lauantai 29. toukokuuta 2010

Vapaita


'Rayon, Made in India',ihanan pehmeä vanha kangas.

Miehellä kolmesta vapaasta ensimmäinen menossa.Avattiin grillikausi,testattiin naapurin tädin ruskea retroufogrilli ja paria eri makkaraa.Hyvältä maistui vaikka kesäkurpitsat ja kanat jäi tekemättä erään yliaktiivisen häilän säestäessä grillausta turhan intensiivisesti.Todettiin että jatkossa mies grillaa,myö seurataan kauempaa (ikkunasta) ja syödään vasta kun kaikki on valmista ja jäähdytetty syöntilämpötilaan.Todennäköisesti sisällä pöydän ääressä.

Sain tänään pitkästä aikaa kaivettua ompelukoneen esiin.Untolle kyhäsin lippiksen pirteästä pikku kirppisliinasta.Saumavarat onnistuin aliarvioimaan,tarkoitus oli tehdä sellainen pussittava lätsä,tuloksena kuitenkin conehead-tyylinen istuva lippis.Uus yritys kunhan intoa taas riittää.
Tämän Marimekon lippiksen mallia siis tavoittelin..Vauvalle päällystin Unton vuoden -07 äitiyspakkauksen makuupussin uudelleen kun kuosi oli totaalisen tylsää pastelliraitaa.Tämäkin tyylilleni uskollisesti roiskis paiskis ja pinoon-tyylisesti toteutettu mutta eipä noita mutkittelevia saumoja tuu käytössä ehkä niin läheltä tiirailtua.Kangas on mummomallisesta vanhasta hameesta jonka suunnittelin tuunavani itselleni sopivaksi mutten koskaan saanut aikaiseksi.Huomenna mummolaan yökylään.

2 kommenttia:

  1. Hieno tuo Unton hattu! Mieki olen haaveillut ompelevani tollasen Marimekon-tyylisen, mutta tuo siun vesio on kyllä paljon rouheempi :)
    Jaa-ha, pitääkö sitä näin iltasella vielä kaivaa kone esille? Joskos jonkinmoisen oman version saisin aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Se oli yllättävän yksinkertainen tehdä.Vaikkakin mittailu epäonnistui :)

    VastaaPoista