perjantai 21. toukokuuta 2010

Pihalla
Ulkona oltu tiiviisti parisen vuorokautta helteistä nauttien ja niitä tuskaillen.Omenapuut kukkii ihanasti!Myös yöpöydällä ja keittiössä,vaikka vähän luvaton olo oli oksia ottaessani,tietäen kuinka pienen hetken ne maljakossa kukkii.

Aloitin laittamaan Untolle pientä kesäleikkipaikkaa pihan nurkkaan raparperien ja omenapuiden väliin.Inspiraation sain Pikku Pihlajalta,joka teki tytöilleen sireenipuskaan ihanan lehtimajan.Olin niin jumittunut ajatukseen että majassa pitää olla seinät ja katto,mieluiten nikkaroituna,etten ollut tullut ajatelleeksi että vähempikin riittäisi.
Vielä pitäisi ainakin pieni tuoli keksiä jostain,hylly,kukkia,köynnöstä.Pöydäksi löytyi varastosta remonttimiesten joskus jättämä penkki,jonka sutaisin turkoosiksi.Pienen muovimaton sain naapurin rouvalta ja vielä etsiskelen toista isompaa 'lattiaksi'.Jotakin köynnöstävää laitan 'seinäksi' ja näköesteeksi naapurin pihalle päin tuohon verkkoaitaan ja purnukoille ehkä hyllyn.Jokunen kesäkukka sinkkipönttöihin rajaamaan leikkipaikkaa ja vähän astioita kuravellien kokkailua varten.Ja sitten se rasavilli kaksi- ja puolivuotiainen sinne mellastamaan mikäli autoleikeiltään ehtii.


Pieni paikka tiskailla ja lorotella vesileikkejä.Hipsin äsken nappaamaan kuvat pojan nukkuessa ja havaitsin että lattiaharja oli lionnut vuorokauden vesiämpärissä muuttaen veden kellanruskeaksi ja orvokit oli tempaistu kyljelleen,miehekästä taloudenpitoa :) Ympäristö näyttää vähän aneemiselta vielä mutta vihertynee vähitellen,puissakaan ei vielä ole lehdistä kuin alut.

4 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää, kyllä kelpaa pikkumiehen taloa pidellä :) Sitä aina itse jumittuu johonkin ajatukseen, niinkuin itse siihen leikkimökkiin, ettei päähän mahdu mitään muuta. Eihän itsellänikään lapsena ollut leikkimökkiä, kaikenlaisia majoja sitäkin enemmän. Ja voi pojat miten niissä olikin mukava leikkiä!

  Ja tuo mitä kommentoit blogissani on niin totta - saa leikkiä vähän siivottomampiakin lekkejä, ei haittaa mitään. Toisin kun leikkimökissä... Olisi yksi paikka taas lisää siivottavaa äidille, ihanku tässä talossa ei olis jo tarpeeks! :D

  Ihanaa viikonloppua teidän perheelle ja siulle voimia viimemetreille pallomahan kanssa!

  VastaaPoista
 2. Ompas ihanan näköistä ja kiva idea! Meillä ei vielä omenapuut kuki, sitä odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vaan Pikku-Pihlaja ideasta!Oon niin intona nyhräämässä sitä pusikkoa valmiiks että pitää varmaan vielä iltapuhteiks pistää pensseli heilumaan ja käydä iltakasteessa siellä mallailemassa.Hauskaa viikonloppua teillekin kaikille,toivotaan ropsausta vettä niin on omppupuut ja muut kohta kunnolla kukassa,aurinkoa kuitenkin niin että pääsee 'majailemaan' :)

  VastaaPoista