sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Parempaa

Käytiin tuulettumassa mummolassa,maisemanvaihdos teki hyvää.Kirppiskierroksellekin pääsin tädin kanssa,tädin mies ja Liisa olivat myös mukana mutta tyttö nukkui ja setä vahti :) Tänään saatiin leikkikavereita kahteen otteeseen piristämään pitkää sunnuntaita.Herkkulakko rakoilee pahan kerran..Pientä tulosta se on jo tuottanut mutta vielä en ala bikiniostoksia suunnittelemaan.


Kotona on aikaa kulutettu mm. muovailemalla ja työntämällä sormet multaan.Salaatteja,basilikaa,mungpapuja ja vihanneskrassia kasvamassa.Muovailuvahaan sain ohjeen avoimesta päiväkodista,ei tahmaa,ei värjää käsiä,pehmeää,helppoa käsitellä.Ainesosista aluna oli ainoa jota ei keittiöstä löydä mutten löytänyt mitään tietoa siitä että olisi haitallista.Apteekista sai alle eurolla yhteen annokseen satsin.Jos joku muukin haluaa kokeilla niin tässä ohje;

Muovailuvaha
3dl vettä
karamelliväriä
1,5dl suolaa
3dl vehnäjauhoja
4tl alunaa
ruokaöljyä

Ainekset sekoitetaan kattilassa ja kuumennetään miedolla lämmöllä kunnes möhnä alkaa irrota reunoista eikä enää tahmaa sormia testattaessa.Saa kuumentua vain sen verran että massaa voi käsitellä paljain käsin.Lopuksi puristele palloksi ja säilytä tiiviissä purkissa ettei kuivu.


Ostin muutama kuukausi sitten eräältä lukijaltani nukkekodin ja joitain tarvikkeita.Alunperin oli tarkoitus pitää talo alkuperäisessä asussaan mutta oli aika synkkä väritykseltään ja sairastelun aikana kun uloskaan ei päästy keksin iskeä Untolle pensselin käteen.Valkoista ja turkoosia Helmi-kalustemaalia kaapin perukoilta ja Unton taiteilujen jälkeen naputtelin nauloja ja lisäsin pari kerrosta maalia.Edelleen näytti aika surkealta maalivalumineen joten liimailin 'tapetit' lastenohjelmien aikana.Verhoiksi pätkät pyyheliinapitsejä ja kalustuksesta vastasi Unto.Alakertaan tuli autotalli.Ihan pätevä tässä vaiheessa vaikka seinäpaperit kupruaakin.Vessakalusteet seilaa kuitenkin keittiöön ja talossa asuu välillä unilelut joten ihan muutamaan vuoteen on turha alkaa piipertämään mitään yksityiskohtaisempaa.Keräily on kuitenkin jo aluillaan,jos Liisa joskus innostuu nukkekotileikeistä niin saan pikkuhiljaa rakennella sitä 'täydellistä' nukkekotia.Olisi ihana antaa joululahjaksi talo jonka on itse tehnyt.Valot,leikkiruokaa,käsin näperretyt tekstiilit..Eli nukkekotiharrastus kiinnostaisi mutten osaa kuvitella tekeväni koristeeksi,talo olisi leikkimistä varten.





Mukavaa ja eritoten tervettä viikkoa kaikille!Sipulilohkot harson sisään käärittynä sängynpäässä roikkumassa kuulemma auttaa yskänärsytykseen ja hunajalla lahjomalla saa kolmevuotiaan alistumaan keittosuolatippojen laittoon.Ihan vaan vinkiksi niille jotka kuitenkin sairastaa.

7 kommenttia:

  1. Nukkekoti on vain niin ihana, ajaton lelu, joka jaksaa innostaa sekä tyttöjä, että poikia aina kouluikään asti.
    Ja miten se ruokkiikaan mielikuvitusta.

    VastaaPoista
  2. Mie ihailen sitä miten sie saat niin vaivattoman kuuloisesti kaikki muuttumaan kauniiksi. Miten osaatkin löytää juuri ne tavarat, jotka saa maaleilla muutettua uudeksi. Ja tuo sinisen sävy nukkekodin katossa saa miut hyrisemään. On niin kaunis!

    VastaaPoista
  3. Hauska idea tuo muovailuvaha! Testaan!

    /m

    VastaaPoista
  4. Kyllä sipulikääre on pelastanut meillä monta yötä.Ehdottomasti kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Sipulivinkki tuli meille vähän myöhässä mutta tiedänpä ens flunssan iskiessä testata.

    Tää muovailuvaha on ihan huippua,oon yleensä ollu laiska kaivamaan muovailut esiin kun se kaupan vaha on niin tahmaavaa eikä lähde käsistä edes saippualla,vaatis varmaan Fairya että liukenis..

    Tytti; sitä sinistä on edelleen puol purkkia jäljellä että ilmottele kun löydät jotain maalattavaa :)

    Sirkku; muistan elävästi nukkekotileikit,taisin polottaa leikkejä ääneen vielä ala-asteiässäkin..En muista että pikkuveljet olis muuta kuin laskeneet mäkeä nukkekodin katolla mutta voi olla etten tosiaan vaan muista.Unto on kyllä ollut yllättävänkin innoissaan.Sohva on kuulemma ihana mutta äitinukke pitäis saada noille lapsille.

    VastaaPoista
  6. Voi vitsit tuolla nukkekodissa on ihan samanlaisia huonekaluja kun mulla oli.Toi kaappikello ja ruskea lipasto:)
    Johonkin blogiin just kommentoinkin että muistan ikuisuuden kun olin ala-asteella ekalla luokalla koulussa.Äiti oli jostain syystä kotona päivällä.Kun tulin koulusta äiti käski sulkea silmät ja vei mut omaan huoneeseen.Se oli laittanut kuntoon koko mun nukkekodin.Oli ostanut sinne uusia huonekaluja ja lamppuja.Savesta askarrellu kukkapurkin.Sitten oli ommellu pienen nahkatyynyn ja puhaltanut pikkusia ilmapalloja kun oli vappu.Voit vaan arvaa olinko Happy:)
    Tää oli silloin kasari aikaan.Olis kiva jos meidän Iskäkin tekis itse joskus Lyytille nukkekodin.Oon jo vähän kyselly.Mun oma nukkekoti on nyt mun vanhempien luona kun veljen tyttö Hertta leikkii sillä.Mä en tiä muistanko väärin mut mun mielestä olen ihaillu joskus Porvoossa Riimikon ikkunassa olevaa nukkekotia.
    Mä laitoin joskus vaikeavammaisille töissä kans jotain sipuleita sukkiin kun olivat kipeitä.En muista auttoiko:)

    VastaaPoista
  7. Ihana juuri sellainen oikean mallinen nukkekoti! Pidän suomalaisten käsintehtyjen tuotteiden nettikauppaa ja nyt yksi tekijöistä on ideoinut sinne nukkekodin kalusteita: http://taitaentehty.blogspot.com/2011/03/tuffan-puulelujen-uutuuksia.html Käy katsomassa & kerro mitä tykkäät, juuri ovat värivaihtoehdot mietinnän alla joten hyviä ideoita otetaan vastaan!

    VastaaPoista