tiistai 10. helmikuuta 2009

Keräilytalous

Täkit,peitot,huovat.Ne on vaan niin lutusia.Ja käytännöllisiäkin,kaikkia käytetään säännöllisesti.Greengatella ja monella muullakin valmistajalla on ihania kuoseja muttei ihan kotiäidin hintatasoa.Ja jotenkin nää vanhat mummolahenkiset täkit sopii meidän huusholliin paremmin,en uskaltaisi edes käyttää 150e hintaista peittoa illalla sohvalla pötkötellessäni,aina niihin joku jotain rötvää ja alvariinsa saa pestä.



Lankarullat.Pitsit ja nauhat saa kivasti esille ja on mukava miettiä että joku Hulda tai Manta on oikeasti tehnyt päiväpuhteensa noita käyttäen.



Lasipurkit.Riihimäen,Karhulan ja kaikki koot käy.Kuiva-aineet keittiössä säilyy näissä,kynttilälyhtyinä on useampikin ja miehen vanhat palkintolusikatkin on purkitettu,seassa kirppiksiltä haalittuja aterimia ja vanhoja kuusenkynttilänpidikkeitä.Päätin myös että ensi kesänä pidettäviin häihin hommaan vain koristuksia joilla on jonkinlaista jälleenkäyttöarvoa,eli Karhulan isoihin purkkeihin tulee pöytäkynttilöitä,pikkupurkkeihin tuikkuja ja vanhoihin patenttikorkkisiin pulloihin luonnonkukkia.Hyvä syy siis hamstrata näitä lisää.



Kankaat.Pilkulliset,raidalliset,kukalliset,pellavaiset,kaikki ihanaiset.Suunnitelmia on enemmän,ratkaisevasti,kuin aikaa.Ja ompelukonekin takkuaa,ei suostu tikuttamaan kuin suoraa ja takuukin meni just umpeen.


Opetustaulut.Kasviaiheiset,eläinaiheiset (ei mitään lapamatoja kuitenkaan) ja vaaleaa sävymaailmaa,mies ei pidä niistä mustapohjaisista.Tarkoitus on kerätä vuodenaikasarja ja vaihtaa taulua aina vuodenajan vaihtuessa.Syys- ja talvitaulut on jo,kaksi hakusessa siis.Tämä kasviaiheinen parikki on olohuoneessa ympäri vuoden.




Purnukat,purkit,rasiat,laatikot,hattulaatikot,puulaatikot,vanhat joulukoristeet,käsintehdyt pitsit,vanhat huonekalut,kengät,vanhat lelut,tyttömäiset ja noanoaiset mekot..Lista on loputon ja olen päätellyt että myös listalla olevien asioiden määrä on vakio vaikka keräilykohteet joskus muuttuvat.Ja siis todellakin teen fyysisiä listoja.Tästäkin aiheesta.

2 kommenttia:

  1. Täällä samanlainen keräilijä! Nurkat täynnä kaikkea "tarpeellista". Kivoja juttuja olet keräillyt...

    Kirsi

    VastaaPoista