lauantai 30. toukokuuta 2009

Touhukas


Oma moppi.Oi onnea.



Talviturkin villahousuosio heitetty,joskin tarkoitus oli kastaa varpaat.Pylly paljaksena kotimatkan kun vaippakin hörppäs iloisesti.






Huomiseksikin lupaa hellettä,eväät valmisteltu,uikkarit odottamassa.Sitä piknik-peittoa ei vaan oo tullu vielä ommeltua.Tosin tuskin sen päällä just ehtis ollakaan,tänpäiväisestä rantareissusta päätellen.Suunnittelen että ollaan koko aamupäivä rannalla,päiväunetkin poika sais nukkua rattaissa et itse saisin pötköttää auringossa.Vaan totuus voi olla toinen..

torstai 28. toukokuuta 2009

Kukkii


Keltaisia mitälie,tienvierukset täynnä ja tuoksuu huumaavalta.

Tuomi kukkii.Vihreä ihanuuskin on tuntematon,joku hortonomi valaiskoon ihan vapaasti mitä tulin riipineeksi.



Parvekekukkia.Taas.


Sohvakukkia.

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Kotikaupunki



Käytiin eilen Pusupuistossa Lappeenrannan Linnoituksen kupeessa lastentapahtumassa,parasta antia oli Suklaapisarat joita sai mehun kanssa konsertin jälkeen.Vielä on poika vähän pieni keskittymään tuollaseen.Ennen konserttia käytiin asioilla ja ruoka-aika sattui reissujen kanssa päällekkäin joten oltiin piknikillä.Suunnittelin jotain idyllistä puistonpenkkiä lehmusten katveessa mutta päädyin ilahduttamaan poikaa ja lapoin jauhelihakeitot kupuunsa autotien varressa olevalla töyrällä.'Ekka,mommo,bu bu,paktaa'.Siinäpä niitä,söi ihan huomaamattaan bongatessaan ihania rekkoja,mopoja,busseja ja pakettiautoja.Ja noita autojuttuja ei ole hälle millään lailla korostettu ja osoiteltu,kiinnostus on ihan sisäsyntyistä.Tänään ostin kirppikseltä nukenrattaat vastapainoksi rekoille.Työnteli,lappoi kiviä ja hiekkaa kyytiin ja päristeli.Poika.



Kotimatka Linnoituksen läpi,siellä kun sais joskus asua.Suomenlinnafiilistä vaikkei sinne päinkään.




Ortodoksinen Neitsyt Marian Suojeluksen Kirkko vuodelta 1785.





Majurska-kahvila,pitsiverhot ja ihana tunnelma.


Varmaan maailman kaunein piha ja koti.Siellä asuu kuulemma vanha papparainen itsekseen.Kuopsuttaakohan itse pihansa noin somaksi?



Tuollapäin myö asutaan.Siinä on ennen muinoin ollut pieniä saaria jotka on yhdistetty toisiinsa.Tai näin muistelen kuulleeni..Lisää rakennetaan edelleen.


tiistai 26. toukokuuta 2009

Lähiympäristö




sohvalla pötkötellen.Lauantai-illan riemut vaatii vielä veroaan,univelka ei kuittaannu hetkessä,etenkään kun istuu puoliltaöin vielä koneella.Päivällä sentään siirrytty sohvalta ulkoilmaan,mm. lastentapahtumassa käyty,kuvia huomenna.





maanantai 25. toukokuuta 2009

Kesäinen päivä





Kesävaatteissa ulkoiltu,kiviä heitelty järveen ja kukat kasteltu useamman kerran.

Että voikin pieni poika rakastaa lapiotaan.

Pari lähiaikojen kirppisostosta parvekkeella,lintupurkki ja hyytelömuotti.

Tyyntä,kesäillan valo on pehmeää,lempeää.








perjantai 22. toukokuuta 2009

Repolaisen mammalla


Junamatka mummolaan mamman luo sujui hyvin,Unto sai oman lipun ja katsoi ikkunasta 'ekkoja'.

Käytiin anopillakin,siellä kukki jo joka nurkalla ja päiväkahvipaikalla tuoksui tuomi.






Repolaisen mammalla on kaksi kollia,Alpo ja Wilson.Unto luulee kissoja alpoiksi.Wilson osoittautui taannoin tyttöpuoliseksi vastoin odotuksia ja pullautti nyt jo toisen vai kolmannen poikueensa.Pentuja oli joka sohvatyynyn välissä ja hedelmäkulhossa.Unto pyrki istumaan karvapallojen päälle,nappasi kourallisen kissanpennun selkänahkaa käteensä ja nakkasi kylmänviileesti katin tieltään.Ei lemmikkejä meille ihan vielä.






Aina menee aika siellä liian nopeasti.

Mies on ulkona veljensä kanssa,miun ulkoiluvuoro on huomenna!Nyt vielä varpaankynnet kirkkaanpunaisiks ja sit unille.Kynsilakka korkokenkien sisäpintaa vasten hierautumassa on toki oleellinen ja etenkin näkyvä osa onnistunutta iltaa.