maanantai 11. toukokuuta 2009

Hiljainen aamu


Poika jäi mummolaan yökylään eilisellä äitienpäivävierailulla.Olivat aika innoissaan,poika ja mummo.Minäkin,vaikka vähän meinas lähtiessä haikeus iskeä.Miten sitä onkin niin vaikea päästää irti vaikka omaakin aikaa kaipaa?Lehdenlukua sängyssä,pöytään katettu aamupala (vs. ruokalusikalla jogurttia seisten,'anna,anna' jalan juuressa),yrttisuolaakin sai ripotella leivälle ihan avoimesti,kaukosäätimen jättää pöydälle ja kolistella ja rapistella vielä puolenyön aikaan.

Ja miten tämän yleellisen vapaa-ajan käytän?Siivosin,vaihdoin kesätekstiilit ja tälle päivälle on sata häihin liittyvää asiaa hoidettavana kaupungilla,kutsujen näpertämistä ja hirveesti intoa ommella.Eli aktiivisesti.Ihan kohta,nyt vaan istun tässä ja kuuntelen sadetta.


Ja ikävä jo on.Illalla haen pienen miehen kotiin nukkumaan.Mummo ehdotteli toistakin yötä mutta sitä ei äiti kestäis,heillä ei kyllä olis mitään hätää..

5 kommenttia:

 1. Voi että..varmaan ihanaa, mutta kamalaa - ihanan kamalaa!! :D Meillä isompi poika on usein mummolassa, mutta ei kyllä yötä ole ollut kuin kerran - kun olin sairaalassa itse ja mies mukana siellä..kuinkahan sitä osaisi olla ilman, että muksut olis kotona yötä..aah, aamulla sais nukkua pitkään ja tosiaan syödä aamupalan ihan rauhassa ilman tappelua ja kitinää ja riitelyä.. :)

  Nauti tästä päivästä!!! :)

  VastaaPoista
 2. Olet onnekas kun omaatte mummolan lähettyvilla ja mummon joka hoitaa. Ja arvatenkin rakastaa hoitaa pikkuistanne. Meillä on se tilanne, että mieheni vanhemmat eli se toinen mummola on kaukana kaukana satojen kilsojen päässä ja minun vanhempani asuvat kahta eri kotia. Toinen yhä aktiivisesti työelämässä ja harrastaen, toinen taas ei tule koskaan pyydettäessä hoitamaan kaikenlaisten tekosyiden ynnämuiden varjolla :( :(
  Elävät liian kiireistä elämää hoitaaksensa lastenlapsiaan... meillä hoitoapua onneksi tarjoavat kummit sekä ystävät. :)
  Aina harvoin. Liian harvoin. Siltä ainakin tuntuu :D :D Pitääkin ottaa puhelu jos saisin nämä joskus jonnekin ... hetkeksi, hih.

  VastaaPoista
 3. Poika on varmaan jo kotiutunut pesäänsä, mutta toivon, että päiväsi on ollut antoisa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille,oli ihanan kamalaa,kuten Pienilintu totesit.Mummot on kyllä ihania,innokkaita hoitamaan,usien kyläilevätkin.Isovanhemmat on ollu meille kyllä iso voimavara,välillä saatu hetki hengähtää kahdestaan tai mummolareissulla nukkua ilman nyyttiä.Isovanhempien huomio on lapsellekin ihan erilaista kuin vanhempien,paljon intensiivisempää,koko ajan vahditaan ja huomioidaan,kotona pyörii enempi vähempi jaloissa ja mukana kotihommissa.Silti kumpikin mummo on niin täyspäinen ettei lelli piloille ja syötä pelkkää namia :)Molemmat neljän lapsen äitejä,toinen kätilö ja toinen erityislastentarhanopettaja joten hyvässä hoidossa on,uskaltaa huoletta jättää yökyläilemäänkin joskus.Ehkä teillä Niina isovanhempien rooli muuttuu aktiivisemmaksi kun työkiireet jää ja lapset on isompia,onneksi olette osanneet valita avuliaita kummeja :)

  VastaaPoista
 5. Sinulle on Rimpsukaisa tunnustus blogissani!!!! :)

  VastaaPoista