maanantai 16. helmikuuta 2009

Emäntä

Keittiössä vietetty aikaa.Poika jalassa kiinni ja välillä syöttötuoliinsa sidottuna 'apulaisena' = syömässä maissinaksuja jotta olisi hiljaa ja viihtyisi edes hetken.

Sämpylöitä.

Suklaakakkua,ranskalaista sellaista ja kevennykseksi vaniljakermajäätelöä.Välipalani,kyytipoikana teetä lempikupista joka löytyi kirppikseltä hintaan 50snt joskus syksyllä.Astianpesukone vaan harmillisesti kuluttaa lasitetta(?) astioista ja pilaa ne ennen aikojaan.Eikä tuu mieleenkään pestä käsin kun siitä on kerran päässyt.Aluksi kun muutettiin tähän konetiskarin omaavaan asuntoon mietin myrkkyjä,jotka kulkeutuvat lapsen elimistöön mutta olen vaientanut mietteet ja hyväksynyt oman puutteellisuuteni,en ikinä tule tekemään kotitöitä kuin pakon edessä.


Unto työnsi kitusiinsa välipalaksi puolitoista sämpylää ja kipon mustikkamansikkakiisseliä,itse tehtyä tietenkin,hah,minuutissa hellalla,onpa itserakas olo.Oli raukka ihan huumassa vaaleasta leivästä,meillä kun lähes aina on vain ruisleipää.Itse yritän ikuisesti (laihduttaa) syödä terveellisesti ja mies oikeasti tekee niin.Tuppaa allekirjoittaneella nuo kakut uppoamaan helpommin kuin Real.Onneksi tykkään hameista,rimpsuhulmuhelmat ja tunikat kätkee (?) mukavasti syöppöpömpön.

Tunsin itseni vallan hyväksi emännäksi,äidiksi ja vaimoksi,suorastaan hyrisin itsetyytyväisyydestä kun pojalla maha pullotti pinkeänä.Ruokaakin tein,tylsää arkipöperöä vaan,iänikuista jauhelihaa.Mutta leipominen oli virkistävää häiriötekijästä huolimatta,tunsi saavansa aikaan jotain konkreettista.

3 kommenttia:

 1. hei, muksaa tiistaita! ihana kuva untosta tuossa, tuo tokavika.

  juon tässä aamuteetä ihan koomassa, ja suunnittelen kirjoittavani gradua. maanantai-aamuun asti piinaa, ja sitten koittaa hetkisen kestävä henkinen vapaus :D

  tuu tännekin tekemään sämpylöitä ja suklaakakkua!

  ps. kauniita kuvia helsingistä! ettehän silti muuta sinne, ainakaan kohta? ;) t sai sieltä asunnon kesäksi: sama tie, eri talo, isompi kämppä.

  t.e

  VastaaPoista
 2. Ei muuteta,kyllä myö ollaan maalaisia.Varmaan kivempi teillä tänä kesänä mennä Hesaan kun on kulmat jo tutut ja asunto asiallisen kokoinen,ei heti seinät kaadu päälle.Onko se niin iso et siellä mahtuis yökyläilemään?

  VastaaPoista
 3. tottakai, pistetään mahtumaan! :)
  se on yksiö, mutta puolet isompi kun viimekesäinen huone. :) meinasinkin ehdottaa, että mennään joskus yhdessä helsinkiin kesällä? ja unto mukaan! :D mie siis vietän kesän joensuussa kirjoitellen, mutta enköhän t:n luona ramppaa ja oleile suhteellisen paljon..

  e

  VastaaPoista