keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Vuotiainen


Pinsettiotteen hiomista punaviinimarjoilla,mustikoilla,mansikanpaloilla ja herneillä.Mullistavia oivalluksia; alku-tai lopputavujen toistamista.Jopa kokonainen sana,'puu'.Osoittaa kelloa sitä kysyttäessä ja perään virnistää riemukkaasti nenänvarsi rypyssä.Pussaa pyydettäessä ja spontaanistikin.Kiipeää ihan joka paikkaan.Vilkuttaa ja sanoo 'eij-jei',tosin parin minuutin viiveellä,lähtijä ei sitä ehdi nähdä.Kun kuulee sanan lähteä tai mennä tai äiti meikkaa eteisessä tai koskee käsilaukkuunsa alkaa Liisa viuhtoa pullealla käsivarrella,hokea 'eij-jei' ja hakee kenkähyllystä omat sandaalinsa,istuu eteisen matolle ja taputtelee jalkateriään kengillään,yrittää survoa kenkää jalkaan.Osoittelee,hokee 'tä-tä','ku-ku','ka-ka'.Kerran tuli jo 'ku' ja perään pienen tauon jälkeen 'ka'.Hihkui ääneen ja osoitteli kukkaa.Kirkuu kun ruoka tarjoillaan liian hitaasti,auto on jumissa lelukorissa,pyllähtää,Unto ei anna palloa,hiuslenkki ei irtoa repimällä hiustukkoa,sukka ei lähde jalasta ensi vetäisyllä.Kirkuu.Korvia vihlovasti.Repii naamasta tai puree kun Unto vie lelun kädestä tai äiti on tyhmä.Tosin puree vain Untoa,äitiä lähinnä näykkii ja isille hymyilee.Silittää poskea,onnellisena taidostaan.Syö aamuin illoin isomman puuron kuin kukaan muu tässä taloudessa,muutenkin aterioi ihan tomerasti.Haluaisi syödä itse mutta ihan kaikki ei vielä onnistu.Eikä äiti jaksa ihan joka marjapuuroa kaapia seinistä.Aamuisen kun nostan sängystään viereeni,kiipeää vatsani päälle makaamaan,käpertyy kiinni jalat ja kädet levällään,suukottelee tukka tappurassa,parikiloinen vaippa yöpuvun lahkeessa roikkuen.

9 kommenttia:

 1. Voi miten ihana kirkumaakari Liisa...♥

  VastaaPoista
 2. Koko päivä tänään naukunaa,vinkunaa ja kirkunaa,huoh.Yksikätisesti kaikki kotityöt.Unto oli äidilläni yökylässä ja Liisa kuin orpo piru.

  VastaaPoista
 3. Oi, miten hienosti ja hauskasti kirjoitettu. Ihana muisto tästä ajasta Liisallekin. Tuo parikiloinen yövaippajuttu nauratti!
  Johanna

  VastaaPoista
 4. Hellyyttäviä aina nämä siun kuvaukset.
  Ja Liisa. Päivä päivältä suloisempi.

  VastaaPoista
 5. Blogissani on sinulle tunnustus. Kiitos inspiraatiosta ja kauniista kuvista! :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten suloinen Liisukka! :)

  VastaaPoista