perjantai 8. heinäkuuta 2011

Syötyä


Käly miehensä kanssa kyläili eilen.Tarjolla kesäkurpitsarullia,lohitäytteisiä munia,maalaissalaattia,vinegretteä sekä focacciaa.Jälkiruoaksi jääsitruunoita.Vallan maistui kesähelteellä.


Maalaissalaatin ja vinegretin ohje on Glorian ruoka & viini-lehden numerosta 5/2004 (hamstraan ruokalehtiä aina kirppiksiltä).Salaatissa kurkkua,tomaattia,eri salaatteja,savukinkkua,kananmunaa,oliiveja,kevätsipulia ja valkosipulivoissa paistettua luomumaalaisleipää.


Vinegrettiin ravistellaan sekaisin;
                           1/4dl viinietikkaa
                           1dl oliiviöljyä
                           1/2tl suolaa
                           mustapippuria
                           1tl dijonsinappia
                           2 murskattua valkosipulinkynttä
 

Focaccian ohje on Marialta.Päällä tällä kertaa kuivattua tomaattihiutaletta,rosmariinia,oliiveja,aurinkokuivattua tomaattia,ruususuolaa ja oliiviöljyä.Oivariinin kanssa tai ihan sellaisenaan.


Kananmunien lohitäytteeseen tulee kylmäsavulohta,smetanaa,keitettyjä munankeltuaisia,valkopippuria,kaikkia maun mukaan,sopivan paksuksi seokseksi sekoitettunaPäälle ruohosipulia tms.


Kesäkurpitsarullissa on täytteenä tonnikalasta,majoneesistä,mustapippurista ja valkosipulista sekoitettu tahna.Valkosipulia saa olla reilusti!Kesäkurpitsa on siivutettu ohuiksi siivuiksi ja paistettu pannulla kirnuvoissa,annettu hiukan jäähtyä ennen täyttämistä.


Jääsitruunoista taisi tulla tämän kesän lempijälkiruoka.Täyteläinen,kirpeänraikas jäädyke sitruunakupissa,täydellinen hellesäähän.Ohje ihanasta ruokablogista,täältä.Lapsille vähän hankala syödä kun sitruuna on niin kylmä että siitä on hankala pitää kiinni.Voisin kokeilla vuoassa tai jäätelömuoteissa ensi kerralla,vaikkei yhtään niin hauskalta näyttäisikään.

Helppoja ja nopeita tehdä kaikki!

8 kommenttia:

  1. Nam, haluaisin olla syömässä noita herkkuja : )

    VastaaPoista
  2. Oi nam mitä herkkuja! Ei tällaisia saa näytellä tähän aikaan illasta,apua:)
    Ja hmmm,kesäkurpitsarullat voisivat olla kiva pikkusuolainen tuleville synttäreille. Kuulostavat ainakin ihanilta!

    VastaaPoista
  3. Apua. Se on niin harmi, ett mun mies on allerginen kalalle, koska muuten tekisin tuollaisen herkkupöydän heti huomenna. Oon totaalisen kyllästynyt meidän ruokavalioon.

    VastaaPoista
  4. Aah.. Alkoi tehdä mieli ihan jokaista herkkua. Mhhmmm... Jääsitruunat pääsee kokeiluun viimeistään kun ollaan mummolassa ensi kerralla, mun äiti nimittäin ihan varmasti rakastais niitä.

    VastaaPoista
  5. Olen iloinen että focacciani on sinullekin mieluinen!Kitos herkkuvinkeistä luulenpa että huomenna kaupasta haetaan sitruunoita myös meille:D

    VastaaPoista
  6. Hyviä herkutteluja kaikille!Sitruunoita väsäisin suoraan tupla-annoksen :)

    VastaaPoista
  7. Testasimme eilen perheen kanssa porukalla noita kesäkurpitsarullia. Olivat kyllä taivaallisia!!!! Ja olit aivan oikeassa tuossa valkosipuliasiassa: sitä sai olla runsaasti! Selkeästi kesän hittituote!

    VastaaPoista