maanantai 22. elokuuta 2011

Tytöille.Ja kaalin ystäville.



Ystävä sai tyttövauvan ja vietti omia syntymäpäiviään.Tytöille kuningatarkakku; välissä kotitekoiset mustikka- ja vadelmahillo,kermaa,rahkaa.Meinasin tehdä prinsessakakun mutta marsipaani jakaa mielipiteitä niin vahvasti että lähdin helpommin siedettävään kuningatarversioon.Koristelu on kuin viisivuotiaan jäljiltä,kaksi totaalisen rasittavaa hyrrää pyöri tapellen jaloissa joten pursotin jäi suosiolla kaappiin.



Pienemmälle tytölle paketti ja isommalle kaalipiirakka,kaalikääryleet on ainakin herkkuaan,toivottavasti kelpasi.Kaalipiirakaohjeen olen saanut mummoltani ja meillä se kulkee nimellä 'Helena-tädin kaalipiirakka'.Helena on joku ennen muinoin elänyt vanhapiikasukulainen tms. josta en piirakkaa enempää tiedäkään.Ohje kuitenkin lienee alunperin venäjältä ja Helena-täti sen ilmeisesti ihan pokkana ominut tai ainakin eteenpäin jakanut.
Piirakka on syyslempparini ja voi olla että olen ohjeen tänne jo ujuttanutkin mutta tulkoon uudelleen jos näin on.Kuvaa ei tullut otettua muttei se kummoiselta näytäkään..

Helena-tädin kaalipiirakka

450g vehnäjauhoja
2rkl hiivaa
5dl maitoa
1-2tl suolaa
150g voita sulatettuna

Täyte:
Keräkaalta
Siirappia
Suolaa

Pilko kaali pieniksi paloiksi ja laita kattilaan.Lisää loraus vettä ja anna kaalin muhia pehmeäksi välillä sekoitellen.Lisää siirappia ja suolaa.Anna maustua hetki ja valuta ylimääräinen neste kaaliseoksesta.

Murustele hiiva lämpimään maitoon,lisää suola ja vähitellen jauhoja.Loppuvaiheessa voisula sekaan.Taikina jää hyvin löysäksi.Anna jauhojen turvota hetki.
Levitä taikinasta noin puolet voideltuun isohkoon vuokaan,lisää päälle kaaliseos ja kaalin päälle lopputaikina.'Paista kohtalaisella lämmöllä kullanruskeaksi' luki alkuperäisessä ohjeessa.No,laitoin 180 asteeseen enkä katsonut kelloa yhtään mutta alle tunnin varmaan oli.Ennen kuin alkaa ruskistua,mutta kun pinta on jo kiinteä,voitele vielä veteen laimennetulla siirapilla.

Tästä ohjeesta riittää siis isohkoon uunivuokaan ja kaksinkertaisesta taikinasta tulee tuhti pellillinen.Vuokaan menee varmaan vajaan kilon kaali ja pellille parisen kiloa.Jos ohjeessa on jotain epäselvää niin kysykää,kirjoitan silmät poskilla roikkuen kun pitäisi olla jo nukkumassa..

Helppo,halpa,täyttävä.


10 kommenttia:

  1. Onpas nätti mekko.
    Kaalipiirakkaa, sitä tekisi mieli...

    VastaaPoista
  2. herkullisen näköinen kakku :P ja kaalipiirakka kuulostaa myös hyvältä! Täytynee kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Ootpas ollu ihana ystävä!
    Toi lintu on kiva, ootko tehny sen itte? :)

    Asiasta toiseen, mulla on usein vaikeuksia saada kommentit täällä perille. En tiiä onko vika käyttäjässä (hyvin mahdollista) vai koneessa vai bloggerissa. Mutta joku täällä tökkii. Usein kommentti hukkuu jonnekkin enkä jaksa aina kirjottaa uudelleen :( Nyt jaksoin! Mutta joudun kommentoimaan anonyymisti kun ei noilla mun tunnuksilla (muka?) muuten onnistu. Vähän valitusvirttä mutta tiedätpähän että täällä luetaan ja yritetään kommentoida :)
    T.Milla

    VastaaPoista
  4. Niin siis muualla pystyn kommentoimaan niillä omilla tunnuksilla eli en tiiä miks se sun luona tökkii. Sekavaa sepustusta mutta ehkä/toivottavasti ymmärsit :)

    VastaaPoista
  5. Voihan dymo siun kanssas ;) Mutta kyllä se minuunkin vetoaa. Saat tulla vastavuoroisesti ihailemaan miun hyllypaperoituja keittiönkaappeja! Sain vihdoinkin korjattua aikaisemmat tyhmyydet, kun päällystin vaan toisen puolen.

    Kaalipiirakkaa on ihan pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Tätä leivon lauantaiksi miehelle joka rakastaa minun lisäkseni myös erittäin paljon kaalia.Kiitos♥

    VastaaPoista
  7. Ihania postauksia tullut niin monta.Meillä on pari viikkoa ollut netti pois kun antennit lakkas toimimasta.On ollut sellaista sähläystä.
    Kiitos ohjeesta!Täytyy kokeilla.Meillä on ollu toi sama mekko meidän lemppari mekko koko kesän:)Sitä on pesty moneen kertaan eikä ole menny mikskään.Pakko oli sit ostaa 86: nenkin varastoon.

    Ja hei... Suuren suuret onnittelut sulle synttäreiden johdosta näin jälkikäteen blogi ystäväni♥
    Terkkuja Sannu

    VastaaPoista
  8. Liivia; mekko on ihan sen ruotsalaisen vaateketjun valikoimasta mutta yllättävän kiva.En olisi osannu etsiäkään sieltä mitään mutta Liisa sai samanlaisen syntymäpäivänään.

    Milla;lintu on tilkkulaatikon aarteista syntynyt :) Miulla käy joissain blogeissa samalla tavalla,tarkistan kohta ettei ole mikään outo asetus päällä!Harmillista jos kommentit katoaa,ne on kuitenkin tässä hommassa se kirsikka kakussa.

    Tytti;tulen!Löysitkö jostain oikein hyllypaperia vai käytätkö lahjapaprua?

    Aleksandra ja Maria; toivottavasti maistuu :)

    Sannu; voi miten tympeetä ettei netti toimi!Mietin yks ilta pari tuntia koneella istuttuani että vois kyllä olla ihan terveellistäkin olla hetki off-line..Liisallakin on tuo mekko!Sai lahjaksi ja oon tykänny myös kovasti.Harmittaa etten ostanu sillon sitä harmaata pilkkuversiota muttei se enää mahtuiskaan.Ja kiitos Sannu onnitteluista,ihana!

    VastaaPoista
  9. Löysin sitä samaa pilkullista hyllypaperia Clas Ohlsonilta, mistä tein viime vuonna Sannin synttäreille ne viirit. Niitä oli ihanissa pastellisävyissä.
    Ne kun loppu niin Erno toi ihan Robbarista jotain punavalkoruudullista, joka sattui hyvin kattilakaappiin.

    VastaaPoista
  10. Tytti; paljastus; en oo ikinä käyny Robin Hoodissa :) Ilmankos en oo hyllypaperiinkaan misään törmänny.Punavalkoruutuinen kelpais miullekin ja se pilkullinen oli söpöä,vaaleansinistä ja -punaista muistaakseni ainakin.

    VastaaPoista