keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Muhhineja


Leivoin muffinsseja taas,viimeisen kuukauden aikana on tullu tehtyä varmaan kymmenkunta satsia.Unto tykkää avustaa vatkaamisessa,kulhon nuolemisessa ja ainesosien kaatelussa,joten Unton iloksi väitän leipovani,saatan vähän tykätä itsekin mutta Unto kyllä pyytää päästä leipomaan lähes päivittäin.Syö näitä mielellään,tykkää kai muffinssien muodosta tai nimestä tai siitä että saa irroittaa itse sen paperivuoan.Muhhineja siis.

Marjamuffinssien perusohjeella muunnellen oon tehny,välillä karpaloita,rusinoita + kermaa,välillä pähkinää + jogurttia,sitruunaa,mustikoita ym. mitä millonkin kaapissa on ollu.Nyt kokeilin maca-jauhetta,vähän lisää arvokkaita ravintoaineita mukaan.Sekaan meni myös hasselpähkinää,cashew-pähkinöitä,kurpitsansiemeniä,auringonkukan siemeniä ja rahkaa.Perusohjeesta korvaan vehnäjauhosta osan aina Kuidukas-leseseoksella ja luomu grahamjauholla.Kaikki ainekset kun on mieluiten luomuna ja seassa sitä lesettä niin ihan hyvällä omallatunnolla oon Untolle antanu näitä välipalalla,iltapalallakin hedelmien tms. lisänä.Vielä on testaamatta että miten toimis jos osan sokerista (tumma ruokosokeri ollu käytössä) korvaisi ruusunmarjajauheella,oon myslissä käyttäny sitä ja tuo ainakin siihen makeutta hyvin.Ei varmaan vatkaannu vaahdoksi mutta jos pienmmällä sokerimäärällä sais vaahdon aikaiseks ja tuosta sit sitä makua..



Tilasin inkamarjoja,lisää gojimarjoja,macajauhetta,lucumajauhetta ja raakakaakaojauhetta leivonnaisiin lisukkeeksi.Osa uusia tuttavuuksia,osaa testattu ja tykätty.Määriä mietin että minkä verran lapselle uskaltaa 'superfoodeja' syöttää mutta pienessä muffinssitaikinassa jauheita/marjoja on ehkä ruokalusikallisen verran joten kerta-annos tuskin on liian iso yhden muffinssin pitkin keittiötä kerrallaan murustavalle lapselle.

2 kommenttia:

  1. Mulle tuo "superfood" on aika vierasta maaperää. Pitäis kai kokeilla...

    Varmaan Untolle kiva harrastus leipoa äidin kanssa. Meillä ei vielä ihan onnistu :)

    Suloista juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Ihania muhhineja :) Me ollaan tähän mennessä tehty vaan kaikkia mahdollisimman makeita suklaa-suklaa-suklaa-banaani muffinsseja, mutta täytyy varmaan pikkuhiljaa terveellistyttää omaa ruokavaliota ;)

    VastaaPoista