keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Luonnosta
Mummoloiden maastoissa.Haikeaa että keruukausi alkaa olla tältä vuodelta ohi.Olen hillonnut,mehustanut,kuivattanut ja talsinut metsässä,ollut ihan elementissäni.Viimeiseen asti napsin ruusunmarjoja puskista mutten enää keksi mitä kerätä.Puolukat jäi saamatta kokonaan,ei vaan löytynyt niistä paikoista joista etsin.Mustikkaa on pakkasessa ja hillona,marja-aroniaa mehuna,jokunen pussi kanttarelleja pakkasessa,kuivattuna on nokkosta,mesiangervoa,kanervaa,siankärsämöä,puna-apilaa,katajanmarjoja ja yrttejä.Kenervat koristeeksi leivonnaisiin,siankärsämö ja apilat flunssan hoitoon.Keväällä suunnittelen valuttelevani mahlaa koivuista,nyt keitellään pakurikäävästä 'teetä'.Isäni on kerännyt ja kuivattanut ja on kuulemma vahvin antioksidantti mitä Suomen luonnosta löytyy.Maku on ihan ok,mieto,toimii vaniljatangon kanssa erityisen hyvin.
Vinkkejä kellään mitä kannattaisi vielä napsia talteen ennen lumien tuloa?
Askartelumateriaalien keruu on tänäkin vuonna vielä suunnitteluasteella,jos käpyjä,varpuja,kiviä ym. vielä viitsisi käydä keräilemässä.

3 kommenttia:

 1. Ihanat nuo syyslehdet taivasta vasten ja ladon punamulta seinä.

  Ruusunmarjoja leikataan kiekoiksi ja laitetaan naruun (kuin kaulakoru) kuivumaan. Nautitaan karamellin tavoin makean nälkään.
  Pitäisi itsekin jaksaa tehdä...

  VastaaPoista
 2. Voi kun olisinkin tuon älynny!Meillä on ruusunmarjat jo entisiä.Ens vuonna sitten.

  VastaaPoista
 3. oletpas ollut ahkera :) täällä ei olla oikein ehditty mitään kerätä.. olisi kyllä hienoa osata enemmän käyttää luonnon antimia vaikka rohtoina!

  ihana muuten tuo metsä kuva!!

  VastaaPoista