lauantai 17. heinäkuuta 2010

Aihe,josta ei ole uutta sanottavaa


Hiki,hiki ja kuuma.Hellepäivät on selviytymistä seuraavaan päivään,mielikuvituksen venyttämistä aamusta iltaan.Jumpattu,leivottu,pelattu ämpäripalloa,luettu,maattu silkkitäkillä ja laulettu pää pehmentymispisteeseen asti,lopulta turvauduttu Puuha Peteen.Aurinko läköttää aamusta iltaan jostain ikkunasta sisään joten elellään verhot kiinni tuulettimen hurinassa.Säälittää todella vanhukset,pienet lapset,kaikki jotka kärsii tästä helteestä etenkin laitoksissa,kykenemättä itse vaikuttamaan tilanteeseensa.Keskussairaalan päivystyksessä oli ollut eilisiltana vielä yhdentoista jälkeen useamman tunnin jonot kun kälyn mies istui siellä nilkkaansa potemassa.Helteen pökerryttämiä ihmisiä,lapsia paljon.
Yleensä nautin auringosta vaikken suoranaisesti jaksa maata ruskettumassa (enää) ja olen enemmän syksyihminen.Se lumiloska-aika loppuvuodesta on synkeää mutta syksy on niin kaunis väreissään ja kuulaudessaan,vaikka olis kuraista ja sateistakin.Kysykää muutaman kuukauden päästä vieläkö nautin syksystä kun raavin taas kuravaatteita Untolle päälle pari kertaa päivässä..Niin kai se on että aina on asiat paremmin ja ruoho vihreämpää muulloin kuin kuluvassa päivässä.6 kommenttia:

 1. Olen ihan samoilla linjoilla kanssasi. Tämä helle saa jo riittää, ei jaksa tehdä enää mitään kun on niin tukala olla. Syksy on lempivuodenaikani. Ne upeat luonnon värit ja sateella kun saa käpertyä viltin alle kuuntelemaan kun sade lyö vasten peltikattoa. Sitä odotellessa.

  VastaaPoista
 2. Mie vielä kestän, vaikkakin kiukuttelen kuumuudessa, mutta lapset käy sääliksi. Sanni käveleskeli yöllä etsien juotavaa ja viileää nukkumispaikkaa. Paavo taas ylikuumenee jo pienen kokonsa ja touhukkaan laatunsa vuoksi ihan hetkessä, mutta ei pidä suihkuista. Aamulla molempien tyynyt olivat ihan hikimärät. Pienet parat. Onneksi tänä iltana on ollut vähän viileämpää.

  VastaaPoista
 3. Mä kans pidän syksystä. Kesä on kivaa +22 asteeseen saakka ja sitten mua alkaa heikottamaan. Joku sanoi sen johtuvan mun alhaisesta verenpaineesta, en tiedä, mutta tuskaa tää lämpö jo mulle on. Onneksi meillä on kuitenkin suht viileä tämä vanha hirsitupa, muuten olisin varmaan siellä päivystyksessä.

  VastaaPoista
 4. Viileämpää luvassa!!Voisin pistää sadetanssiks.

  VastaaPoista
 5. Täällä on ainakin nyt parina päivänä ollut ihan inhimilliset oltavat. Ei ollenkaan niin helteistä. Helpottavaa. Jopa pienen sadekuuron ropsautti, ihanaa kiitos kiitos kiitos!

  Nikkarointipöydästä vielä, niissä taitaa olla ovh 5 euroo, kun mäkin maksoin kirppiksellä saman verran siitä. ;)

  VastaaPoista
 6. Ilmat tosiaan inhimillidtymässä-kiitos!!!

  Voi, mitä Liisa kuvia!!!
  Tulee melkein vauvakuume♥

  VastaaPoista