sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Käsityöhaasteita


Viimeisin käsityö on tuo Liisan 1-vuotislahjaksi virkattu unipehmo.Syntyi automatkoilla ilman suunnitelmaa,muotoutui sitä mukaa kun tein.Lankoina oli bambua ja baby alpaccaa,pehmoiset ja kutittamattomat.Ja sattuivat olemaan lankakorissa.

Lähdin jo tovi (hävettävän pitkä sellainen) sitten Marian mukaan käsityöhaasteeseen,jossa on tarkoitus kuluvan vuoden aikana tehdä viidelle ensimmäisenä tähän postaukseen kommentoineelle jotain.Tyyli on vapaa,mikä kellekin on se omin juttu.Ja nämä viisi kelle näpertelen jotain,tekevät puolestaan viidelle heidän postaustaan kommentoineelle.Anna hyvän kiertää,heh.Aikaa on onneksi näin ruhtinaallisesti,ehtii miettiä mitä sitä tekisi.

Ihanainen Mekkotehdas haastoi minut (myöskin todella jo aikaa sitten) mukaan ompeluhaasteeseen,jossa tehtävänantona oli esitellä jokin tärkeä tai mieluinen käsityötarvike.Tämä olikin vaikea pala,sillä käsitöiden tekeminen on tällä hetkellä viitisen minuuttia siellä,toinen täällä ja ompelukset keittiön (onneksi isolla) pöydällä.Ompelukone lienee se tärkein väline,kirppikset yleisin materiaalin ostopaikka ja inspiraatio tulee taitavilta ihmisiltä joiden töitä ihastelen blogien kautta sekä vintage-vaatteista,vanhoista lehdistä ja uusistakin muotilehdistä.Haaveilen omasta ompelunurkkauksesta,pöytäkin jo olisi mutta se on vielä hoitopöytänä ja odottaa uutta maalia.Ehkä ensi talvena jo saan pöytätilaa näperryksilleni.Purnukkaiset,kaikenlaiset on lähellä sydäntä ja käsityötarvikkeiden lajittelu ja järjesteleminen niihin on lähes terapeuttista,joten ompelutarvikkeiden säilöminen ja järjestely on mieluinen osa käsitöitä.Hyvin tärkeä tekijä käsityöharrastuksissa on Mummolla ja Mammalla.Käytännössä ompelen silloin kun Unto on yökyläilemässä joten listaisin isovanhemmat välttämättömäksi 'käsityötarvikkeekseni'.

Ompeluhaaste pitäisi jakaa eteenpäin mutta tylsänä skippaan sen osuuden,tämä on tainnut jo ehtiä aika hyvin kiertääkin.

Kiitos Maria ja Mekkotehtaan tytöt!Viidelle kommentoineelle siis näpertelen jotain,jännä nähdä kenelle menee ja kiva miettiä mikä ilahduttaisi saajaansa.

4 kommenttia:

 1. Hei Rimpsukaisa mulla on sulle jo valmiina postia:D joka ensi viikolla lähtee postiin.
  Ja tietenkin oallistun tähän en malta muuta:DD

  VastaaPoista
 2. Mukana, vaikka sama haaste minulla työnalla :D Laitetaan sitten toinen kierros käyntiin.

  Miekin listaisin siipan/isovanhemmat tärkeimmäksi käsityötarvikkeeksi. Kaikella rakkaudella sanottuna tuo parivuotias elohopea tekis muuten harrastamisesta he**ettiä. Olen sen verran onneton ompelija, että tartten kaiken keskittymiseni :D

  Mukavaa alkanutta viikkoa sateesta huolimatta!

  VastaaPoista
 3. Kiva saada teidät mukaan,alan saman tien ideoimaan mitä tekisin.
  Saa nähdä ilmaantuuko ketään vielä vai joko tässä on blogimaailmasta enemmistö näpertelijöitä mukana.

  VastaaPoista
 4. Onkohan tämä lupaus vielä voimassa? :)
  Lueskelin näitä vanhempia postauksia ja huomasin että kesähelteet ovat tainneet viedä kommentoijia..(kovin tuntuu hiljaiselta koko blogimaailma.) Mukana ollaan jos kaltaiseni matti myöhäiset lasketaan vielä mukaan!

  VastaaPoista