keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Nukkekoti


Kerroin taannoin nukkekotiprojektista kummitytölleni.Tyttönen on nyt Suomessa ja näin perhettään eilen.Talo valmistui ajoissa,amme vain puuttuu kylpyhuoneesta mutta se on kaiketikin jo matkalla,huuto.netistä löytyi.Talo on kierrätyskeskuksesta,kaikki kalusteet,matot ym. joko itse tehty tai kirppiksiltä löytyneitä,ainoastaan eläinperhe on uutena ostettu.Nukkeperhettä etsin mutta Lundbyn versio oli ainoa jonka lähiliikkeistä löysin ja oli aika tökerösti  tehty,naamat vähän sinnepäin maalattu ja vaatteet liian isoja ja tönkköjä.Eläinperhe näytti kuitenkin olevan ihan mieluinen,huonejako lähti vaihtoon samantien ja siskotkin kävivät tutustumassa taloon.
Seuraavaksi voisin ottaa oman nukkekodin projektiksi,näpertely on niin mukavaa.Se onkin useamman vuoden projekti kun ei käyttäjääkään vielä hetkeen ole.Nykyinen talo on Unton autotallikäyttöön ihan passeli,vaikka katto vähän repsottaa ja huonekalut on eri paria..(Liisa lähinnä jyrsii huonekaluja toistaiseksi).Pikkuhiljaa on kiva keräillä rekvisiittaa ja luulen että kummityttö saa joulupakettiinsakin jotain nukkekotitavaraa.

Ennen; (osa ensimmäisestä maalikerroksesta jo sivelty ennen kuin muistin napata kuvan iltahämärissä..)


Jälkeen;10 kommenttia:

 1. Voi jestas kun upea lopputulos!
  Itse kaivoin tiistaina oman vanhan (joka on samanlainen kuin tuo sinun entraama) ja harmittaa ettei systerin puisia huonekaluja ole kuin kaappikello ja lipasto jäljellä. Minun onkin muovisia, kasarityyliin, joita pikkuveli on vielä mustalla tussilla 'parannellut' :D
  Ja totta - ne kaupassa myytävät perheet on kummallisen näköisiä :D etenkin se äiti, joka näyttää niin feikiltä huulineen kuin mahdollista. Neiti leikkii muutamalla pikku'baabilla' eli Steffinukeilla ihan tyytyväisenä.
  Aurinkoista viikkoa :)

  VastaaPoista
 2. Pieni Lintu; kiitos!

  RuusuLiisa; Meilläkin on muutama miun vanha barbi ja My Little Ponyja tallessa muttei vielä käytössä.Ei säilyny miunkaan nukkekodin kalusteista pikkuveljien käsissä kuin muutama kaappi,niistäkin ovet puuttuu.Maalasin muuten mustalla kiiltävällä maalilla yhden ruskean muovikaapin tuonne,keittiökuvassa näkyy.Se oli ruskea oransseilla listoilla ja beigeillä ovilla.Päättelin et musta on ainoa mikä sen peittää..Maalilla vaan peittoon pikkuveljen tussitaide!Mie oon itse parannellu omia vastaavia eläinhahmoja,Pikkaraisiako ne suomeks on (Sylvanian families),yhdellä pupuäidillä on pinkillä piirretty huulet ja mustalla ripset,noin niin ku vähän näyttävämmäksi,naisellisemmaksi :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on isän vanhaan matkalaukkuun säilöttynä omat nukkekodin kalusteet, jotka saimme sisareni kanssa kouluiän kynnyksellä. Isä teki nukkekodin, mutta tuota taloa ei enää ole olemassa. Kalusteet kuitenkin. Puiset sellaiset. Vessanpöntöt ja kaikki!

  Olin ajatellut säästää ne lapsilleni, mutta kun meille siunaantui noita nuoria miehiä, niin ne yhä odottavat siellä matkalaukussa. Joko säästän ne lapsenlapsilleni tai ne saa kummityttö. Aarteita ovat!

  Ihastuttavaa työtä olet tehnyt. Talo on kuin uudesti syntynyt. Ja nuo kuvat jotka olet ottanut ovat kuin satukirjan kuvitusta!

  /m

  VastaaPoista
 4. Ihana nukkekoti! Omaa intoani nukkekodin kunnostukseen on laimentanut toistaiseksi se, että ne tavarat ja nuket eivät pysy siellä yhtään järjestyksessä, koska niillä leikitään koko ajan ja mitä ihmeellisimpiä olioita menee nukkekotiin sisään mylläämään : )

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Raikas ja hauska.

  VastaaPoista
 6. Oi miten suloinen! En malta oottaa että pääsen näpertelemään Kertulle (ja Kertun kanssa) tuollaista.. Pikkuvirkkuut sopivat tuonne mainiosti!

  VastaaPoista
 7. helsingissä on lähellä (tai on ainakin ollut) sellainen liike, kun fanny & alexander. siellä on maailman ihanimpia nukkekotitavaroita, käsintehtyjä kaikki. ihan unelma, jos enemmän haluaa satsata :-)

  VastaaPoista