan Franske stemningar-kirjasta kopioitu ei välttämättä aina toimi käytännössä.Värikkäät englantilaistyyliset kodit,kukkakuoseilla täyteen sullottuina on tän hetkinen ihastus,juurikin Kidstonin hengessä mut ehkä himpun vähemmän romanttisena.Kaikki virtaukset ja ihastukset meil ei kyllä käytännössä näy,sellainen rehti suomalainen mummolatyyli on ohjenuorana ja kummankin päätösvaltaisen mielestä se on meille se kodikkain vaihtoehto.Aloin rönsyillä taas meriselityksiä mut siis aiheeseen;Kidstonin lehdestä sain inspiksen ommella kesäksi rantakassin pyyhkeille,eväksille ym. Evääthän on oleellinen osa mitä tahansa retkeilyä,vaikkakin tuo 'oma' pikkuinen uimaranta on 50m päässä eli ihan vois kotonakin syödä.Syöminen on se kantava voima ja päämäärä kaikessa tehdään-jotain-kivaa-toiminnassa,jota mieheni kanssa suunnitellaan ja toteutetaan.Kankaana Laura Ashleyn ale-kangasta,vuorena marjapuuronpunaista pellavaa ja hihnat raidallisesta puuvillasta.Ompelujälkeä ei liiemmälti kannata tarkastella,tää oli sellainen kolmessa vartissa alusta loppuun-projekti.Tilkkutäkin haluaisin tehdä rannalle myös.

Oma Kidston.


Tässä on jotenkin kiva tunnelma vaikka onkin turhan itämaiset mausteet omaan makuun.

Täällä taas en voisi nukkua vaikka kokonaisuus kaaottisuudessaan onkin yllättävän harmoninen,ainakin osittain yhteneväinen värimaailma rauhoittaa kuvioiden levottomuutta.Koiranoksennus,sanoisi äitini.

Poika voi paremmin ja miehel vapaata joten oli mahdollisuuksia purkaa sairastelun patouttamaa tarmoa,sain maalattua kirjavanruskean tuolin vaaleanpunaiseksi ja pikku laatikoston valkoiseks.Tuolista en jaksanu rapsia maalia,rohkeesti vaan liuotinohenteista valkoista pari kerrosta pohjamaaliks ja päälle vesiohenteista vaaleanpunaista pari kertaa.Saa nähdä millon alkaa kuoriutua liuskoina tuo pinta,käytän just sitä mitä kaapista löytyy periaatteella 'kantapään kautta'.Seuraava projekti on parvekkeen kesäkuntoon saattaminen,sisältäen mm. vanhan vihreän pöydän uudelleen päällystämisen (pöytätaso on uusittu eikä mieluinen,pöydän jalkaosa vain vanha).Oli aiemman kodin keittiössä työtasona kun sellaista ei muuten olisi ollut.Päällystin vahakankaalla joka nyt on tullut tiensä päähän.Kidstonin kuvastossa on suloinen vahakangas,varmaan vastaavaa löytyisi esim Greengatelta eikä hinta ihan hirveäksi varmaan nousis kun tarvii max metrin.Vähän mietin onko tuo liian romanttinen kuitenkin,olisko vaikka reipas punavalkoruutuinen parempi..Muhikoon mielessä.

4 kommenttia:

 1. haa, tuossa lehtikuvassa on oikealla alhaalla se pilkullinen laukku, joka oli aika suuri himotus jossain vaiheessa :)

  ja pastelliset puutuolit on vaan niin herttaisia.

  ootko jo tervehtynyt? täällä on vähän kipeyttä ilmassa, prkl.

  -e

  VastaaPoista
 2. joo,jotakuinkin,Unto vielä vaiheilee.Himottais maalata pari tuolia lisääkin,vaik vaaleensiniseks ja hailakaks vihreeks..Ja syksyllä v....tais kun pastelliset kesäsävyt alkais tökkiä.S on ihan innoissaan vaaleenpunaisesta tuolista,se on kuulemma paras mei sekalaisesta tuolivalikoimasta..

  VastaaPoista
 3. no kato voin sitten syksyllä lainata syksytuoleiksi näitä oransseja mummon ihanuuksia. eheh. niinkun nyt voisin päästää näitä näköpiiristäni :D

  e

  VastaaPoista