keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Makuuhuone ennen/jälkeen

Tältä näytti kun käytiin taloa ensimmäistä kertaa katsomassa.

Ennen

Ennen
Tilanne nyt,pari tapettikerrosta kuorittu pois,seinät tasoitettu ja tapetoitu,lattia ja päätyseinä,listat maalattu ja muutettu omat tavarat paikoilleen.


Pystylistat puuttuu nurkista vielä,sänky mahtuu just sentilleen,valaistus vielä vähän hakusessa,johdot piilottamatta.Kanervanvärisen seinän takana olevassa matalammassa osassa huonetta on aikuisten vaatesäilytys joka toistaiseksi käsittää kallistelevia  ja kaatuneita vaatepinoja,toivottavasti kevään aikana keksitään toimivat säilytysratkaisut,Ikean Expedit-hyllyjä kyljellään ajattelin mutten ole mitannut sopisivatko.Pienen senkin viereen,oven taakse,hormia vasten olisi tarkoitus hommata yksiovinen vaatekaappi johon saisi ripustettavia vaatteita.Tarpeeksi pientä vaan on vaikea löytää.Kun muuttokiire,pakkaaminen,purkaminen ja akuuteimmat asiat rautakauppaan on ohi niin olen laiskistunut täysin.No,vähitellen,yksi epäkohta kerrallaan eteenpäin.Vaatesäilytys vanhassa talossa on kyllä haasteellista nykyisellä vaatemäärällä,ilman yhtäkään kiinteää kaappia.Toisaalta antaa mahdollisuuden hankkia ihania vaatekaappeja.Tai ainakin haaveilla niistä.Tai edes siivota kaapeista kaiken turhan.

16 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää!

  Vaatesäilytys on tosiaan ongelmallista vanhassa talossa. Meidän 1950-luvulla rakennetussa talossa ei ole edes noita yläkerran matalampia osia. Neljän hengen vaatteet, pyyheet ja lakanat on mahdutettu kolmeen (1 henkaritangollinen, 2 hyllyllistä) 50 cm leveään kaappiin ja neliömetrin kokoiseen/160 cm korkeaan vaate"huoneeseen". Eipä ole nykyään liikaa vaatteita ja pyykkihuollon on pelattava :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä kaunista!

  Meillä on (onneksi edes) neljä upotettua kaappia,joista yhdessä hyllyt,muissa tangot. Eteisessä kamala kaapisto ulkovaatteille,lisäksi ikean lipastoja Pepin ja Ellin vaatteille,petivaatteille ja vaipoille ym. Mutta on kyllä ihan liikaa kaikkea - mulla onkin sellainen pieni raivaus/järjestely koko ajan päällä. Hylly,kaappi kerrallaan yritän käydä läpi ja laittaa turhaa pois..
  Mutta niin,paljoa ei ole tosiaan säilytystilaa näissä vanhoissa taloissa,saa olla aika kekseliäs välillä..:)

  VastaaPoista
 3. kyllä nuo kangaspuut säväyttää myös vaikka uusikin kalustus on passeli!

  VastaaPoista
 4. hmmm:ihan totta,pyykkihuolto kun pelaa niin se jo pelastaa paljon.Lakanoita ja pyyhkeitä piti karsia ja kirppispöytä on nyt toista viikkoa että vaatettakin saisi vähemmäksi.Pitää varmaan vielä pitää blogikirppiskin :)

  Niina;kiitos :) Meillä on isohko senkki telkkaritasona olohuoneessa ja siellä lakanat,pöytäliinat ym.Pyyhkeet on tuolla makkarin 'vaatehuoneessa' aikuisten vaatteiden kanssa,lastenhuoneessa on yksi pikkuinen kiinteä komero johon mahtuu Liisan vaatteet,Unton vaatteet on erillisessä senkissä lastenhuoneessa.Yläkerran tasanteelta pääsee pitkulaiseen varastotilaan jonne olen viritellyt rekin ja laatikkopinoja vaatesäilytykselle mutta sinne pitäisi järkevästi sijoitella kaikki muukin säilytettävä mitä ei ulkovarastossa voi pitää.Askartelutarvikkeet,remonttitarvikkeet..Ja oi siivousvälineet!Ulkovaatepuoli on tällä hetkellä hankalin mutta niillekin on kaappi olemassa kun siihen saisi tangot ja miehen motivoitua kantamaan sen kellarista ja pulttaamaan seinään kiinni :) Samaan kaappiin suunnittelen siivouskamppeita,en vaan tiedä mitä imuri talvisaikaan tykkäisi säilytyksestä kylmällä verannalla.

  Milla;oltaisiin saatu kangaspuut kaupassa ja harmitti kun ei ollut mitään paikkaa niille.Joku mummeli ne oli sitten ottanut,kävi purkamassa ja merkitsi joka pikkuosan tarkasti,hyvään kotiin pääsivät,ehkä meikäläisen parin maton tarpeella ei ihan olis ollu käyttöä moisille :) Mutta paikallisiin Marttoihin olen pari kuukautta aikonut liittyä,jos siellä saisi mattojakin tehtyä.Ja aikaiseksi sen liittymisen,kunhan talvihorros helpottaa.

  VastaaPoista
 5. Oi, mä niin tunnen tuon vanhan talon (vaate)säilytystuskan! Montako vuotta mekin ollaan tässä jo asuttu ja edelleen puuttuu säilytyskaappeja. Hitsit. No, yksi homma on sentään enää toteutusta vailla. Mä nimittäin päätin, et meidän makkariin ei tulekaan vanhoja kaappeja vaan otetaan tila tehokkaammin haltuun niin, että mies rakentaa sinne iiiiison kaapin. :) Mut on niitä vanhoja kaappeja vaan kiva etsiskellä. Toivottavasti löydätte kivat!

  VastaaPoista
 6. Kyllä vaan talon tunnelman aistii kuvista!
  Ja mikä upea lattia!

  VastaaPoista
 7. Katri;oon miettiny kans josko purkais tuon takaseinän pois ja teettäis mittojen mukaan säilytyssysteemin kiinteäksi sinne,sen oloisen että voisi olla alkuperäinen.Meillä vaan menis teetettäväksi..Miulla into riittäis näperrelläkin mut taito ei,kai sitä oppis tehdessään.Miehellä ehkä olis paremmin taitoja muttei ihan pinna riitä puutavaran muuttamiseen kiintokalusteiksi :)

  Nalle;kiitos!Tuo valkoinen lattiapinta vaan on osoittautunut käytännössä melko armottomaksi,päivittäin saisi tomuliinan kanssa hiulata että näyttäis siistiltä..Varmaan kasvun paikka,epäjärjestyksen sietokyky kasvaa kun raputkin on vedetty samalla maalilla ja ne on kätevästi silmän korkeudella useamman kerran päivässä.Pari ikkunaa 'rappukäytävässä' vielä varmistaa ettei mikään langanpätkä ja pölypallo jää kevätauringolta piiloon :)

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti edukseen on makuuhuone muuttunut! Tykkään kovasti sisustusvalinnoistasi :)

  VastaaPoista
 9. Superkivat verhot! :) Vaalea lattia on hankala, mutta niin on kyllä tummakin, jos tosiaan valoa pääsee hyvin sisään. Alan pikkuhiljaa ymmärtää mitä varten ne kammottavat epätasaisen harmaat muovimatot oli suosiossa jossain vaiheessa x).

  Teidän kodista tulee ihana, onnea!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Laura!

  Anonyymi;Verhot on Sandersonin kankaasta,löysin joskus kirppikseltä,ihan lempparit.Sitä helppohoitoista muovimattoa meiltäkin löytyy vielä alakerrasta..Varmaan vuoden päästä kesällä saavat lähteä,tuleva kesä menee vielä tutustuessa,ei paukut riitä alkaa repiä lattioita auki kun just ollaan asetuttu.Ja kiitos,tulee tästä ihana vaikkei millään malttais odottaa että kaikki on valmista.

  VastaaPoista
 11. Mulle tule mieleen mansikkajäätelö tuosta seinän väristä, ihana joka tapauksessa. Ja muuton/remontin jälkeinen väsähdys on niin tuttua. Voimia ihan arkielämään sulle alkuun!

  VastaaPoista
 12. Oi kuinka ihana blogisi on, löysin tänne yllättäen. Makkarinne on myös todella kiva! Jään ehdottomasti seurailemaan touhujasi! :)

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa Jonna,kiva kun löysit tänne!Tahti on aikas hidas tätä nykyä,puhti kuluu muuhun kuin virtuaalimaailmaan mutta aina kun täällä joku nurkka edistyy niin kuvailen :)

  VastaaPoista
 14. Oi, yllättävän pitkän blogitauon jälkeen muistin tulla taas kurkkaamaan blogiisi, ja hyvä tovi siinä vierähtikin,kun luin postaukset ajalta,jona en ole täällä pistäytynyt.

  Olen hyvin laiska kommentoimaan blogeja,mutta nyt on ihan pakko,kun tuli niin hyvä mieli uudesta kodistanne! Hyvältä näytt, onnea!
  Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa..

  VastaaPoista
 15. Kiitokset anonyymille kommentoijalle!Kunhan vatsatauti vol.2 helpottaa lopullisesti niin suoritan suuremmanluokan desinfioinnin täällä,sit voisin kuvaillakin taas jotain pieniä edistyksiä :) Ja hyvä mieli tulee kaikista kommenteista,kiitos!

  VastaaPoista
 16. Hienolta näyttää. Vanhan kunnostaminen on palkitsevaa hommaa.

  VastaaPoista