sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Unto


 3v 3kk.Vilkas,äänekäs,sosiaalinen.Haluaa halia,muhia,pyrkii viereen öisin.Isin kanssa riehuu ja 'myllii'.


Totesi että hänestä tulee poliisismies,palosmies tai lopolttimies.Ei osannut kertoa mitä se robottimies tekee mutta lienee tärkeä toimi.


Laulajapoika,alkaa tosin tiedostaa että siihen kiinnitetään huomiota eikä aina enää pyynnöstä luikauta vanhoja poikia viiksekkäitä.Pyytämättä loilottaa kaupan hedelmäosastolla '..olititko elämäni viimeinen elämäni lakkaush..'.Tykkää myös soittaa,rumpuja,kovaa.Antaa Liisalle samalla tamburiinin,jota tuo takoo pikkunyrkeillä,pitävät konsertin.Kirppikseltä löytyi lasten kitara josta yksi kieli kadonnut,sitä soittaa ja haluaisi bassorummut,bassokitaran,saksofonin,poikkihuilun ja oikeastaan kaikki soittimet joiden olemassaolosta saa vihiä.Leikkii roolileikkejä,pukeutuu jalkapallopaitaan,Eemeli-lippikseen,hienon rouvan hattuun,huopatossuihin,olkihattuun,kissankorviin..Nyt katsoo sunnuntain lastenohjelmia eilisten kissanviiksien jämät poskilla.



Kirjat saa pysähtymään,useimmiten valitsee jonkun kulkuneuvoaiheisen opuksen -syvä huokaus-.
Leikit on kasvaneet uusiin ulottuvuuksiin.Suu käy koko ajan ja touhuaa omiaan parikin tuntia putkeen välillä vaan vessassa käyden.Sekin onnistuu nykyään,useimmiten.Yöt on vaippa,en jaksa vielä pottarumbaa öisin,kunhan alkaa useammin olla vaippa kuiva aamuisin niin sitten viimeinen pinnistys kuivaksi.Autoleikit,eväsretkelle 'eläimejen' tai unikavereiden kanssa,jääkiekkoa sisällä sählypallolla kypärä vinossa.Maja pöydän alle ja sisko mukaan retkeilemään sinne,peitot ja tyynyt,puisia hedelmiä ja astioita mukaan.



Hämähäkkimieshammastahna saa kinuamaan hampaanpesua pitkin päivää.Valitsi punajuurikeiton mielummin kuin lihapullat ja perunamuussin,pyysi jälkiruoaksi omenaa.Jotain on mennyt oikein siis mutta joka kauppareissulta mieluusti kotiutuisi lakun,pillimehun,'päkskiksen','tuhvelin' tai 'kaapon' (Fazerin pikkupatukoita..) kanssa,välillä kyllä kotiutuukin.

Pikkukakkonen saa lamaantumaan täysin liikkumattomaksi sohvalle.Melukylän lapset,Eemeli,Se pikkuinen Lotta,Heinähattu ja Vilttitossu,Saariston lapset,Muumit ja Lauri kilpa-auto jaksavat kiinnostaa.Eläytyy Melukylän lasten touhuihin ja matkii murretta,sanontoja,hyräilee tunnusmusiikkia leikkiessään.


Siskoa lähinnä hellii ja yrittää (kirjaimellisesti) kiskoa leikkeihin mukaan mutta välillä hermo menee kun sisko pilaa autokilpailuleikit tunkemalla voittajakandidaattia suuhunsa.Silloin saattaa vyöryttää sisaren selälleen pää kolisten tai työntää naamasta kauemmas.

Tarvitsee fyysistä myllytystä todella paljon.Parin,kolmen tunnin ulkoilu takana ja sisällä pomppii kengurupallolla,juoksee ympyrää.


Aloitti juuri leikkikerhossa,isojen kerhossa,yksin.Jännitettiin miten sujuu mutta hienosti on mennyt,mitä nyt pari kertaa ilmoittanut ettei mene kerhoon enää ikinä ja yhdet housut pissinyt välipalapöydässä märäksi.Totesi kuulemma tyynenä kesken porkkanan rouskutuksen että tais mennä pissat housuun.Kertoi sitten kerhon tädille että ei se mitään,näitä sattuu.Pieni lähti maailmalle,omituinen tunne päästää lapsi yksin selviämään.On kyllä kovasti kaivannut lisää ikäistään seuraa joten haikeudesta huolimatta on ihanaa että sai kerhopaikan.

18 kommenttia:

  1. Miekin tykkään teidän Untosta.

    Voisin listaan lisätä, että: avoin, sosiaalinen, huumorintajuinen, tätien hurmaaja säihkysilmä :)
    Kukaan ei ole ennen kutsunut heti eka kyläilyllä minua myllimään, eikä hämmästellyt ja ihaillut suureen ääneen oranssia takkia.

    Meilläkin katsotaan parhaillaan lastenohjelmia, mie juon kahvia ja mussutan eilen leipomiani mokkapaloja, ettei äitiys vatsan ympäriltä katoa ;)

    Kirjoitin omaan blogiini siitä mistä puhuttiin silloin, on mietityttänyt tosi paljon tällä viikolla.

    VastaaPoista
  2. Ihana kuvaus pikkumiehestäsi. Vaikuttaa loistavalta pakkaukselta!

    VastaaPoista
  3. Vahvan itsetunnon olet osannut pojalle rakentaa ja antaa reilusti tilaa lapsen vahvuuksille. Mielenkiintoista sitten seurata, kuinka innoissaan hän on aikanaan koulusta ja lukemisen ihmeellisestä maailmasta.

    VastaaPoista
  4. Kaunista kerrontaa pienestä miehestä. Luin lähes haikeana, kun täällä sunnuntai aamun lastenohjelmien katsojien määrä vähenee koko ajan.

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus! Ja uusi blogituttavuuskin. Ripsukaisa on kiva nimi. Mylliminen on hauska sana.

    VastaaPoista
  6. Minunkin mielestäni aivan ihana postaus kuvineen ja teksteineen! Kiitos! Näitä sattuu... hih.

    VastaaPoista
  7. Olipa hauska eksyä vanhan työkaverin kuulumisiin. Kauniita kuvia ja ihania lapsosia. Pirteää lopputalvea!
    -Anna-

    VastaaPoista
  8. Mahtava postaus!

    kaapo mullekin kiitos ;)

    -Anna :)

    VastaaPoista
  9. Eksyin tänään ihanaan blogiisi ja jäin lukijaksesi. Teilläkin näyttää olevan pitkätukkainen vauva, kuten meillä aikanaan. Nyt puolitoistavuotiaan hiukset hipovat jo pyllyä.

    VastaaPoista
  10. Tytti;minuukin on mietityttäny.Oon koittanu kuitenkin vähentää äitiyttä tosta vyötäröltä,tosin vasta kerran jättäny herkut ostamatta ja leipomatta mut alku se on sekin..

    Sirkku;luulen että iso kiitos kuuluu tuolle miehelleni,pinna on paljon pidempi kuin miulla ja jaksaa tuusata autoleikeissä loputtomiin,toisin kuin mie..

    Anna: ea? Olipa hauska sattuma!Taitaa tää arki näyttää jokseenkin erilaiselta verrattunu aikoihin jolloin paranneltiin krapulaa takahuoneen lattialla mallikappaletyynyt pään alla.. (Ja toivottavasti sie et nyt ole jostain muulta työpaikalta toinen Anna) Ne pikkujoulut ja etenkin seuraavan päivän olot tuli kertoiltua seuraavallakin työpaikalla heikkona hetkenä ja olin siitä asti Ämpäri-Kaisa,erotuksena toisesta Kaisasta joka ei ollut nukkunut sängyn alla sikiöasennossa alasti ämpäri päässä.Vahinkojen minimoimiseksi.Tuntu ihan järkevältä kyseisellä hetkellä.

    VastaaPoista
  11. Kiitos ihanista kommenteista!Ikävä iski jo,Unto on mummolassa 'hiihtolomalla' kaksi yötä ja myö täällä vaihdetaan huonejärjestystä.Luulin etten ehtis ikävöidä kun on puuhaa,taidan vaan odottaa innolla että näkee 'uuden' huoneensa..

    VastaaPoista
  12. Mahtava Unto!!=) Aina satutaan kerhoon eri aikaan, tosin me ei viikottain edes käydä... Lähdetään aina ennen yhtätoista pois ja Sari kertoi, että te tulette usein siihen aikaan. Mutta jospa joku päivä.=)

    VastaaPoista
  13. Ea:n Annahan se täällä. Nostalgisena voi vain muistella mahtavia pikkujouluja loistavassa seurassa. Taidettiin päätyä tanssimaan siihen vanhan bussiaseman baariin, yleisönä taisi tosin olla vain matkaan tarttunut Forumin vartija (komea olikin), kävelin kotiin sukkasillani kun kengät painoi ja seuraava päivä tosiaan..hih. Ja, se täytyy vielä mainita että muistan sun käyttäneen patellavöitä ennen kuin niitä oli kaikilla, muodin edelläkävijä siis. Ihana lukea noita sun juttuja, kyllä sieltä vanha Kaisa on tunnistettavissa. Tuntuu että elät sellaista elämää mistä kassan takana haaveilitkin (kera suklaakonvehtien). Minä taasen; edelleen hieman horisontti hukassa, mutta ei elo hassumpaa ole. Sairaanhoitajana toistaiseksi, englanninbulldoggi Lutun ja Jussin kanssa jaan edelleen vuoteeni. Olisipas hauska törmätä muutenkin kuin näin virtuaalimaailmassa =) -Anna-

    VastaaPoista
  14. Ihana postaus :) Purkkihöperönä silmään pisti ylin rumpu, petteri kaniini kuosinen.. Onko jokin vanha vai vieläköhän niitä jostain löytyisi, tiedätkö? Kevät terkusin Reetta♥

    VastaaPoista
  15. Reetta; Hakaniemen hallin yläkerrasta ostin parisen vuotta sitten,joku sellainen tilpehööriliike jossa vaihtuvuus tuskin on niin kiivasta etteikö voisi edelleen löytyä.

    Anna; hehee,jee,niin hauska 'törmätä'!On se horisontti täälläkin vielä aika usvassa vaikka nyt pari seuraavaa vuotta tietää olevansa kotona.Sen jälkeisestä ajasta ei sitten olekaan mitään hajua..Ja tosta pukeutumisasiasta;olit ensimmäinen jonka näin livenä käyttävän kumisaappaita farkkujen kanssa kaupungilla.Ja ostit niitä törkeen hintaisia konvehteja joita sivistyneesti nassutit pikkuhiljaa.Oli kyllä niin kiva työpaikka,ei työ itsessään mitään hohdokasta mut seura sitäkin parempaa :) Aattele jos siellä olis ollu kamerat jotka nauhottaa äänen kanssa..
    Ja olis kyllä kiva tavata oikeestikin.Liikutaan vaan tällä hetkellä lähinnä mummoloihin mutta jos Lappeenrantaan oot tulossa niin ilmottele ihmeessä.Ja saa toki tulla ihan tarkotuksellakin kyläilee,miun on turha lupailla mitään reissuja kun en saa toteutettua kuitenkaan..

    VastaaPoista
  16. Saatanpa joskus eksyäkin sinne suunnalle, velipoika nimittäin asuu nykyään Lappeenrannassa..=)

    -Anna-

    VastaaPoista
  17. Ihana bloggaus! Ja ihana on myös rautasänky kuvissa.

    VastaaPoista
  18. Ens reissulla Anna ilmottele,meidän arjessa harvoin on Unton kerhoa suurempia menoja :)

    Kultsin kämppä; Kiitos,sängystä lisää vielä myöhemmin..

    VastaaPoista