keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Joulukuun päiviäSunnuntaiaamu alkoi mukavasti,Liisaa odottaa nyt 70-luvun nukkekoti ja iso kasa tarvikkeita.Talolla on koskettava tarina,joka oli mukava kuulla,osaan arvostaa ja huolehtia pikkukodista.Taidetaan saada myös leikkiseuraa talon entisistä omistajista joulun jälkeen.Iltapäivällä etsittiin joululahjoja parin ystävän kanssa ja kahviteltiin Majurskassa.Teki hyvää käyttää puoli päivää hömppään ja sosiaalisten suhteiden ylläpitoon.Ihanaa suorastaan.Joululahja-asiatkin on kahta pakettia vaille valmiit.Tykkään olla ajoissa juu,taisi olla lokakuussa jo puolet lahjoista kasassa.Maanantaina käytiin kerhossa joulupuurolla,loppupäivä meni pakkasta paossa kotosalla.Illalla leivottiin pipareita; Liisan huusi lattialla,Unton mielenkiinto loppui muutaman piparin jälkeen,pitkäjänteisyytensä on välillä kuin kastemadolla.Karjuikin sitten huoneessaan äitiä leikkimään sen aikaa kun nuijin hiki hatussa lopputaikinan jotakuinkin piparinmallisiksi koettaen olla kuulematta huutoa kahdesta suunnasta.Unohdin pyykit koneeseen yöksi ja kun pienet lopulta sammui mussutin pipareita ja katsoin 'Täydelliset naiset' olo vähemmän täydellisenä.Onnekseni pidän vähän kärähtäneistä,ohuista pipareista.Epäonnista tosin makeanlakkoni kannalta.Taitaa olla tämän joulun piparit tehty.Tänään tein viimeisiä joululahjahankintoja ja ystävä lapsineen kyläili.Liisa mötkii eteenpäin,oppi viikko sitten kääntymään,nyt etenee venkoillen ja pyrkii kontalleen.Untolla uhma kukoistaa mutta osaa kyllä olla suloinenkin,lauleli äsken sängyssään 'mie oon unipulla,unipulla verraton'.Liisa tässä sylissä koettaa jyrsiä miun naaman irti kahdella alahampaallaan,tukka sivuponnarilla törröttäen.

Miehellä seuraavat kaksi päivää vapaata.Jouluasioiden hoitelua luvassa,kyläilyjä,pikkujouluja,mäenlaskua. Alan olla valmis jo jouluun.

6 kommenttia:

 1. Huomenta, tuo aika on niin hyvin muistissa! Isoveikka oli 2-vuotias kun pikkusisko syntyi, melkoista kiirettä piti ensimmäisen vuoden :)

  Kiva kun tykkäsit nukkekodista, joko on kalusteet paikoillaan? Kun kerroin että joulun jälkeen tullaan teitä katsomaan kertoi tyttäreni että hän ei kyllä leiki sillä nukkekodilla ;) Kun ei kuulemma tykkää...
  Mukavaa joulunodotusta teille toivottelee Leenamari

  VastaaPoista
 2. Ah majurska! <3 Olenkin miettinyt missä teidän ihanan tunnelmallinen koti sijaitsee. Minun entisillä kotikulmilla siis.

  Löysin tänne alun perin pikku-pihlajan blogista, ja nykyään tulee käytyä päivittäin. Kiitos ihanasta blogista.

  Nepsu

  VastaaPoista
 3. Tutunoloisia pipareita. Pari pellillistä mustanpuhuvia possuja minäkin pelastin uunista. Ehkä sokerikuorrute pelastaa?

  VastaaPoista
 4. Täälläkin tehtiin juuri piparitaikinaa. Mummin ja paapan lahjapipareihin ei luontoni antanut periksi käyttää valmistaikinaa;)
  Muutenkin jouluvalmistelut kuulostaa samansuuntaisilta kuin meilläkin. Meiltä ei tosin löydy tällä hetkellä yhtään kaunista, siistiä ja tunnelmallista nurkkausta.. toisin kuin teillä:)!

  VastaaPoista
 5. Eksyin tänne vahingossa ja ihastuin tunnelmaan. Tulen toistekin vierailulle :)

  VastaaPoista
 6. Leenamari; vielä ei ole talo paikoillaan,Unton tuntien se ei olisi kovin pitkäikäinen ilo joten liimailen ensin kattoa ja hankin pari nukkea lisää,mattoja ym. ja sitten vasta leikkeihin.Ilmottele juhlapyhien jälkeen millon ehtisitte meille leikkimään!
  Nepsu; kiva kun löysit tänne.Majurska on ihan paras.Edelleen unelmoin että pääsisin yksin sinne,isoon nojatuoliin hyvän lehden ja ison kaakaokupin kanssa.
  RuusuLiisa; noihan on jo siis parissa päivässä vetästy napoihin,ihen meni sellaisenaan :)
  Sunna; mie en vaan suunnannu kameraa pölypalloihin ja lelukertymiin :) ns. joulusiivous on jo tehty mutta parissa päivässä villakoirat juoksentelee taas.
  katjuska; kiva kun löysit,tervetuloa!

  VastaaPoista