torstai 1. joulukuuta 2011

Jouluolo


Kyllä se jouluntuntu vähitellen alkaa löytyä.Puikot kilisee kaiken joutoajan,piparitalon osat odottaa valmiina,lahjalistasta saa pikkuhiljaa ruksata yli valmiita lahjoja ja tonttukalenterin taskuihin on muutamalle päivälle piilotettavaa.Ensimmäiset piparit on paistettu ja kohta syötykin,toinen taikina on varmaan tehtävä vaikka ajattelin että yksi satsi riittäisi..Liisalle maistui taikina ja olihan sitä toki kiva hieroa pöytäänkin.Unto sai muutaman piparin ihan pellille asti mutta keskittyi lähinnä syömään taikinaa ja pöllyttelemään jauhoja.Kaulimella voi ajaa rallia ja automuotilla voi törmäillä valmiisiin,paistamattomiin pipareihin.Kuvista ei ehkä välity vallinnut meteli ja häsellys mutta niihin tallentui se olennainen,tarmo ja tiukka keskittyminen,liiallinen voimankäyttö taikinaa kohtaan ja mummoa ja mammaa epäilemättä kauhistuttavat kynttilät kaaoksen keskellä.6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat taas.Liisa on kasvanut jo niin isoksi tytöksi.Pikkuiset äidin apurit:)

  VastaaPoista
 2. Teitkö ite taikinan? Oliko hyvä ohje?

  Sori se eilinen, ei vaan nyt repee enää. Pakko oli päästää Erno lenkille ja ite latautua taas yksiin pikkujouluhin ja viikonlopun vieraisiin. Kivaa mutta väsyttävää.

  VastaaPoista
 3. Tein mut laktoosittomalla margariinilla kun sitä Unton synttärileipomisista jäi ja taikinasta tuli liian pehmeä ja tarttuva.Kyllä sitä ite leipoi mut lapsille vähän hankala.Oon aina aikasemmin tehny voilla ja on tullu hyviä,saanu tehtyä tosi ohuita.Eli parhaita :)

  Ei haittaa yhtään,siitä ei kärsiny kun vyötärö.Tehtiin piparitalon palat valmiiksi ja alottelin uutta neulomusta.Kera sen punaviinin :)Katotaan ens viikolle pari lenkkiä kunhan selviät pikkujouluista ja kyläilyistä.

  VastaaPoista
 4. Suloisia hetkiä tontuillasi!On hienoa että annat puuhailla ja olla nyt apuna,itse pääsen ekan kerran tulevana jouluna nauttimaan siitä että nuoret ja lapset hoitavat kaikki joulu askarreet ja mä vaan katselen:) eli 22v vuotta jauhojen pöllytystä kantaa "hedelmää"
  ♥halit
  maria

  VastaaPoista
 5. Ne on kuin satukirjasta nuo sinun lapset! Ovat myös nimensä näköiset,
  herttaista! Kun lapset on pieniä ja leipovat joulun alla se on niin tunnelmallista.
  Ja luntakin teillä! (meillä voi kohta kaivaa kaapista tekolumipakkauksen ja simsalabim...jo lumi kasvaa silmissä..ostin sitä pari vuotta sitten Lontoosta
  vaikka ylennsä en tuollaiseen hömppään sorru....)
  Joulun aika ja pikkuiset lapset on kuin kaneli riisipuuron päällä
  -Anne

  VastaaPoista